Ungureanu si Pavelescu: Orice unificare a dreptei va trebui inceputa cu alianta DA

Luni, 25 Martie 2013, ora 16:15
2308 citiri
Ungureanu si Pavelescu: Orice unificare a dreptei va trebui inceputa cu alianta DA
FOto: privesc.eu

Mihai Razvan Ungureanu si Aurelian Pavelescu, cei doi co-presedinti ai Aliantei pentru Dreptate si Adevar au declarat luni, in prima conferinta de presa a noii aliante politice, ca unificarea Dreptei a inceput cu aceasta si in jurul ei trebuie sa se continue.

"Primul pas spre unitatea Dreptei a fost facut prin infiintarea Aliantei D.A. Acum conteaza actiunea unita a Dreptei (...) Ne concentram pe agenda reala a cetateanului", a declarat Mihai Razvan Ungureanu, presedintele Partidului Forta Civica, anuntand ca in aceasta saptamana vor exista o serie de intalniri intre reprezentantii Fortei Civice si PNTCD la nivelul intregii tari, incheiate cu "conferinte comune sub egida Aliantei D.A.".

De asemenea, el a precizat ca se lucreaza la un program de guvernare.

In ceea ce priveste scandalul din PDL, partid care a candidat alaturi de FC si PNTCD la alegerile parlamentare in cadrul fostei Aliante Romania Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu a declarat ca a constatat "cu regret" atat "evolutia neplacuta a lucrurilor" cat si "dezordinea organizatorica, acccesele de orgoliu si de temperament care nu fac bine PDL si politicii romanesti".

"Dreapta reala, organizata, cu program clar de actiune este reprezentata de Alianta D.A.", a subliniat MRU inca o data.

La randul sau, Aurelian Pavelescu, presedintele PNTCD, a afirmat ca este momentul ca Alianta D.A. sa treaca la actiune, adica sa monitorizeze si sa critice "guvernarea dezastruoasa a lui Victor Ponta".

"Fiecare zi ii costa pe romani (...) Alianta D.A. nu va face niciun compromis cu USL si nu va negocia niciodata cu o componenta a acestuia, fie ea PSD, fie PNL. E nevoie de o opozitie ferma, radicala, impotriva unei guvernari antidemocratice, antieuropene. Aceasta pozitionare va fi permanenta", a mai afirmat Aurelian Pavelescu.

Totodata, presedintele PNTCD a desmintit speculatiile aparute in presa in ultimele zile pe tema scopului cu care a fost creata aceasta alianta.

"Alianta D.A. isi are propriul ei drum, e de sine statatoare, nu e creata pentru un scenariu politic, e o alianta pentru cetateni", a mai sustinut el.

MRU: PDL trece printr-o perioada critica

Intrebat de jurnalisti cum vede cele ce se intampla in PDL, Mihai Razvan Ungureanu a tinut sa sublinieze mai intai ca pe partea dreapta a spectrului politic exista, in acest moment, "o singura formula de unificare: Alianta D.A."

"Sa vedem ce o sa apara. Nu suntem inclinati catre compromisul cu formatiuni politice din USL(...) Nu avem nimic de discutat nici cu PSD, nici cu PNL(...)

Problemele interne din PDL, punctele de vedere diferite, au fost exprimate in cuvinte care creeaza falii definitive intre oameni si grupuri", a declarat Ungureanu, reamintind vorba romaneasca "Nu scoti rufele murdare in strada".

"Asta s-a intamplat! Nu vedem niciun beneficiu politic (...) PDL trece printr-o perioada foarte grea, critica pentru existenta sa ca partid. Este un enorm regret, din frontul Dreptei romanesti, in momentul de fata, o piesa grea a luptei impotriva USL ameninta sa cada", a mai spus el.

La randul sau, Aurelian Pavelescu a subliniat inca o data ca "orice unificare a Dreptei va trebui inceputa cu alianta D.A.", aceasta fiind o alianta "deschisa, dar nu oricui".

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Diana Șoșoacă, acuzată că și-a înșelat soțul. "E vorba de un domn consilier, mai este și șeful MISA pe Europa"
Diana Șoșoacă, acuzată că și-a înșelat soțul. "E vorba de un domn consilier, mai este și șeful MISA pe Europa"
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, aflat în conflict deschis cu aceasta, face noi dezvăluiri despre cauzele rupturii de soția sa. El dă de înțeles că unii...
Florin Călinescu candidează la președinția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu candidează la președinția României. Mutarea decisivă pe care vrea să facă în fruntea țării
Florin Călinescu a decis să intre în politică și va anunța în maximum două săptămâni numele partidului din care va face parte. Deocamdată, a precizat doar că ca fi un partid...
#Ungureanu Alianta DA, #Ungureanu Pavelescu unificare dreapta, #Alianta DA 2013 , #Forta Civica