MRU ia in calcul varianta in care Forta Civica merge singur la europarlamentare

Sambata, 25 Ianuarie 2014, ora 20:37
3274 citiri
MRU ia in calcul varianta in care Forta Civica merge singur la europarlamentare
Foto: Nasul.tv

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, sustine ca formatiunea pe care o reprezinta ia in calcul toate scenariile, inclusiv pe acela de a merge singura la alegerile europarlamentare, nu intr-o alianta.

"Obiectivul pentru care militam in continuare este unitatea de actiune a fortelor politice din centru dreapta, dar ne facem acum temele si ca partid si luam in calcul toate scenariile incepand cu cel mai dificil scenariu, acela de a merge singuri in alegerile europarlamentare pana la scenariul optimist, acela de a merge impreuna cu altii.

Deschiderea noastra este in continuare, dar nu pot sa nu remarc cat de multi vorbesc despre unitate si cati de putini si lucreaza pentru aceasta. Mai devreme sau mai tarziu ma va obliga sa vorbesc in clar despre cine nu doreste unitatea dreptei", a subliniat Mihai-Razvan Ungureanu, sambata, intr-o conferinta de presa sustinuta la Brasov.

El a spus ca partidul pregateste o lista cu 40 de persoane pentru alegerile europarlamentare, iar daca va fi o alianta politica vor fi doua liste. "Si atunci vom avea de unde alege, iar daca vor fi trei liste, cu atat mai bine, selectia va fi si mai riguroasa", a adaugat liderul Fortei Civice.

Mihai-Razvan Ungureanu a mai aratat ca in acest moment este in discutii avansate cu Partidul Ecologist Roman, pentru ca deocamdata Partidul Miscarea Populara inca nu s-a inregistrat la Tribunal, iar PNTCD cel mai probabil va merge singur la alegerile europarlamentare, in timp ce PDL a stabilit ca nu merge pe aliante politice.

Intrebat daca el va fi cel care va deschide lista candidatilor Fortei Civice la europarlamentare, Ungureanu a spus ca acest anunt il va face in luna martie.

Cat despre discutiile privind o posibila candidatura a Elenei Basescu la alegerile europarlamentare pe listele Fortei Civice, Ungureanu a mentionat ca nu a existat nicio intentie a fiicei presedintelui in acest sens.

"Victor Ponta a spus ca are niste informatii, ca stie sigur de chestiunea asta. Una din doua: ori are consilieri care il pacalesc, ori, asa cum s-a mai intamplat in unele randuri, minte. Niciodata doamna Elena Basescu nu s-a adresat pentru o candidatura din partea Fortei Civice. Este nevoie sa fii membru al partidului ca sa candidezi, conform legii. Nu a existat nicio intentie din partea Elenei Basescu de a intra pe liste. (...)

Domnul Ponta face un joc politic pe care-l intelegem si, in acelasi timp, nu-l mai luam in calcul pentru ca incearca sa spele imaginea unui partid, e vorba de PDL, in cazul acesta ajutandu-l sa ramana in izolare", a sustinut Ungureanu.

#Mihai Razvan Ungureanu europarlamentare, #MRU Forta Civica europarlamentare , #Forta Civica