Ziare.com

Guvernul Ungureanu: Planuri pentru Sanatate

de Teodora Bodeanu
Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 20:37

   

Noul guvern condus de premierul desemnat Mihai Razvan Ungureanu isi propune, in programul de guvernare, sa deblocheze posturile din sistemul de sanatate, pentru toate grupele profesionale, in vederea acoperirii necesitatilor urgente.

De asemenea, se prevede dezvoltarea sistemului national de urgenta si cresterea sumelor alocate pentru asistenta medicala primara, prin stimularea calitatii, continuarea elaborarii de ghiduri clinice si revizuirea grupelor diagnostice pe baza colectarii si sintetizarii de date privind costurile reale ale procedurilor medicale, se arata in programul de guvernare, aparut pe surse.

Ce promite Ungureanu? Prioritatile economice ale programului de guvernare

Un aspect important al acestui program, in privinta sanatatii, va fi si implementarea ajutorul autoritatilor locale, a proiect pilot referitor la functionarea spitalelor ca fundatii sau asociatii, precum si aprobarea unui proiect pilot privind salarizarea diferentiata, in functie de performanta, a personalului din sistemul sanitar.

Guvernul va dispune analizarea sistemului de decontare a unor medicamente pentru acele indicatii terapeutice care nu se regasesc in autorizatia de punere pe piata a producatorului, precum si in cazul in care nu exista dovezi stiintifice clare privind un raport pozitiv risc/beneficiu, chiar daca producatorul a primit aprobare de comercializare.

Programul de guvernare Ungureanu - planul de bataie pentru Educatie

De altfel, in coordonarea Ministerul Sanatatii, care va fi condus, daca se aproba guvernul in Parlament, de Ladislau Ritli, se va crea o structura specializata, independenta, are are ca atributie evaluarea noilor tehnologii si medicamente.

Nu in ultimul rand, in program se prevede finalizarea, cu prioritate, a obiectivelor de investitii din domeniul oncologiei si crearea cadrului legislativ care sa favorizeze sistemul de management al calitatii in spitale pentru a sustine procesul de acreditare al acestora.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2412 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
7 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Genocidul stopat prima data impotriva poporului Roman!

Noul guvern trebuie sa stopeze imediat GENOCIDUL impotriva poporului Roman prin masuri radicale, cu aplicare imediata.
Scop clar si precis, imbunatatirea calitatii vietii in Romania.
Viata, calitatea vietii, ocrotirea vietii, trebuie sa preleve inainte de orce.
Se impune masura de urgenta cu aplicare imediata pentru:
1.Toate privatizarile frauduloase, Banci, Combinate, Telecomunicatii, Electrica, Hidroelectrica, retelele de distributie a energiei electrice, apa, gaze si bogatiile naturale, Petrol, Gaze, Aur, Argint, etc, sa fie trecute imediat in proprietatea statului Roman.
Administrarea sa fie de stat si fiecare Roman sa primeasca lunar devidente, impozitele se pot plati lunar, de ce nu si devidentele?
2.Confiscarea averilor dobandite ilicit, anularea tuturor scutirilor de taxe, impozite, esalonari de plati, care au fost acordate de guvernanții corupți, in ultimii 21 de ani.
Banii din averile confiscate sa fie folositi in proiecte, pentru atragerea banilor Europeni, avand ca prioritate, proiecte care prin natura lor sa imbunatateasca vizibil si in timp scurt, calitatea vietii a intregii societati.
3.Marirea pensiilor, salariilor si alocatiilor pentru copii, reducerea TVA-ului la 9% iar la alimente 0%.

 

vor fi

inlocuiti doctorii cu popi si asistentele cu gropari
in loc de SMURD puneti pompele funebre

 

Oamenii schimba ministri din 2 in 2 ore si deja au un program de

guvernare HAHAHAHA.

 

Sanatate sublima, dar care vasazica

lipseste cu desavarsire. Acesta este in realitate statul modernizat, reformat, raschetat si imbalsamat de dl Jos Basescu. Si apoi se mira ca-i ies oamenii in strada si le molfaie ceva neconvingator despre austeritate si pactul fiscal, ca sa-i calmeze.

 

toti stiu si-si propun la inceput tot felul de lucruri

insa conteaza ce realizeaza. de planuri si promisiuni ne-am cam plictisit.
m-as bucura sa vad un politician ca vine si zice "am facut asta" si nu "voi face"... oare mai apuc eu in viata asta acest moment?

 

Noua generatie

In loc sa criticam poate ar fi mai bine sa privim increzatori la noua generatie...probabil au certitudinea si sintetizeaza crezul unei intregi generatii: Noi suntem tineri lumea o vom schimba!

 

Buget separat pentru sanatate daca vreti sa faceti ceva!

Daca nu duvaz unde vreti voi! Toti banii trebuie pusi intrun buget separat iar de acolo banii vor fi impartiti catre toate spitalele. Asa veti putea plati cu salarii decente toti doctorii si asistentii care isi cauta de lucru prin strainatate! Mi-e cam scarba de toti guvernantii! Huaa

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor