Gura lui Valeriu Turcan adevar graieste (Opinii)

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 11:40
4746 citiri
Gura lui Valeriu Turcan adevar graieste (Opinii)
Foto: b1.ro

Face ce face PDL si, prin niscaiva vorbe, gesturi ale vreunui fruntas de-al sau, strica tot ce-a construit luni bune cu disperarea ratacitului in pustie.

Desi pazit cu strasnicie sa nu rateze tintele de partid si sa le bifeze pe ale sale, rolul de lansator de bombite si soparle l-a jucat cu multa maiestrie Sebastian Lazaroiu: cand a rostit celebrul basm de adormit copiii cu Alba ca Zapada, fara sa-i numeasca pe cei sapte pitici, toata lumea a priceput ca partidul portocaliu e pe duca si n-are cui lasa mostenire zestrea guvernarii.

Rolul basmelor in buna guvernare

Dupa ce mai marii PDL si-au dat seama ca povestile cu zane dauneaza grav imaginii partidului, l-au tras mintenas pe dreapta, sinecurizandu-l pe maestrul papusar la TVRM.

Simtindu-i-se lipsa, i-au pregatit dupa exact acelasi tipic un loctiitor, profesionist insa, un alt cotrocenist de marca, dl Valeriu Turcan. Se vede treaba ca in nomenclatorul de functii al PDL este si aceea de basmuitor, iar Cotrocenii au devenit Academie de PR.

Mai intai l-au fezandat sub costoroaba sediului din Modrogan, i-au pregatit lada cu marafeturi, iar acum iata-l la prima partitura: cica MRU "ori accepta alocarile si iesea scandal politic cu Opozitia, ori nu le accepta si era o sansa mare sa cada Guvernul si sa ai instabilitate politica, in an electoral si pe fond de criza". Mare patriot, soro!

Unde vedeti voi criza?

Asadar, pentru evitarea unei crize guvernamentale, s-au gasit rapid 648.233.000 de lei noi, dar pentru reintregirea salariilor cu 15% nu se gasesc si pace. N-au contat nici criticile Opozitiei si ale mass-media, ci numai amenintarea cu demiterea de catre propriii comilitoni.

Asa ca primarii si baronii portocaliu-burateci au scapat de stresul campaniei electorale. Se vor umple ulitele de sacose asortate la culoare, plicuri cu Aurel Vlaicu ori poate I. L. Caragiale si pavoazari pe blocuri-turn cu portretele candidatilor full HD.

Genul acesta de politici publice l-a facut celebru si pe fostul prim ministru Boc, trecut pe linie moarta in vederea unei resuscitari ulterioare. Cand va canta cocosul de trei ori?

In schimb, rolul lui Turcan prinde contur: "Prioritatea zero o reprezinta alegerile locale. Concentrarea ar trebui sa fie maxima in mod particular asupra scorului de la Bucuresti, Constanta si Cluj. Abordarea electorala a acestor zone ar putea sa influenteze major, in bine sau in rau, scorul partidului pe ansamblu".

Numai prim ministru sa nu fii

Noua ni se tot peroreaza de vreo doua luni ca Guvernul Ungureanu nu-si vede capul de atata treaba cu industria, scoala si spitalul, cu nivelul de trai si cu Cupru Min si cu Rosia Montana si cu Chevron - gazele de sist, ufff! si cand colo Turcan scapa porumbelul din cusca: sanchi! Nimeni nu are alta preocupare decat alegerile. Ori le castigam, ori...

Totusi, ca vorbele sale sa para adevarate si nu soparle, cica "nu vede imposibila constituirea unui grup de persoane nemultumite care sa voteze impotriva Guvernului" la motiunea Opozitiei. Ne pregateste pentru ce e mai rau? Dusmanul totdeauna locuieste in casa cu stapanul!

Ca sa pricepem noi cat de slaba e Opozitia, cica singurii adversari ai lui MRU sunt "timpul si portanta" (cat poate duce in spate?). Timpul va fi fiind extrem de scurt, se intelege, dar portanta asta uriasa a unui intelectual de tinuta academica poate face minuni cand e vorba de un partid nou! Mai ales cand PDL se pregateste de botez.

Orice nas isi are nasul

Daca pana acum primul ministru trebuia perceput ca independent, drept dovada, usa trantita artistic PDL-ului sa dea bine la TV, alte semne ale independentei au lipsit cu totul. Din contra: e ochi si urechi la mesajele sefului sau, dl Basescu, ba chiar isi face repejor loc printre jurnalisti spre a fi primul care sa-l salute la descalecarea din limuzina prezidentiala...

Insa partidul i-a gasit repede ac de cojoc: cum ameninta ca semneaza o motiune de cenzura, cum i se satisfac toate cererile. De aceea, perceptia publica generala e ca dl Ungureanu continua neabatut guvernarea Boc: tine partidul strans unit in jurul conducatorului iubit folosind cu mare dibacie bugetul statului, vorbeste foarte frumos si clar la televizor, dar, din pacate, abia apoi iti dai seama ca, de fapt, in buna traditie a serviciilor secrete, n-a spus mai nimic.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Valeriu Turcan Sebasian Lazaroiu, #PDL guvernare Mihai Razvan Ungureanu, #campanie electorala buget , #guvern