Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Ungureanu da ultimatum in lupta cu evazionistii: vrea 1,5% din PIB in 60 de zile

Vineri, 17 Februarie 2012, ora 15:37
3256 citiri
Ungureanu da ultimatum in lupta cu evazionistii: vrea 1,5% din PIB in 60 de zile
Foto: gov.ro

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a cerut, vineri, autoritatilor competente ca in termen de 60 de zile sa aduca la buget 1,5% din PIB din actiunile de combatere a evaziunii fiscale in comercializarea de alcool si produse vegetale.

"Avem la dispozitie doua surse importante pentru cresterea veniturilor bugetare si a produsului intern brut: accesarea si gestionarea eficienta a fondurilor europene si combaterea evaziunii fiscale. Avem venituri de 33% din PIB, sub media europeana de 40%.

Va cer sa ca in termen de 60 de zile, actiunile dumneavoastra de combatere a evaziunii fiscale in zonele alcool si produse vegetale, cu respectarea prevederilor legale, sa aduca venituri la buget de cel putin 1,5% din PIB. Aveti sprijinul meu neconditionat pentru aplicarea masurilor necesare obtinerii acestui rezultat", a declarat primul-ministru la intalnirea organizata la Palatul Victoria a comitetului interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

La randul sau, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a precizat ca legislatia romaneasca are parghii legislative si instrumente pentru combaterea evaziunii fiscale, iar daca se vor identifica posibile imbunatatiri, acestea vor fi propuse Guvernului.

Totodata, ministrul de Interne, Gabriel Berca, a dat asigurari ca atat ministerul cat si institutiile din subordine "vor interveni prompt si vor sesiza, fara intarziere, cazurile de complicitati ale autoritatilor cu evazionistii".

Pe de alta parte, ministrul Economiei, Lucian Bode, a aratat ca prin intermediul ANPC se verifica riguros "calitatea si conformitatea produselor din gama benzinelor si motorinelor" comercializate pe teritoriul Romaniei.

La intalnirea de lucru de la Palatul Victoria au mai participat: ministrul de Finante, Bogdan Dragoi, presedintele ANAF, Sorin Blejnar, reprezentanti ai Autoritatii Nationale a Vamilor, Garzii Financiare, Ministerului Public, DNA, DLAF, Politiei Romane si Politiei de Frontiera.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#premier Ungureanu evaziune fiscala, #reducere evaziune fiscala, #evaziune fiscala alcool, #evaziune legume fructe , #guvern