Efectul "Ungureanu" asupra cizmelor de guma (Opinii)

Miercuri, 22 Februarie 2012, ora 13:03
4427 citiri
Efectul "Ungureanu" asupra cizmelor de guma (Opinii)
Foto: gov.ro

Cantitatea de admiratie care se indreapta din zona portocalie - de la combatantii subtiri cu posete pufoase, la activistii de transee unde informatia este putere si avere - spre obrajii premierului Mihai Razvan Ungureanu este comparabila cu iubirea stransa la san de Traian Basescu in vremurile de vesela amintire.

Si de ce nu? Cand parea ca pe derdelusul national, unde romanii incercau sa se agate cu unghiile de propria viata, s-a ivit o sanie grasa, care urma sa treaca prima linia de sosire in neant - a se citi PDL -, iata ca o mana tanara, elastica, din otel imbracat in catifea, reuseste sa apuce haturile.

In complicitate cu seful atelajului, fireste, care cu ultimul firisor de respiratie ivita dintre bulgarii de gheata i-a facut cu ochiul si l-a chemat pe partie. Si "partieeeee!".

Iata cum relansarea PDL, care in urma cu o luna trecea drept o gluma buna, se poate produce sub imperiul solului increderii venit in intampinarea unui orizont de asteptare teribil. Pentru Biroul Organizatiei de Baza, Ungureanu este prezidentiabilul, dar sunt unii prin partid care-l vad inclusiv la butonul nuclear al PDL, in locul lui Emil Boc.

Cu sangele revenit in obraji, activistii au un nou motiv sa spere, mai ales cei din randul al doilea, unde arta raspandirii precum potarnichile era luata in calcul cu atat mai mult cu cat la romani fuga a fost mereu sanatoasa. Rusinea nu se pune, notiunea nu se afla in dictionarul politic.

Tocmai aici, insa, in esalonul al doilea, intelegand prin asta galeria de deputati si de senatori scapatati de la functii, dar gestionari de succes ai propriilor vieti, fara minusuri in contabilitate, ar putea sa fie o problema.

S-ar putea ca acestia sa considere ca o randunica aduce primavara - daca nu cumva o barza, mai potrivita domnului Ungureanu, capitalizat cu insusirea de a readuce focul in vetrele stinse ale increderii.

Indiferent de anvergura aripilor premierului, care s-ar putea sa fie un albatros, daca n-are unde se odihni pe motiv ca in culcusul cald, sub paturica moale, continua sa misune pui de ulii, din cizmele ostenilor culcati pe-o ureche n-au cum sa se azvarle in lupta picioruse zvelte.

Insa ma gandesc ca la asta cugeta si presedintele. Si daca tot a reusit sa instaleze pe campul de lupta un potential invingator, n-are cum sa lase corturile portocalii de izbeliste. Mai trebuie sa identifice activul indolent (nu e greu, deoarece este dominant), guraliv fara esenta, sau mort, si sa-l lase la vatra pe termen nelimitat.

Doar asa, cu o noua garnitura de soldati repartizati in colegii, dupa modelul premierului, are PDL sansa sa trezeasca in mintea electoratului indoiala referitoare la deznadejdea care parea, in urma cu o luna, ca nu are decat sa creasca. Caci in absenta noii generatii de politicieni, care trebuie selectionata facand abstractie de grupurile de interese, figura lui Mihai Razvan Ungureanu nu va fi decat o moaca.

Citește și:
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Ciolacu îi dă peste nas lui Iohannis: „Nu putem fi pompieri la nesfârșit!; Desemnarea premierului este atributul președintelui”
Liderul PSD Marcel Ciolacu a venit joi, 9 februarie, cu o replică pentru președintele Klaus Iohannis, afirmând că desemnarea premierului este un atribut care revine, conform Constituției,...
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
România ajută Siria, în urma cutremurului. Decizia anunțată de Guvern
Premierul Nicolae Ciucă a convocat joi, 9 februarie, în sistem hibrid, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, care a aprobat hotărârea privind sprijinirea Republicii Arabe Siriene,...