Ungureanu multumeste PSD pentru o colaborare de durata

Joi, 09 Februarie 2012, ora 14:33
6811 citiri
Ungureanu multumeste PSD pentru o colaborare de durata
Foto: TVR Info

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a tinut sa multumeasca presedintelui PSD, Victor Ponta, pentru modalitatea in care i s-a adresat in Parlament, in discursul dinaintea inceperii votului de incredere.

"Am inteles ca acest guvern trebuie pus sub semnul intrebarii nu pentru ceea ce este in prezent, o propunere, ci pentru ceea ce urmeaza sa faca. Motiv pentru care ma astept ca votul sa contureze aceasta realitate: este nevoie de altceva.

M-am bucurat mult in cadrele acelui dialog la care am facut apel ca domnul presedinte Ponta, un om care este din aceeasi generatie cu mine si din aceeasi generatie cu un numar de membri ai Guvernului, a dialogat cu mine exact asa cum si-a dorit si domnia sa si cum mi-am dorit si eu. Sper ca aceasta conduita sa continue", a declarat Ungureanu, in a doua interventie inainte de inceperea votului de investitura.

In schimb, premierul desemnat a precizat ca, pentru un dialog adevarat, este nevoie de o "jumatate de sala plina, nu goala".

Ponta, in Parlament - sfaturi, laude si atentionari pentru Ungureanu, critica presei

"Ma bucur ca intelege ca este nevoie de colaborare, pentru ca problemele privesc cetatenii romani. Dar tin sa-i spun ca aceasta cooperare nu se poate realiza printr-o absenta, ci o prezenta, de unde deduc ca, in aceasta cooperare, voi avea sprijinul PSD pentru un guvern de lunga durata, nu pot decat sa-i multumesc", i s-a adresat Ungureanu liderului PSD.

De asemenea, premierul desemnat a indemnat Opozitia ca, de cate ori are solutii diferite de cele propuse de Guvern, sa inceapa un dialog pe aceasta tema, acest lucru insemnand o participare politica responsabila.

Nu in ultimul rand, Ungureanu si-a exprimat dorinta de a aduce un trai mai bun atat cetatenilor din Romania, dar si romanilor care traiesc in afara tarii.

"Acest program de guvernare se adreseaza cetatenilor romani din Romania, dar voi cauta intotdeauna sa aiba consecinte pentru traiul bun si respectul pe care il merita toate comunitatile de romani din afara spatiului aceste tari. Pentru ei mi-am sacrificat timpul, tot ceea ce am putut avea ca resursa politica si sper sa-i vad la fel de multumiti de activitatea acestui guvern ca si concetatenii mei din Romania", a conchis Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Victor Ponta, #vot Parlament guvern Ungureanu , #guvern