Ungureanu:Il rog prieteneste pe dl. Gadea sa depaseasca trauma interviului cu mine

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 19:43
8974 citiri
Ungureanu:Il rog prieteneste pe dl. Gadea sa depaseasca trauma interviului cu mine

Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis miercuri jurnalistului Mihai Gadea de la Antena 3 ca il roaga sa depaseasca "trauma" interviului pe care i l-a acordat, in contextul in care acest post a facut o serie de emisiuni despre contractele de PR semnate cu Oltchim de o apropiata a lui MRU, Corina Vintan.

Ungureanu a precizat ca el nu are nimic de-a face cu aceste contracte si ca nu s-a consultat cu Vintan pe acest subiect.

"Evident, nu, raspunsul este clar nu, nu port responsabilitatea pentru operatiunile niciunei firme, niciunui investitor privat din Romania. Eu am inteles ca acest contract, si asta am inteles-o din interventiile media de ieri, nu este de 500.000, este de 50.000, dar nu am ce sa comentez mai mult decat acest lucru", a spus el.

Ungureanu a precizat ca ar trebui sa stim care sunt jurnalistii care sunt platiti din asemenea contracte de lobby, sustinand ca o parte din bani au ajuns la grupul Intact.

"De altfel, ar fi foarte bine sa stim si acesta este un apel catre toata media cine sunt jurnalistii care sunt platiti din asemenea contracte de lobby. Odata pentru totdeauna trebuie sa stim lucrurile acestea, sa nu existe suspiciuni.

Totusi, o parte din acesti bani dupa cate am inteles eu iarasi din media, s-au dus catre grupul Intact. Presupun ca e cineva care beneficiaza de acesti bani. Ce ar fi sa ii stim? Ce ar fi sa ii aflam?", a mentionat presedintele FC.

Liderul FC a mai spus ca acest lucru urmeaza sa fie reglat cand ARD va intra in Parlament, deoarece trebuie sa existe o delimitare juridica clara intre activitatile de lobby fata de cele care asimileaza traficul de influenta.

"Cata vreme pluteste echivocul intre aceste doua chestiuni ajungem la suspiciuni si procese de intentie, ceea ce am vazut ieri intamplandu-se. Doi, tranparentizarea absoluta a cheltuielilor politice.

Aceste chestiuni trebuiesc reglate. Doare, si recunosc ca doare clasa politica dar trebuie reglate odata pentru totdeauna. Nu ne putem juca aruncand acuzatii in stanga si in dreapta fara sa stim despre ce e vorba", a completat co presedintele ARD.

Ungureanu a spus ca merita luate si expuse public toate contractele pe care oamenii de afaceri romani le au cu statul, chestiune ce reprezinta in opinia lui o obligatie guvernamentala.

Presedintele FC a avut si un mesaj pentru jurnalistii trustului Intact.

"Eu cred ca am fost cat se poate de explicit si le multumesc domnilor de la Antena 3 pentru faptul ca imi ofera posibilitatea sa le demonstrez ca ceea ce nu ma doboara ma intareste. Asta este prima chestiune, si a doua chestiune: il rog prieteneste pe domnul Gadea sa depaseasca trauma acelui interviu pentru ca imi pare rau, ma uit la domnia sa este un om tanar, dar nu poate sa fie atat de traumatizat. Ma doare sufletul", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Pe 13 martie, Ungureanu, pe atunci premier, i-a acordat un interviu lui Mihai Gadea. In cadrul discutiei, MRU i-a atras atentia lui Gadea ca "salutar", un cuvant folosit de moderator nu inseamna "de salutat", ci "salvator".

Mai multi editorialisti au comentat apoi favorabil "punerea la punct" de catre MRU a lui Gadea, un acerb critic al PDL si al lui Traian Basescu.

Citeste si:
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
Sectorul Capitalei abandonat de partidele politice. Rămași fără primar, cetățenilor li se propun candidați necunoscuți
La trei luni după ce primăria Sectorului 5 din Capitală a rămas fără primar ca urmare a condamnării lui Cristian Popescu-Piedone, partidele nu s-au grăbit să facă propuneri de...