MRU propune motiune de cenzura impotriva Cabinetului Ponta

Marti, 03 Septembrie 2013, ora 14:20
1713 citiri
MRU propune motiune de cenzura impotriva Cabinetului Ponta
Foto: Arhiva

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat, marti, ca va propune consultari cu Opozitia, respectiv PDL, PP-DD si UDMR, in vederea depunerii unei motiuni de cenzura impotriva Guvernului condus de Victor Ponta.

Actiunea ar urma sa aiba loc dupa ce premierul va trimite controversatul proiect de lege referitor la Rosia Montana spre Parlament, care urmeaza sa ii dea sau nu unda verde, scrie Mediafax.

Rosia Montana in presa internationala - Oscilatiile lui Ponta si 40 de tone de cianura pe zi

"Vom incepe procedurile pentru initierea motiunii de cenzura si sunt convins ca in jurul acestui obiectiv se va strange toata Opozitia si de asemenea ne asteptam la sustinere pentru motiunea de cenzura din partea unora dintre parlamentarii USL.

Motiunea de cenzura este determinata de atitudinea iresponsabila a premierului Victor Ponta, care a sustinut ca prim-ministru proiectul de lege privind Rosia Montana, dar care a spus ca nu sustine ca deputat proiectul de lege adoptat de Guvernul pe care il conduce. Victor Ponta are o atitudine duplicitara afirmand ca in calitate de prim-ministru sustine proiectul, iar in calitate de deputat il combate", a spus Ungureanu.

Presedintele FC a precizat ca asteapta o reactie din partea lui Vasile Blaga, liderul PDL, in vederea initierii unei motiuni de cenzura. O astfel de actiune este permisa de Constitutie, in conditiile in care majoritatea deputatilor si senatorilor voteaza, intr-o sedinta comuna a Camerei Deputatilor si Senatului, retragerea increderii acordate Executivului.

Ponta: Voi vota impotriva proiectului Rosia Montana. Antonescu se mai gandeste

Premierul Victor Ponta a declarat ca, in calitate de deputat, va vota impotriva proiectului Rosia Montana atunci cand legea speciala in favoarea exploatarii pe care a adoptat-o Guvernul sau va ajunge sa fie dezbatuta in Parlament, in luna septembrie.

Citește și:
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Salariul minim și pensiile ar crește de la 1 ianuarie. Cât ar fi majorarea SURSE
Guvernul ia în calcul majorarea salariului minim, de la 1 ianuarie, la 3.000 lei, majorarea pensiilor urmând a fi de maximum 11%, în functie de bugetul pe anul viitor, au precizat surse politice...
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă după întâlnirea cu președintele Azerbaidjanului: ”Avem cantităţile necesare de gaz pentru această iarnă”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat sâmbătă, 1 octombrie, după o întâlnire pe care a avut-o la Sofia cu preşedintele Republicii Azerbaidjan, Ilham Aliyev, că acesta i-a dat asigurări că...