Ungureanu multumeste PSD pentru o colaborare de durata

Joi, 09 Februarie 2012, ora 14:33
6476 citiri
Ungureanu multumeste PSD pentru o colaborare de durata

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a tinut sa multumeasca presedintelui PSD, Victor Ponta, pentru modalitatea in care i s-a adresat in Parlament, in discursul dinaintea inceperii votului de incredere.

"Am inteles ca acest guvern trebuie pus sub semnul intrebarii nu pentru ceea ce este in prezent, o propunere, ci pentru ceea ce urmeaza sa faca. Motiv pentru care ma astept ca votul sa contureze aceasta realitate: este nevoie de altceva.

M-am bucurat mult in cadrele acelui dialog la care am facut apel ca domnul presedinte Ponta, un om care este din aceeasi generatie cu mine si din aceeasi generatie cu un numar de membri ai Guvernului, a dialogat cu mine exact asa cum si-a dorit si domnia sa si cum mi-am dorit si eu. Sper ca aceasta conduita sa continue", a declarat Ungureanu, in a doua interventie inainte de inceperea votului de investitura.

In schimb, premierul desemnat a precizat ca, pentru un dialog adevarat, este nevoie de o "jumatate de sala plina, nu goala".

Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei

"Ma bucur ca intelege ca este nevoie de colaborare, pentru ca problemele privesc cetatenii romani. Dar tin sa-i spun ca aceasta cooperare nu se poate realiza printr-o absenta, ci o prezenta, de unde deduc ca, in aceasta cooperare, voi avea sprijinul PSD pentru un guvern de lunga durata, nu pot decat sa-i multumesc", i s-a adresat Ungureanu liderului PSD.

De asemenea, premierul desemnat a indemnat Opozitia ca, de cate ori are solutii diferite de cele propuse de Guvern, sa inceapa un dialog pe aceasta tema, acest lucru insemnand o participare politica responsabila.

Nu in ultimul rand, Ungureanu si-a exprimat dorinta de a aduce un trai mai bun atat cetatenilor din Romania, dar si romanilor care traiesc in afara tarii.

"Acest program de guvernare se adreseaza cetatenilor romani din Romania, dar voi cauta intotdeauna sa aiba consecinte pentru traiul bun si respectul pe care il merita toate comunitatile de romani din afara spatiului aceste tari. Pentru ei mi-am sacrificat timpul, tot ceea ce am putut avea ca resursa politica si sper sa-i vad la fel de multumiti de activitatea acestui guvern ca si concetatenii mei din Romania", a conchis Ungureanu.

Citeste si:
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Cum a reușit Dacian Cioloș să-i ia fața lui Barna în prima rundă de alegeri din USR PLUS. Rolul ieșirii de la guvernare
Dacian Cioloș a câștigat joi, 23 septembrie, prima rundă a alegerilor pentru șefia USR PLUS, reușind să-l întreacă cu două procente pe principalul său contracandidat, Dan Barna, cel care...
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Care este strategia PNL după Congresul din 25 septembrie. Rareș Bogdan: ”Pentru majoritatea parlamentară nu luăm voturi de la AUR”
Rareş Bogdan dezvăluie strategia PNL după Congresul din 25 septembrie 2021. El a spus că nu nu vor lua voturi de la AUR. Rareș Bogdan a explicat joi seara, într-o emisiune tv, că...
Sursa: Ziare.com