Ziare.com

M.R. Ungureanu: Guvernul Ponta copiaza Guvernul Ungureanu in chestiunile strategice Interviu

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 27 Martie 2013, ora 12:15

   

M.R. Ungureanu: Guvernul Ponta copiaza Guvernul Ungureanu in chestiunile strategice Interviu
Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu afirma ca toate punctele motiunii de cenzura cu care a fost daramat guvernul sau reprezinta masuri pe care Guvernul Ponta a ajuns sa si le asume.

"Guvernul Ponta are azi un program de guvernare care pe masuri legate de interese strategice ale statului roman copiaza paragrafe intregi, schimband mici nuante, din programul de guvernare al Guvernului Ungureanu", a declarat Mihai Razvan Ungureanu intr-un interviu acordat Ziare.com.

El a respins toate reprosurile potrivit carora ar fi avut o vina pentru caderea Cabinetului Ungureanu, pentru ca nu ar fi comunicat cu parlamentarii PDL si a plecat din tara in preziua motiunii de cenzura.

Fostul premier avertizeaza ca ambitia Romaniei de a-si asigura independenta energetica, in primul rand prin exploatarea gazelor de sist, nemultumeste titanii energiei din vecinatatea noastra. "Cand depinzi de gazul care vine dintr-o unica sursa, poti fi convins ca si autoritatea ta politica se afla sub aceeasi dependenta", a declarat Mihai Razvan Ungureanu.

Guvernul Ungureanu a cazut pentru ca era prea harnic

In urma Conventiei din 23 martie, PDL, fostul dvs. partener de alianta electorala, a ajuns in pragul sciziunii. Care credeti ca sunt cauzele acestei situatii?

Exista cauze aparente si profunde. Cauzele aparente tin de o mecanica interna, care s-a instalat in urma cu doi ani pe seama unor alegeri interne puternic contestate de infranti. Si apoi infrantii au dorit revansa, ea a creat revansa si tot asa. Un ciclu intern de autocanibalizare. Sunt lucruri pe care mi le spun altii si incerc sa fac o noima din ele.

Se intampla in partidele mari, cu traditie politica, care au trecut pe la guvernare si au crescut foarte mult, ca nu toate asteptarile interne sa fie satisfacute. Unele degenereaza in gesturi de rezistenta absoluta. Asta ar fi una dintre cauzele aparente. Ar fi si altele. Comunicarea defectuoasa catre populatie, explicarea rezumata a masurilor luate in guvernarile in care PDL era vioara intai.

Exista si cauze profunde care se instaleaza cand partidele trec prin perioade lungi la putere. Un gen de lipsa de transparenta in dialogul cu cetatenii. O politica de consum intern. Concentrarea excesiva asupra a ceea ce puterea ofera partidului, nu asupra a ceea ce partidul poate face pentru cetateni prin putere.Sunt voci chiar din PDL care au acuzat tabara Blaga, acum invingatoare, ca nu ar fi sustinut Guvernul Ungureanu in momentul motiunii de cenzura.

Daca lucrurile ar sta asa de simplu, probabil ca nimic nu m-ar fi oprit sa arat cu degetul in primele zile dupa trecerea motiunii. Lucrurile sunt mai complicate. Guvernul Ungureanu a fost un guvern de la care, paradoxal, nu se astepta performanta, ci asigurarea unei tranzitii line, in linia vechiului program de guvernare, al guvernului precedent, pana la alegerile din decembrie.Nu "se astepta", spuneti. Adica cine nu astepta performanta? PDL?

In general coalitia din acel moment. A fost proiectat ca guvern de supravietuire. Ce a iesit a fost cu totul altceva. A fost un guvern de oameni foarte tineri, resursa umana dinspre PDL nevalorificata decat la nivel inferior, local, iar politic nu insemna nume grele.N-a fost un dezvantaj acest lucru?

S-a transformat in dezavantaj. Dar dupa saptamanile de inceput Guvernul a devenit coerent, foarte dedicat muncii administrative, ministeriatele erau frenetic sustinute prin munca ministrilor. Ceea ce a lasat in umbra activitatea politica. A fost un guvern care s-a concentrat mai mult pe activitatea guvernamentala decat pe raporturile altminteri naturale dintre Guvern si sustinerea politica.Guvernul MRU a cazut pentru ca a fost prea frenetic, ca sa folosesc termenul dvs?

Prea harnic, prea dedicat, cred in continuare acest lucru. Am auzit apoi ca Guvernul a cazut pentru ca MRU nu s-a intalnit cu grupurile parlamentare...Am comunicat cu parlamentarii PDL

Este un repros facut recent de Elena Udrea. La fel si faptul ca in preziua motiunii ati plecat din tara. Daca motiunea se dezbatea cu o zi mai devreme, Guvernul MRU nu cadea, a spus Elena Udrea.

Daca insasi Cleopatra ar fi avut nasul mai lung... Nu imi reprosez nimic din caderea Guvernului. Programul mi l-am asumat de la inceput, un program de reforma puternica a institutiilor bolnave din administratia centrala. Am anuntat acest lucru cu pasi inainte, putina lume a crezut. Comunicare cu parlamentarii PDL am avut intotdeauna.

E adevarat ca a existat o singura intalnire cu grupurile parlamentare la inceputul mandatului. Dar a fost singura data in istoria guvernelor Romaniei, cand primul ministru, nefiind membru de partid, ci sustinut de unul dintre marile partide ale Romaniei, nu a beneficiat de o intalnire a grupurilor parlamentare, cand s-a anuntat motiunea de cenzura.

Aceasta intalnire nu putea sa o convoace primul ministru. O convoaca presedintele partidului. Dl. Boc nu a convocat-o. De ce nu stiu. Nu banuiesc o intentie rea. Poate se astepta ca eu sa-i sugerez acest lucru. M-a oprit bunul simt. Nu mi se parea normal sa-i sugerez eu presedintelui celui mai important sustinator al Guvernului.Regretati ca nu i-ati sugerat aceasta intalnire?

Da, desi nu cred ca a fost un element hotarator, dar ar fi fost prilejul unei discutii intr-un grup larg in care as fi putut sa explic ce era de explicat. Altminteri, cu parlamentari ai PDL si ai coalitiei m-am intalnit continuu. Grupul parlamentar PDL era foarte framantat, mi-am dat seama de acest lucru in ultima saptamana de activitate guvernamentala, cand am stat de vorba cu fiecare parlamentar in parte pentru a-l determina sa nu plece. Foarte putini au avut ceva de impartit cu mine.In privinta deplasarii la Varsovia din preziua motiunii e o situatie interesanta. Invitatia era facuta de premierul polonez, cu ceva timp inainte. In plus, premierul chinez intentiona sa se intalneasca la Varsovia cu sase premieri din statele central si est-europene membre ale UE, pentru a oferi un deal economic.

Guvernul chinez venea cu cateva miliarde de dolari, partea de investitie chinezeasca in statele invitate atunci la Varsovia. Noua ne-ar fi revenit aproape 10 miliarde, la care am fi adaugat partea noastra. Despre proiect se vorbise si inainte, dar niciodata nu devenise palpabila realizarea.

Aceasta a fost miza plecarii din acea joi, inaintea motiunii?

Da. Am anuntat ca merg. Am vorbit si cu presedintele Traian Basescu, care a fost entuziast. In plus, eu nu aveam in agenda o vizitia in China si am zis ca e o ocazie care nu trebuie ratata. Bine am facut ca m-am dus. Am venit de acolo nu doar optimist, ci si cu notite despre ce urmeaza sa facem. Angajasem deja un calendar strict al intalnirilor cu responsabilii chinezi. M-am intors dupa 8 ore de la Varsovia.

Daca ramaneam la Bucuresti, ar fi trebuit sa prezint o scuza puternica, sa motivez si in interior, dar la fel de credibil in fata gazdei poloneze. In politica, atunci cand abandonezi un program confirmat si reconfirmat, mai ales in relatiile internationale, te astepti la o interpretare foarte severa de tipul in Romania se intampla ceva foarte grav, o criza politica de proportii. Ne puteam permite sa facem asa ceva? Nu, am raspuns si eu, si presedintele.Motivele motiunii de cenzura sunt acum masuri asumate de Guvernul Ponta

A trecut aproape un an de la caderea Guvernului MRU. Ce s-a intamplat cu motivele motiunii? Din cate stiu, facultatea de medicina in limba maghiara de la Targu Mures exista in continuare, premierul Ponta a devenit un adept al exploatarii gazelor de sist...

Asta face ca motiunea sa fi fost de o ipocrizie totala. Toate punctele motiunii, dvs ati mentionat doar doua, dar sunt si altele, de fapt reprezinta astazi masuri internalizate de Guvernul Ponta. Guvernul Ponta are azi un program de guvernare care pe masuri legate de interese strategice ale statului roman copiaza paragrafe intregi, schimband mici nuante, din programul de guvernare al Guvernului Ungureanu.

Chestiunea gazelor de sist este absolut caraghioasa. Interesul statului roman este sa aiba asigurata independenta energetica. E un deziderat. Nu ajungi niciodata la 100% independenta energetica. Dar pentru Romania, la orizontul anilor 2020, exista sansa ca dependenta de importul de gaze pe perioadele reci sa scada dramatic pana ajunge nesemnificativa.

Doua sunt sursele acestei prosperitati energetice. Gazele de sist si zacamintele probabil enorme ascunse in subsolul profund al Marii Negre. Eram la Guvern cand Exxon si Petrom OMV au prezentat primele rezultate ale prospectiunilor din platoul continental al Marii Negre, iar rezultatele erau incurajatoare.

Daca lucrurile se verifica si exista tehnologie avansata pentru exploatare, romanii se pot astepta la o epoca de prosperitate economica reala. Poate nu ca in tarile arabe, dar rezervele sunt foarte mari.

Independenta energetica a Romaniei supara titanii energetici din vecinatate

In privinta gazelor de sist, ideea prospectarii unor zacaminte de gaze de sist nu e noua. In 2004, Guvernul Nastase concesiona un perimetru din zona Barladului pentru prospectare in vederea gasirii gazelor de sist. Acea licenta a fost cumparata de Chevron. Am discutat cu ei marirea numarului de prospectari, ei identificasera inca trei perimetre in Dobrogea.

Prospectarea nu presupune riscuri, e o teava subtire care se baga in pamant, atata tot. La aceasta a agreat Guvernul Ungureanu. Pentru a trece in program de exploatare, se fac acorduri majore, in care intra si conditiile de mediu, dar nu eram in faza aceasta.

Eram in situatia ideala a unui guvern care vrea sa vada cum sta, pentru ca succesul exploatarii gazelor de sist confera un orizont de independenta energetica pentru Polonia pentru 40-60 de ani, incepand cu 2015.

In toamna anului trecut, PE a avizat pozitiv doua rapoarte referitoare la exploatarea gazelor de sist, punand capat unei dezbateri interne europene, punand capat unor dezbateri interne. Daca primul guvern Ponta ar fi continuat, se afla in situatia de avea toate argumentele pentru dezvoltarea prospectarii si apoi trecerea la exploatare.

Si mai e ceva. Obiectivul strategic al asigurarii independentei energetice a Romaniei nu place multora dintre titanii energetici aflati in preajma tarii. Romania e singura tara din sud-estul european care are aceasta aspiratie, pe seama rezervelor proprii si pe seama raporturilor cu alte state din centrul si vestul Europei.Cand depinzi de gazul dintr-o unica sursa, si autoritatea ta politica se afla sub aceeasi dependenta.

Sugerati cumva ca aceasta neplacere a titanilor energetici vecini ar fi fost una dintre cauzele caderii Guvernului Ungureanu?

N-as merge pana aici. Dar nu pot sa nu spun ca exista aceasta problema. Romania este singura tara est-europeana care are potential pentru asigurarea independentei energetice. In materie de gaz, Ungaria depinde 99% de gazul importat, Bulgaria 99%, Serbia 95%, Ucraina 67%, Polonia, pana la gazele de sist, 47%.

Noi eram diamantul coroanei care nu ajunge in mana nimanui. Cine are acces la parghiile principale de export de materie prima energetica isi proiecteaza puterea politica acolo unde are clienti. Cand depinzi de gazul care vine dintr-o unica sursa, poti fi convins ca si autoritatea ta politica se afla sub aceeasi dependenta.Iar gazul nostru vine de la rusi.

Vorbim de o patrime din gaze care vine pe perioadele reci din sursa estica. Este motivul pentru care Romania de ani de zile face pledoarie pentru Nabucco, pentru trasee de gaz care sa traverseze toata Asia centrala, Turcia, Bulgaria, Romania si sa mearga spre centrul Europei, face pledoarie pentru transportul de gaz lichefiat in lungul Marii Negre, din estul georgian spre vestul romanesc.

Sunt trasee care vizeaza acelasi obiectiv. Sper ca nimeni nu are impresia ca South Stream care este un produs de laborator strategic rusesc nu a aparut ca raspuns la aceste proiecte energetice sustinute de Romania si de Uniunea Europeana. Joaca aceea politica cu gazele de sist, sa daramam un guvern invocand un pretext oarecare, eu am citit-o ca fiind un joc toxic la adresa intereselor nationale ale Romaniei.Un joc voluntar sau involuntar?

Nu ma voi pronunta asupra acestei chestiuni. Nu inseamna ca nu stiu.Citeste maine pe Ziare.com a doua parte a interviului cu Mihai Razvan Ungureanu, in care vorbeste despre noua Alianta DA si face un portret plastic al liderilor USL

Ti-a placut acest articol? Urmareste Ziare.com si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 133193 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
59 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Tov. utecist,adica MRU nu intelege ca este OUT din.....

MAREA POLITICA ? Fie ea si damboviteana.

 

Dar unde-s fotografiile, Ioana Ene? Ori nu cumva nu a iesit bine

...in ele utecistul Ungureanu ca nu a mai folosit unguentele si cremele si nu a mai mincat carne de vita de Kobe?
Cit despre interviul ce i l-ai luat utecistului de ieri, comunistul de azi, Ungureanu, e o mare frectie la piciorul de lemn. Ce strategie avea Ungureanu cind el nici macar nu a a avut voie sa-si aleaga echipa de guvernare, ci i-a fost impusa de la Cotroceni si din Modrogan. Basescu era implicat in campania pentru Rosia Montana, Cupru Min trebuia sa incapa intr-o cutie postala, iar el n-avea decit o singura sarcina: sa le asigure spatele, ca doar venea din serviciile de spionaj, doar. L-am gasit si la deszapezire citindu-le batrinilor, osteniti de munca si necazuri, din ideologia leninista, ceea ce ne arata si mai mult ca Domnisorul isi aduce cu placere aminte de scoala care l-a propulsat in UTC. Si asta era o strategie. Si ce mai strategie! Ii putem spune sa stea linistit, nimeni nu-si mai doreste sa-i copieze strategia pentru ca se ne fereasca Sfintul de asa strategie ca a lui.

 

Cine e asta?!

Si cui ii pasa de interviul lui kilometric?!

 

Format interviu tip Udrea!

Vad ca asa-i scoate Ioana pe totzi din politica, le face un interviu fluviu care le poarta ghinion!
Pe Udrea a terminat-o ...

interviu din ciclul "Memoriile unui Fraier"

Care a luat tzeapa mizand pe "cai morti" basisti
finita la comedia Portocalia !

Cuvantul de ordine si semnul sub care se guverneaza in Romania

ramane:

"Ponta a plagiat, a decis Universitatea Bucuresti".

De aici calitatea si consecintele activitatii regimului

Ponta.

In acest moment domnul Ponta are un dosar penal in lucru, avand ca obiect investigarea lucrarii domniei sale pentru infractiunea de plagiat, pentru ca plagiatul este infractiune, potrivit art. 141 din Legea 8/1996 privind dreptul de autor, care se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 5 ani sau cu amenda.

Ceea ce in Occident e socotit inadmisibil si descalificant in Romania e considerat un detaliu nesemnificativ.

Socant faptul ca procurorul general interimar tolereaza in mandatul sau asemenea derapaje rusinoase. Poate ca domnul Daniel Morar ar trebui sa iasa din legenda si sa revina la decenta profesionala, dar am serioase dubii ca va fi in stare sa faca acest lucru.

Concluzie:

Premierul Romaniei rezista numai datorita tupeului sau de

mangalita si a temerilor procurorilor care ar trebui

sa conchida un fapt constatat de specialisti in

domeniul Plagiatului:Ponta a plagiat mai ordinar decat

ministrul german sau maghiar,care au avut demnitatea

de a se retrage !

Toate discutiile despre guvernare si

traiul romanilor sunt baliverne!

MR Ungureanu, gresiti tovarase, gresiti :))

Nu o sa-l vedeti pe Victor Ponta cumparandu-si crema de bube, gel de sex si alcool din banii poporului...
Deci nu copiaza strategiile guvernului MRU.

Europei ii pasa

Acelei Europe care nu da doi bani pe Antonescu si ii da notite clare, ca unei slugi proaste lui Ponta. In lumea normala Ungureanu este cineva, Ponta nu este nimeni. e fix ca in fotbal, tanase e bun in romania insa in meciurile cu strainii este un zero. asa e si usl-ul la nivel european, practic momentan suntem niste straini nedoriti si tolerati intr-un colt, departe de masa tarilor bogate. viva usl.

M-ai dat pe spate cu europa ta exclusivista,care

primeste la masa doar somitati ,gen Ungureanu,Basescu si alti cativa lingai ! Decit in asa europa ,mai bine in insulele Fiji !!!!

"mai bine in insulele Fiji !!!!"

Du-ti neintors mai Copchile si ia-l si pe Jean di la Sicago si ratile si toate celelalte jivine...

Daca nu-ti convine, poti sa pleci.

Nu te tine nimeni cu forta. Da-ti demisia din PD-ul lui Blaga si pleaca cu Base pe mare dar, ai grija sa nu te mai intorci. Romania nu-ti va simti lipsa ba dimpotriva.

Inca mai este in LIBERTATE ???

Ce mai cauta acest PRADUITor pe mass - media ??

Pentru el NU exzista justitie ??

A terminat unguientul ??

Mafiotul Romaniei Ungurean (MRU) - trebuie arestat in Regim de urgent.

 

Un prim ministru cinstit si nesubordonat politic

era de netolerat chiar si pentru fripturistii din pdl. Asa ca, nu numai ca l-au demis, dar vor sa stearga orice urma a modelului Ungureanu prin minciuni si zvonuri lansate de Ponta si raspandite de postacii platiti.

Asta se lauda de parca ar fi fost P.M. 10 ani.

M.R. Ungureanu: Guvernul Ponta copiaza Guvernul Ungureanu in chestiunile strategice !!??

Ioana incep sa te iubesc, dar cu care PDL simpatizezi, pentru ca s-a spart in trei?

Prea tarziu!

Doamne, nu mai incercați să inviați pe cineva care a spus adio politicii! Acest om este descredidat definitiv!

 

"descredidat definitiv"

:) Ba' bengosule... tu ai auzit de rescreditare ??? Ha ? Aud ? Se duce omu' la CEC si se rescrediteaza urgent. Sau face ca Poponta care se rescrediteaza prin abstinenta de la bun simt si un minim de logica-n gandire. Te dai bengos p'acilea degeaba... Calitatea oponentilor lui MRU fac dovada ca omul chiar spune ceva coerent si concret. Ca poporul vrea aburela si nu coerenta, asta-i alta istorie. Natie de anlfabeti, ciudosi si ofticati...!!! De-atata ura te si miri cum de nu crapa fierea-n ei de ciuda.

cam ai dreptate ;

problema este ca unii voteaza si
desteptii stau acasa si se dau pe mana celorlalti .
de ce ?
Pentru ca nu s-a ajuns inca la sufletul lor .

nu esti corect,mai imputineaza-ti ,din nicce !!!!

....parca am intrat in sala oglinzilor !!!!

@ Sr. Ghilo

Da dom'ne
Destepti or fi - nu stiu - da' intelepti sunt sigur, ca intelepciunea populara ne invata:
"Daca esti "destept" stai acasa.
btw. - ati uitat ghilimelele ...

De necrezut !

Ponta la plagiat pe MRU ? A comandat carne de Kobe ?

Foarte interesant interviul domnului Ungureanu, fara zeflemele sau

alte artificii ieftine!
Si, cel putin in acest articol, lipsesc atacurile grobiene la adversarii politici, ceea ce nu se inscrie in moravurile politice dambovitene!

 

@imbacsitul-foarte interesant...

La acest interviu,singura calitate este lungimea.Artificii
sunt,dar fumigene,atacuri nu sunt pentru ca nu mai are
posibilitati,nemaiavand acces la smacurile alea scumpe,iar
parfumul conversatiei este lipsit de substanta.

@ imbacsitul

si eu apreciez calitatea interviului. Lucru rar in presa romaneasca. Poate ca tocmai din acest motiv atatia cititori partizani sunt deziluzionati ca lipseste circul si golaneala cu care s-au obisnuit, lichelismul pe care-l savureaza, agresivitatea care-i excita, otrava din care s-au obisnuit sa se hraneasca.
Cum sa intelegi si sa apreciezi luciditatea, inteligenta si cinstea orbit de ura fiind ?

Incoerenta sti MRU

Fostul securist-utecist,acum de dreapta,care a criticat continuu guvernul Ponta,printre altele ca se duce spre Rusia ( la fel ca si axa lui Basescu unde tarile de pe axa habar n'aveau ca fac parte din ea!),acum zice ca il copiaza pe el! cand a gandit cu capul acum sau atunci? caci pare sa o faca cu alt organ!Prapaditul lui de guvern ,cu viata de efemerida,a avut un program alcatuit din tot ce ii trecea prin cap lui Lazaroiu sau a citit in carti,dar bazat pe niste venituri inexistente,pe aberatii legislative si dorinte iluzorii! Tot ce face de un an guvernul USL ar fi facut si el ,dar nu a avut timp! Asa din dorinte ar fi fost si un alt Basescu,dar in realitate cu greu este un cocos al madamei Udrea!

Atacurile la persoana in loc de argumente.

A fost utecist. Asta este acuzatie.Dar dupa cite stim toti tinerii erau utecisti facuti fara sa-i intrebe nimeni.
In schimb primii secretari ,activisti de tot felul,turnatori notorii,si securistii si banditi care au furat miliarde nu sint atacati ci din contra aparati si ocupa functii inalte in stst. Tot acestia fac totul pentru a subordona justitia ca sa poata fura in continuare.

M.R. Ungureanu, ramane unul din cei mai corecti premieri Romani.

Daca e ceva ce i se poate reprosa, e aceea ca a subestimat puterea de manipulare a lui Voiculescu prin tv. haznaua 3 si ca a refuzat sponsorizarea baronilor cu bani din fondul de rezerva al PM. Episodul cu usa trantita si supararea baronilor la dus la pierderea guvernarii. Pacat, astazi Romania era departe fata de ceea ce e in Europa.

 

Incompetenta se numeste corectitudine?

...

Nu, corectitudinea poate insemna incompetentza

intr-o tara dominata de hoti, mincinosi corupti. Cum sa te descurci cu astia, daca nu esti familiarizat cu metodele lor?

Atat de corect incat s-a pretat

sa azvarle banii romanilor si asa saraciti si furati de Bok pe crema de bube, gel de sex, alcool si kobe...
Foarte corect ar fi sa fie numit hraparet si profitor.

@imbacsitul,@anty virus,

i-mi cer mii de scuze,v-am acordat 5 puncte,la comentariile d-voastra,dar in loc sa va creasca punctele,trepadusii de la zloae.com v-au redus punctajul.Propaganda antidemocratica,mincinoasa,de lipsa de respect pentru romanul,care cauta o informare nepartinitoare si reala a situatziei din Romania nu o poate gasi, pe acest seit manipulat de gunoa-iele din virful politicii actuale.

Se intampla frecvent, dar nimeni autorizat de la..

...Ziare.com nu iese cu o explicatie oficiala, la cate sesizari au fost facute pe aceasta tema. Presupuneri sunt destule, cum ca se cumuleaza voturile si se face o medie, dar asta pica deoarece ar trebui sa se vada nr. de voturi crescut. Asteptam o explicatie oficiala.

Nu e de la ziare.com. Depunctarea lor o face

...automat computerul deoarece nici acesta nu le suporta aberatiile celor amintiti de tine. Am testat acelasi lucru si la tine, iar computerul a avut aceeasi reactie. Sper sa nu va transformati in virusi mai periculosi decit sinteti.

@MINI ! Votrul tau intra in calculul mediei

..... notei, cu notele deja existente.
Nu face nimeni nici-o mistificare.

@anty virus-M.R.U.ramane....

Adica eram si mai tare afundati in buda?Pai,parerea asta
a Heuorpei despre noi este atat de buna din vremuri
imemoriale,iar ea a fost confirmata si batuta in cuie
de Marea Revolutie Socialista din decembrie,de mineriade
in special si de foooaaaaarte multe evenimente intamplate pe pamantul acestei tarisoare,atat de mare in
inima multora dintre noi si mai ales afara prin comportamentul unor conationali.A zis unul mai deunazi,
situatia rromilor poate fi explicata prin lipsa de
educatie.Apocaliptica constatare mai ales cand este
facuta de Pinocchio.Ma rog la Dumnezeu sa-i dea si lui
macar o bucatica din ceea ce se cheama educatie.Poate ca
se lasa de gadgetul ala cu "Presedintele jucator",nu de
alta dar dauneaza grav educatiei.

Afundati in buda suntem, onor guvernarii USL, ...

....departe, inseamna intrati in senghen, inexistenta MCV-ului, un guvern care se ocupa de guvernarea Tzarii si nu de stat toata ziulica pe televiziuni luandune la mishto asa cum face Ponta si Cacarau. Raman la parerea ca, Mihai Razvan Ungureanu este unul din-tre elitele acestei Tzari, capabil sa conduca corect aceasta Tzara. Referitor la factura cu delicatese si parfumuri, prezentata de haznaua 3, cine crede-n asa ceva ori e pr0st ori e tan.pit, ceea ce nu e cazul la d-stra.

Il criticati degeaba

pe MRU. Caderea lui se datoreaza schimbarii lui Blejnar, care se pare, era varful, aparatorul mafiei economice.Cine-l critica pe MRU, l-as ruga sa-mi spuna unde sunt banii pe care i-a alocat acesta spre investitii ! Deasemenea, as vrea sa aud ce a facut bun guvernul Ponta pana acum.

 

Pui niste intrebari,la care crezi ca doar tu stii raspunde !

Daca stiu si eu, ce-mi dai ?....ca doar nu ma documentez de geaba,ma refer ca oricum banii nu se mai intorc de unde au plecat asa ca,sa ma aleg si eu cu ceva !

Copile

si daca acesti bani s-ar putea intoarce, cum ar fi? Si daca e asa cum spui, cum se cheama cel care favorizeaza fapte ilegale, chiar si prin tainuire ?

adica,NU face nimic pentru bobor!!!???

tot ce vorbesti ,tot baliverne ieftine de tulburat somnul celor mici!(nu,somnul lui cacarau)!!!!

 

Excelent interviu, doamna Ene ! Felicitari !

Draga Neutroniu, sigur ca dl MRU n-a facut atatea pentru popor cate a facut USL : scumpiri, taxe, biruri, institutii incalecate, legi modificate, toate pentru "fericirea si bunastarea poporului". Nu tu minciuni, nu tu demagogie ... nimic din ce cere "boborul". Votati USL ca :
foaie verde si-un dudau,
o sa fie si mai "bine".

Nu a facut,pentru ca timpul a fost scurt si nici

nu l-a dus capu,ce ar fi putut face ca sa ne faca mai rau,decat Boc ! A crezut ca Boc a facut totul,dar uite ca-l prinde Ponta din urma si chiar il v-a depasi,deh alonja !

MRU se inseala.

Desi Ponta este construit ca plagiator, nu-l copiaza pe el. Pur si simplu si lui ii face agenda cu probleme importante tot Traian Basescu, asa cum s-a stabilit prin acordul secret de coabitare. Bineinteles, dispozitiile presedintelui le asezoneaza si cu o multime de prostii, insul fiind prin definitie incompetent si necinstit.

 

@DR.STRANGELOVE-MRU se inseala

Mi-a placut foarte mult filmul ala cu al pacino,avocatul
diavolului.Mereu nu poti sa fii avocat,mai ales dupa ce ai dat-o in bara cu mostenirea gojdu.

Intre guv.mafiot PDL-Ungureanu si guv.USL sunt deosebiri major

Mafiota si criminala guv,PDLMR ungureanu a jecmanit bugetul contribuabililor rom,ani pentru a se imbuiba cu carne kobe.Apropos MR Ungureanu are si la acest articol o cana in mana.ce bea lapte de *** kobe?
Guvernarea USL este preocupata sa-l salveze pe asasinul securist Basesuc Traain de justa condamnare.Dupa ce s-au vazut la putere USL-ul a uitat ce a promis romanilor, DREPTATE pana la capat,vazut primministru si minsitru interiumar la Justitie Victor Ponta il numeste pe mafiotul Basescu " presedintele Romaniei " si-ii executa supus toate mafiotele dorinte de distrugere totala a justitiie romane?Sa nu-si imaginez eponta ca toate cancelariile occidentale il vor aprecia ca este complice si executantul asasinului Basescu Traian.Uniunea europeana asteapta responsabilitate si intrasoigenta in condamnarea lui Basescu,Udrea,Blejnar,MR Ungureanu, Morar,Kovesi, altfel vom ramane marginalizati in U.E, asa cum suntem de cand Basescu ocupa fraudulos Institutia Prezidentiala.nu Merkel,Barroso si reding decid politica in Europa,acestia sunt deja nedoriti chiar de tarile lor.

Deosebiri majore

care lipsesc cu desavarsire. Baliverne insa, da, cat cuprinde.

Omul cu teava

Cam asta-i denumirea pe care o clasificam drept inlocuitoare a unei pozitii ocupate de altcineva,pozitie
neclintita pana acum de mesterul Gepetto(care o fi fost ala?,pozitie pe care nu ma pot abtine sa nu o reamintesc: Pinocchio.O sa-i lasam ce-i al Cezarului, pentru ca o merita si o sa o folosim pe cea noua,teava,
daca vreti se poate adauga si adjectivul subtire,pentru
ca in jargon,cuvantul teava,are niste rezonante deloc
placute,una dintre ele fiind si aceea de "turnator".Nu este cazul acum,insa termenul de teava i se potriveste
pentru ca are aceeasi convingere nestramutata ca acest
popor este o adunatura de ciumpalaci sau viermi si poate
inghiti orice i se scurge in urechi pe o teava subtire.
Daca domnul Unguent are in continuarea aceasta parere
este problema lui,insa,ar fi cazul sa-si puna totusi
intrebarea care pe multi ii framanta:"La ce mama lui dr.
aku mi-au trebuit mie atatea sticle de parfum,ca doar nu
sunt cocota?Si de ce oare a fost necesar sa intocmesc
justificarile alea neghioabe de cheltuieli de protocol,
ca am ajuns de rasul curcilor(saracele,ele erau de mai
demult indopate cu antibiotice ca sa nu ologeasca).Eu i-as sugera domnului Unguent,sa revina la sentimente mai
bune si mai romanesti,adica mai populare,pentru ca
oamenii nostri care mai traiesc pe la tara folosesc
spirt sanitar pentru prevenirea ologelii curcilor si
nu-l folosesc pentru a sprijini usile carciumilor,ca acolo nu se vinde alcool din asta.In rest,aceeasi
aroganta,"mereu" distantata de adevar.

 

mcgogosico

e pacat ca niste minciuni ordinare cum ar fi unguente, vita kobe, papuci de casa albi,... arucate de niste mincinosi neseriosi prind in urechile ascultatorilor.De ce nu a prins si cererea de publicare a documentului prin care MRU a cerut aceste produse? Cum e cu vila Dante ? Cum e cu ce au taiat altii, noi vom restitui? Traiesti bine, esti multumia de evolutia puterii de cumparare a monedei nationale? In general, crezi ca ne aflam pe un drum bun, care va genera candva bunastarea romanilor?
E pacat ca prinde asa usor "zvonacul" si "raspandacul" Iliescului prin gura lui Ponta, care prin asta dovedeste ca este mai "securist" decat fostul Sef SIE. Astea toate sunt posibile datorita aprofundarii reformei invatamantului, adica a campaniei de indobitocire a maselor, pentru a fi mai usor de manipulat prin minciuna, dezbinare !
Atentie, ura este o boala a needucatilor, sa nu spun cuvantul ala cu pr..., ca mi-l taie ziare.com!Tocmai pe asta mizeaza dragii nostri conducatori.

Tu te-ai gasit sa vorbesti de puterea de cumparare

Oare de cite ori trebuie sa va reamintim sa va intre bine in cap ca pedelistii tai au bagat mina in buzunarele romanilor reducindu-le veniturile si crescindu-le TVA-ul? Si pentru ce toate astea? Pentru a face Elena Udrea telegondole sau sa cumpere frunze de 1 milion de euro? Sau poate tu ai uitat promisiunile lui Boc si Basescu. Spune un adevar rostit de ei in campania electorala ce s-a confirmat cit au stat portocalii la guvernare, si mai lasa propaganda. Eu stiu ca va supara ca v-au parasit sustinatorii, dar cred ca unele din motive sint si cele pe care ti le-am aratat mai sus.

@ioanr! Complice!Cand va spun ca de 23 ani o gasca de borfasi

alterneaza la conducerea tarii,cu ,complicii lor,va faceti ca nu pricepeti,sunteti prea tehnici,vreti sa va fac schitze ! Pana una alta borfasii astia,au evaporat munca noastra si a parintilor nostrii de mai bine de 50 de ani !Ce am spus? Evaporat? Tot de la vapoare !Asa a iesit !

 

Copile

daca cu adevarat nu ai fi bantuit de ura, ai cauta si te-ai documenta, afland astfel multe adevaruri pe care acum nu le detii si nici nu vrei sa le cauti; nu pentru ca nu ar putea fi gasite ci pentru simplul motiv ca ti se pare tie ca aceste minciuni debitate de unii impotriva altora (gen campanie electorala din Romania)prind mai bine ca argument cand nu detii adevarul.Daca ai ajuns chiar sa crezi cele afirmate atat de des pe aici si nu esti chiar din sanul celor ce fura azi mintile romanilor, e grav.

bla,bla,bla,limba de lemn!Ce sa fac,nu ma duce

capul sa apreciez binele pe care ni l-au facut reducandu-ne salariile si pensiile ! Sunt un baiat rau !!!...:)...!

 

 

Oda primului hot

Va pot spune trei cuvinte,
Fura ,copie si minte.
Este primul in guvern,
Ponta Victor Viorel.

 

ce spuneti voi sunt maruntisuri,Ponta se supune lui Basescu,

Ajuns interimar la ministerul justitiei Victor Ponta ,salvatorul teroristului PKK Keser Fatih, o va numi pe complicea teroristului international Basescu traian, Codrutza Kovesi la DNA.Kovesi ca sefa a PICCJ a distrus cel mai grav dosar de crima organizata dosar nr.628/D/P/2005,dosar ARMAMANTUL,dosar in care incriminat era si Basescu Traian.citat: " Despre implicarea Regimului Băsescu in traficul international cu armament, am scris de nenumărate ori pe acest site, materialele in cauză fiind grupate sub eticheta "terorism Băsescu". Iată o nouă filă a acestui dosar:
Ministerul Justitiei, Ministerului Public si DIICOT si-au dat mana pentru musamalizarea celui mai important caz de crimă organizată

Dosarul “628/D/P/2005", strict secret de importantă deosebit a fost inchis de procurorii DIICOT cu neinceperea urmăririi penale

Desi anchetatorii au descoperit fapte de o gravitate deosebită, trafic si contrabandă internationale cu armament in care sunt implicati politicieni si institutii romanesti, conducerea DIICOT refuză să dea orice fel de informatii despre dosar

"Armamentul" l-a făcut pe ex-ministrul Justitiei Cătălin Predoiu să-si plece privirea in podea

Agentii DEA SUA voiau să-l prindă pe celebrul traficant de armament Viktor Bout la Bucuresti

“Reteaua lui Hayssam" lucra cu Viktor Bout, Ivan Grigorevici Busuioc, Anatolie Josanu si avea numeroase contacte in fostele tări sovietice
Americanii i-au felicitat pe procurorii Ciprian Nastasiu si Angela Ciurea pentru activitatea depusă in “628", romanii i-au exclus din magistratură ..."

http://www.romanialeaks.org/2012/09/cel-mai-important-dosar-de-crima.html

Dupa umila mea parere

Guvernul Ungureanu a cazut pentru ca si-a luat treaba in serios.Romania trebuie sa, faca niste reforme de mult aminate si de care nu va scapa. Blaturile cu care e invatata clasa noastra politica pot intirzia fenomenul dar nu-l pot evita.Si fereasca Dumnezeu de un nou decembrie 89 ca ce-a patit Ceasca va fi floare la ureche.

 

Infractorul MR Ungureanu stie ca dosarele lui sunt deja musamalizate

MR Ungureanu il ataca pe Victor Ponta desi stie ca datorita si complicitatii lui Victor ponta cu asasinul securist Basescu Traain urmeaza ca la sefia DNA sa vina corupta kovesi cea care a dosit ,printre alte mii de dosare de coruptie si dosarele de inalta tradare ale infractorului ,turnator la securitate MR Ungureanu.
Deoarece romanii nu vor admite ca votul lor sa fie calcat in picioare de infractorii Basescu,MR Ungureanu deja pe internet a aparut mapa profesionala a procurorului Victor Ponta din care cel mai important dosar musamalziat a fost dosarul lui Keser Fatih.Ce a facut Victor Ponta la parchet i c c j? A avut in lucru 5 dosare penale....Oamenii lui Ristea Priboi-securistul care batea anticomunistii de la Brasov si incerca sa i ucida pe cei de la Radio Europa Libera devalizau statul prin returnari ilegale de tva, prin sageti ca Genica Boierica,M Stan-cel arestat abia acum cu evaziunea din banci-brd-si Keser Fatih...Protectia le o asigura un consilier prezidential de siguranta nationala al lui Ion Iliescu si sefii SRI,SIE,etc ...Unul din dosarele date in lucru lui Ponta e cel al lui Keser Fatih, descoperit de Metin Cerchez,membru al comisie de siguranta nationala..Furase teroristul 36 milioane euro din banii dvs banii de tva ,adica impozite si taxe platite de amaritii de romani...Asa bine a facut Ponta rechizitoriul, ca membrul PKK-Keser Fatih e plecat bine mersi din tara cu bani cu tot, nu inanite de a da spaga unde trebuie Ca sa musamalizeze cazul, lui Victor Ponta i s a promis un titlu de doctor in drept-plagiatul,cit costa plagiatul.sub indrumarea lui Adrian Nastase si dl profesor de drept-Ion Neagu.nimeni altul decit avocatul mafiotului Keser Fatih,cel care tocmai ne furase 36 milioane euro....Dar mafia merge mai departe....Lui Keser Fatih i se dau 2 mari fabrici-Colorom Codlea si Nitramonia Fagaras cu acte false-0 angajati,0 cifre de afaceri.) profit.....Deci unui terorist,secretar general PKK, i se da cea mai mare fabrica de explozivi din Europa sub ochii lui Ion Iliescu,Adrian Nastase,C Nita din Brasov-sef psd,Radu Timofte sef SRI,O Musetescu-sef AVAS,Ion Neagu.,Victor Ponta...Dispar zeci de tone explozivi cu un vapor Red Sky ce trebuia sa ajunga in Mauritania dar ajunge in Egipt la terorsti...Ba mai mult explozivul e folosit si in atentatele de la Madrid...Exista legaturi dovedite si recunoscute si de Victor Ponta cu Uday fiul lui Sadam Husein.....CIA stia tot ptr ca firma care a luat Nitramonia era a unui terorist -era Fletcher Group -infiintata in ...SUA la Washington DC.....Ce se intimlpa cu dl procurorVictor Ponta? Devine sef corp control al guvernului.ptr a a musamaliza privatizarea frauduloasa a Nitramonia Fagaras.

http://metincerchezblog.blogspot.ro/2012/11/victor-ponta-e-in-politica-datorita-lui.html

 

Prima   1   2   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor