Guvernul Ungureanu: Planuri pentru Sanatate

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 20:37
3045 citiri

Noul guvern condus de premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu isi propune, in programul de guvernare, sa deblocheze posturile din sistemul de sanatate, pentru toate grupele profesionale, in vederea acoperirii necesitatilor urgente.

De asemenea, se prevede dezvoltarea sistemului national de urgenta si cresterea sumelor alocate pentru asistenta medicala primara, prin stimularea calitatii, continuarea elaborarii de ghiduri clinice si revizuirea grupelor diagnostice pe baza colectarii si sintetizarii de date privind costurile reale ale procedurilor medicale, se arata in programul de guvernare, aparut pe surse.

Ce promite Ungureanu? Prioritatile economice ale programului de guvernare

Un aspect important al acestui program, in privinta sanatatii, va fi si implementarea ajutorul autoritatilor locale, a proiect pilot referitor la functionarea spitalelor ca fundatii sau asociatii, precum si aprobarea unui proiect pilot privind salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

Guvernul va dispune analizarea sistemului de decontare a unor medicamente pentru acele indicatii terapeutice care nu se regasesc in autorizatia de punere pe piata a producatorului, precum si in cazul in care nu exista dovezi stiintifice clare privind un raport pozitiv risc/beneficiu, chiar daca producatorul a primit aprobare de comercializare.

Programul de guvernare Ungureanu - planul de bataie pentru Educatie

De altfel, in coordonarea Ministerul Sanatatii, care va fi condus, daca se aproba guvernul in Parlament, de Ladislau Ritli, se va crea o structura specializata, independenta, are are ca atributie evaluarea noilor tehnologii si medicamente.

Nu in ultimul rand, in program se prevede finalizarea, cu prioritate, a obiectivelor de investitii din domeniul oncologiei si crearea cadrului legislativ care sa favorizeze sistemul de management al calitatii in spitale pentru a sustine procesul de acreditare al acestora.

Citește și:
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR riscă închisoarea dacă nu plătește o amendă penală de 40.000 de lei. Documentele au ajuns la Camera Deputaților
Un fost deputat AUR, în prezent independent, trebuie să plătească 40.000 de lei în următoarele două luni ca să nu ajungă în spatele gratiilor. Daniel Rusu, parlamentar de Alba, a fost...
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Europarlamentarul Eugen Tomac: ”Guvernul de la Viena este condus de un lider ce insistă cu încăpățânare asupra unor argumente ridicole”
Liderul PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, afirmă, după discuţiile cu cancelarul austriac Karl Nehammer privind admiterea României în Schengen, că a fost una dintre cele mai tensionate...