MRU: Singurul viitor al dreptei e un mare partid centru-dreapta. Noi suntem pregatiti

Sambata, 17 August 2013, ora 21:30
2093 citiri
MRU: Singurul viitor al dreptei e un mare partid centru-dreapta. Noi suntem pregatiti

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, sambata, la Beclean, ca singurul viitor al dreptei este "un mare partid centru-dreapta", care sa fie "suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare".

Mihai Razvan Ungureanu a fost intrebat, intr-o conferinta de presa, cum comenteaza declaratiile de la Baia Mare ale liderilor PDL Vasile Blaga si Elena Udrea, privind deschiderea PDL catre alte formatiuni de dreapta, liderul Partidului Forta Civica spunand ca singurul viitor al dreptei este "un mare partid centru-drepta, care sa fie suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare".

Udrea vrea o constructie politica de dreapta impreuna cu PNL

Blaga cauta prezidentiabili in afara partidului si inchide ochii la criticile Elenei Udrea

"Apropos de declaratia domnului presedinte Blaga, ma bucur ca spune lucrul acesta si ca vocea noastra nu a sunat in van. Cred ca singura solutie ca viata politica in Romania sa se reechilibreze este un 2014 victorios.

Cred ca singura solutie prin care dreapta sa poata veni la putere, in asa fel incat sa ofere cu alta generatie de oameni puternici o viziune de constructie a Romaniei, este cu un 2014 victorios pentru 2016. Si da, cred ca singurul viitor al dreptei, ca sa depasim ipocrizia, este un mare partid centru-drepta, care sa fie suficient de flexibil si de modern pentru a adaposti toate orientarile doctrinare.

Intre ele sunt deosebiri de nuanta si au loc intr-o singura structura politica", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Intrebat cand ar trebui sa se faca aceasta constructie, el a amintit ca Forta Civica a propus in martie un plan de unificare a dreptei, in doi pasi tactici si unul strategic.

"Primul pas tactic - lista comuna la europarlamentare, al doilea pas tactic - candidat comun unic la prezidentiale, iar pasul strategic - o federare a partidelor de centru-dreapta in orizontul lui 2016 sa poata participa impreuna la locale si generale", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a mai mentionat ca in 2014 nu va exista un partid de dreapta unic, dar poate fi gasita o formula pentru a sustine un singur candidat la prezidentiale.

Ungureanu a propus alianta electorala si pentru lista comuna la europarlamentare.

Senatorul a adaugat ca partidul sau este pregatit pentru o astfel de alianta electorala.

"Noi suntem pregatiti pentru alianta electorala. De altfel, Alianta DA are complement alianta electorala, iar aceasta alianta de care va vorbesc e pe cale de a se largi. Noi nu am asteptat nici sa avem raspunsuri dintr-o parte si din alta, ne-am vazut in continuare de treaba. Va garantez ca pana la jumatatea acestei toamne, Alianta DA va concentra maximum de partide politice de talie mica din Romania de centru-dreapta. Nu ne oprim. As vrea sa se inteleaga ca nu sunt singurul care gandeste asa. Sunt vreo 15.000", a precizat Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu a participat, sambata, la Beclean, la sfintirea Bisericii ortodoxe "Sfantul Andrei", oficiata de mitropolitul Clujului, Andrei Andreicut, si de PS Timotei al Spaniei si Portugaliei.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Mihai Razvan Ungureanu alianta electorala dreapta, #Mihai Ungureanu Forta Civica , #Forta Civica