MRU la congresul liberalilor: A vorbit in germana pentru Iohannis in "casa parinteasca"

Sambata, 28 Iunie 2014, ora 11:10

   

MRU la congresul liberalilor: A vorbit in germana pentru Iohannis in "casa parinteasca"
Presedintele FC, Mihai Razvan Ungureanu, a vorbit sambata de la tribuna Congresului PNL, transmitandu-le liberalilor ca partidul lor reprezinta "casa parinteasca" a lui MRU.

"E foarte placut sa stii ca exista 'acasa' in politica!", si-a inceput fostul premier alocutiunea. Acesta a continuat cu un mesaj in germana, adresat lui Klaus Iohannis.

PNL isi alege conducerea: Vezi aici cele mai importante momente si declaratii

"Casa parinteasca in politica pentru mine este PNL, chiar langa aceasta casa se afla prietenii mei, unde mereu am gasit o usa deschisa si solidaritate, si la bine si la rau. Multi prieteni mi-au fost aproape, casa prietenilor mei, la fel de mare ca si casa mea parinteasca, este PDL. A treia mea casa este propria mea casa, unde am invatat de la parinti si prieteni - FC. Vasile, iti multumesc pentru sprijin si prietenie!", a revenit MRU cu un mesaj in limba romana.

Potrivit acestuia, inainte ca partidele de dreapta sa caute o locomotiva, acestea trebuie sa "impinga la deal garnitura de tren".

"Inainte de a gasi locomotiva de tren, avem nevoie de oameni care sa impinga la deal garnitura de tren. Avem un drum greu, care nu este un drum pentru lupii singuratici. Sunt aici pentru a va asigura ca voi face tot ce-mi sta in putinta pentru a da o mana de ajutor oricui are nevoie", a mai spus fostul premier.

Mihai Razvan Ungureanu le-a transmis liberalilor ca partidele de dreapta sunt cele care au adus PSD-ul la putere.

"A trecut vremea cand ne dadeam certificate de oameni politici de dreapta. Am ajuns acum sa vorbim despre dreapta si regretul meu este ca astazi avem o dreapta care s-a razboit cu sine si a ajuns sa guverneze cu PSD. Sa nu uitam ca daca nu ar fi fost conflicte intre partidele de dreapta in ultimii 10 ani, PSD nu ar fi fost la putere si nu conducea partidul. Noi l-am facut pe Ponta presedinte si daca insistam il facem si presedinte. Dar tot noi, impreuna, il putem trimite acasa", a conchis MRU.

Delegatii liberali din toata tara s-au reunit sambata, in a doua zi de Congres, pentru a-si alege noua conducere. De cea mai mare sustinere pentru functia de presedinte al PNL se bucura Klaus Iohannis. Primarul Sibiului candideaza pentru sefia partidului impotriva senatorului Ioan Ghise, fost edil al Brasovului, vechi membru al PNL.

Marea batalie se da pentru functiile de vicepresedinte, existand 57 de candidati pentru cele 31 de posturi.

Potrivit noului Statut, adoptat vineri, conducerea PNL va fi aleasa prin vot uninominal si nu prin vot pe liste, cum a fost la ultimele alegeri. De asemenea, numarul doi in partid va fi secretarul general, care va fi desemnat de catre noul presedinte, dupa alegerea sa.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1275 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
4lea
rank 5
MRU a vorbit in germana pentru Johannis? oare?
Mai degraba o fi vorbit in jiddisch...
"Inainte de a gasi locomotiva de tren, avem nevoie de oameni care sa impinga la deal garnitura de tren"... iar MRU, vataf cu gura pe langa oi...
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor