Ungureanu:Il rog prieteneste pe dl. Gadea sa depaseasca trauma interviului cu mine

Miercuri, 10 Octombrie 2012, ora 19:43
8974 citiri
Ungureanu:Il rog prieteneste pe dl. Gadea sa depaseasca trauma interviului cu mine
Foto: Antena3

Mihai Razvan Ungureanu i-a transmis miercuri jurnalistului Mihai Gadea de la Antena 3 ca il roaga sa depaseasca "trauma" interviului pe care i l-a acordat, in contextul in care acest post a facut o serie de emisiuni despre contractele de PR semnate cu Oltchim de o apropiata a lui MRU, Corina Vintan.

Ungureanu a precizat ca el nu are nimic de-a face cu aceste contracte si ca nu s-a consultat cu Vintan pe acest subiect.

"Evident, nu, raspunsul este clar nu, nu port responsabilitatea pentru operatiunile niciunei firme, niciunui investitor privat din Romania. Eu am inteles ca acest contract, si asta am inteles-o din interventiile media de ieri, nu este de 500.000, este de 50.000, dar nu am ce sa comentez mai mult decat acest lucru", a spus el.

Ungureanu a precizat ca ar trebui sa stim care sunt jurnalistii care sunt platiti din asemenea contracte de lobby, sustinand ca o parte din bani au ajuns la grupul Intact.

"De altfel, ar fi foarte bine sa stim si acesta este un apel catre toata media cine sunt jurnalistii care sunt platiti din asemenea contracte de lobby. Odata pentru totdeauna trebuie sa stim lucrurile acestea, sa nu existe suspiciuni.

Totusi, o parte din acesti bani dupa cate am inteles eu iarasi din media, s-au dus catre grupul Intact. Presupun ca e cineva care beneficiaza de acesti bani. Ce ar fi sa ii stim? Ce ar fi sa ii aflam?", a mentionat presedintele FC.

Liderul FC a mai spus ca acest lucru urmeaza sa fie reglat cand ARD va intra in Parlament, deoarece trebuie sa existe o delimitare juridica clara intre activitatile de lobby fata de cele care asimileaza traficul de influenta.

"Cata vreme pluteste echivocul intre aceste doua chestiuni ajungem la suspiciuni si procese de intentie, ceea ce am vazut ieri intamplandu-se. Doi, tranparentizarea absoluta a cheltuielilor politice.

Aceste chestiuni trebuiesc reglate. Doare, si recunosc ca doare clasa politica dar trebuie reglate odata pentru totdeauna. Nu ne putem juca aruncand acuzatii in stanga si in dreapta fara sa stim despre ce e vorba", a completat co presedintele ARD.

Ungureanu a spus ca merita luate si expuse public toate contractele pe care oamenii de afaceri romani le au cu statul, chestiune ce reprezinta in opinia lui o obligatie guvernamentala.

Presedintele FC a avut si un mesaj pentru jurnalistii trustului Intact.

"Eu cred ca am fost cat se poate de explicit si le multumesc domnilor de la Antena 3 pentru faptul ca imi ofera posibilitatea sa le demonstrez ca ceea ce nu ma doboara ma intareste. Asta este prima chestiune, si a doua chestiune: il rog prieteneste pe domnul Gadea sa depaseasca trauma acelui interviu pentru ca imi pare rau, ma uit la domnia sa este un om tanar, dar nu poate sa fie atat de traumatizat. Ma doare sufletul", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Pe 13 martie, Ungureanu, pe atunci premier, i-a acordat un interviu lui Mihai Gadea. In cadrul discutiei, MRU i-a atras atentia lui Gadea ca "salutar", un cuvant folosit de moderator nu inseamna "de salutat", ci "salvator".

Mai multi editorialisti au comentat apoi favorabil "punerea la punct" de catre MRU a lui Gadea, un acerb critic al PDL si al lui Traian Basescu.

Citește și:
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Istoria zbuciumată a scandalurilor de plagiat din guvernul Ciuca. Cine sunt ceilalți doctoranzi din Executiv
Guvernul condus de Nicolae Ciucă s-a confruntat încă de la început cu scandaluri privind acuzații de plagiat, care au condus până la demisii din partea mai multor miniștri, în timp ce...
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Scandal total între Șoșoacă și George Simion la protestul din Piața Victoriei: „Trădătorul rămâne trădător! Simioane, Iudă!” VIDEO
Senatoarea Diana Şoşoacă a adus acuzații grave la adresa liderului AUR George Simion în timpul protestului de duminică, 2 octombrie, din Piața Victoriei din București. Senatoarea și-a...