Adrian Iurascu: Forta Civica va trimite USL in Opozitie pentru inca opt ani

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 16:08
3023 citiri
Adrian Iurascu: Forta Civica va trimite USL in Opozitie pentru inca opt ani

Fostul presedinte al partidului Forta Civica, Adrian Iurascu, a declarat vineri la Conventia Nationala ca datoria lor este ca dupa alegerile parlamentare sa trimita in opozitie "pentru inca opt ani" actuala "Uniune socialista" si sa aiba o reactie clara "impotriva stangii retrograde".

"Forta civica alaturi de celelalte partide de dreapta are datoria ca la alegerile din 9 decembrie sa trimita in opozitie cel putin pentru inca opt ani cum a fost in 2004-2012 actuala uniune socialista", a spus el.

"Sigur ca democratia inseamna alternanta la putere, am vazut insa si a avut loc alternanta la putere si este bine pentru ca am vazut, oameni buni, de ce sunt capabili acesti oameni in trei luni de zile. Ne-au adus in fruntea stirilor pe toate agentiile de presa. Romania a ajuns sa fie cobaiul Europei, sa se indoiasca toti aliatii nostri de loialitatea noastra, sa se intrebe, mai venim in Europa cu scutul anti racheta? Semnale s-au dat foarte clar ''nu ma intereseaza ce spune domnul Barrso, nu ma intereseaza ce spune doamna Merkel'', astea au fost vorbele actualilor lideri care conduc Romania", a completat Iurascu.

El a mai spus ca datoria FC este sa aiba o reactie clara ''impotriva stangii retrograde" care in opinia lui a facut ''atata rau Romaniei".

"Nu putem sa ii lasam, e datoria noastra a FC si trebuie sa avem o reactie clara impotriva stangii retrograde, impotriva stangii care a facut atata rau in perioada 90 - 96 prin prezeta lui Ion Ilici Iliescu la conducerea Romaniei. Iata ca in continuare in doar 4 luni de zile Romania a fost dusa extrem de jos", a sustinut candidatul la fuctia de prim vicepresedinte al FC.

Adrian Iurascu a cerut sa se tina un moment de reculegere pentru cei care au murit la Revoolutia din 1989.

"As vrea sa tinem un moment de reculegere in memoria eroilor neamului, in memoria celor care au fost omorati in decembrie 1989, in memoria victimelor mineriadelor si nu in ultimul rand in memoria membrilor partidului FC, printre ei si fondatori care din pacate astazi nu mai sunt printre noi", a declarat el.

"Vrem sa aratam ca un partid vrea si trebuie sa fie curat. Vrem sa aratam ca acest partid nu va avea baroni locali, nu vom primi in randul FC oameni care sunt certati cu legea", a sustinut Iurascu.

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...