Pedelistii se mananca intre ei prea devreme (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 13:14
5855 citiri
Pedelistii se mananca intre ei prea devreme (Opinii)
Foto: Arhiva Ziare.com

De cele mai multe ori un partid ajunge in faza sfasiatului intern dupa ce pierde alegerile, atunci cand se trezeste in Opozitie, fara contracte, fara bani, fara functii si masini de protocol.

Atunci ies toate rautatile la suprafata, pentru ca oamenii incep sa se acuze - "E vina ta! Ba e a ta!" Si cam la asta se reduce tot procesul complex de identificare si rezolvare a problemelor si vinovatilor de serviciu. Tocmai de asta e si mai surprinzatoare initierea canibalizarii preelectorale.

Ca Elena Udrea nu este si nu a fost niciodata privita cu ochi buni de greii partidului e un lucru stiut si recunoscut, in ciuda eforturilor de imagine din ultimul timp. De data aceasta presedintele PDL Bucuresti, fosta coordonatoare a turistilor si a programelor pe foarte multi bani, a trecut la nivelul urmator. A fost luata in vizor de premier, pedelistul in devenire Mihai Razvan Ungureanu, care nu doar ca i-a ironizat "apetitul" pentru investitii "trasnite", precum piscinele de la tara, dar a si promis niste rezultate in urma verificarilor unor programe.

Si, desi premierul nu i-a pomenit direct numele in interviul de la TVR, insistand doar pe numarul mic de inotatori printre romani, Elena Udrea s-a simtit vizata si lezata in onoarea ei de cel mai curat si eficient fost ministru si i-a raspuns. Pe principiul hotul striga primul hotii, si Elena Udrea s-a trezit aratandu-si cu degetul colegii de partid si guvernare, inainte ca vreo acuzatie oficiala sa-i fie adresata.

"Probabil ca Mihai Razvan Ungureanu s-a referit la Laszlo Borbely si Vasile Blaga, ministrii in timpul carora a inceput acest program, eu continuand finantarea doar a unora dintre proiectele in derulare, pentru ca stoparea lor insemna irosirea banilor publici deja platiti" - se apara Elena Udrea. Ciudat, pentru ca tot Udrea recunoastea cu ceva timp in urma cum propriul minister pe care il conducea se ocupa cu "investitii trasnite". Dar, dupa ce si-a dat colegii in gat, Elena Udrea lanseaza niste sageti preventive si spre viitorul candidat PDL - Mihai Razvan Ungureanu.

"Cred ca a fost o figura de stil. Ii dau dreptate, nici eu nu am apetente pentru piscine in toata tara, nici macar pentru cea de la Lacul 1, cu atat mai mult cu cat eu, spre deosebire chiar si de actualul prim-ministru, nu inot" - din acelasi raspuns al E. Udrea.

E aproape fermecator cum nici nu si-au facut bine planurile pedelistii cu Mihai Razvan Ungureanu (sau premierul cu PDL) ca au si inceput reglarile de conturi. Elena Udrea o fi fost poate invidioasa pe actualul prim ministru pentru ca inoata la Vila Lac 1 cu presedintele, despre care stim ca practica sportul asta in fiecare zi.

Daca doar aceste mici intepaturi, ca nu sunt nimic mai mult, sunt in stare sa scoata la suprafata astfel de murdarii, imi imaginez ce va arunca un razboi adevarat. Oricat s-ar lauda Mihai Razvan Ungureanu cu libertatea si independenta sa, cred ca fostul istoric ar trebui sa se situeze ceva mai contextual in prezent. Nu de alta, dar poate ca nu e departe ziua in care un pedelist mai neaos va iesi si-i va spune cateva adevaruri fruste in fata precum acestea: de ce se considera atat de liber si independent din moment ce a inghitit si acceptat toti ministrii, pana la unul, din lista livrata de PDL; iar cu celelalte partide din coalitia de guvernare nici macar nu a apucat sa vorbeasca despre ministrii lor, pentru ca a si fost trimis la plimbare.

Ori inceputul este definitoriu in orice domeniu. Nu poti sa spui ca esti independentul lumii si cel mai liber om din Romania, inzestrat cu o "libertate absoluta", cand toti oamenii importanti din echipa ta ti-au fost livrati, iar principalii exponenti ai sistemului bolnav si corupt raman in continuare in functie. Iar daca MRU continua pe drumul asta, risca sa ajunga intr-un punct similar celui in care se scalda azi Sever Voinescu cu Sebastian Lazaroiu.

Paradoxal, in conflictul dintre cei doi admiratori ai presedintelui, ambii au dreptate vorbind unul despre celalalt. Si Sever Voinescu, atunci cand spune despre fostul ministru al Muncii ca e un "Lady Gaga" al analistilor politici, un superstar al ghicitului in palma, si Sebastian Lazaroiu, cand il defineste pe Voinescu drept "o caricatura". Din nefericire, cam la atat se reduce si partidul de astazi fata de ceea ce au fost candva democratii.

Iar daca MRU vrea sa isi salveze capitanul, ar trebui sa stie ca exista un punct in principiul lui Arhimede dincolo de care orice nava se scufunda. Si inotatorii simpli ar trebui sa cunoasca principiul, nu de alta, dar te ajuta sa inaintezi mai usor in apa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihai Razvan Ungureanu premier, #MDRT piscine tara Udrea, #Udrea atac PDL UDMR , #guvern