Alianta de dreapta se va numi Alianta Romania Dreapta - ce sigla si planuri de viitor are

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 20:44
4668 citiri
Alianta de dreapta se va numi Alianta Romania Dreapta - ce sigla si planuri de viitor are

Reprezentantii aliantei de dreapta au declarat, la finalul discutiilor de miercuri, ca s-a stabilit ca numele acesteia sa fie Alianta Romania Dreapta, iar sigla sub care va fi reprezentata sa fie o inima.

"Astazi (miercuri - n.red.), in urma analizelor sociologice, s-a hotarat denumirea aliantei. Denumirea aliantei este Alianta Romania Dreapta. S-a stabilit sigla aliantei, sigla aliantei este inima, care este si simbol al popularilor europeni", a spus presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu.

"Deocamdata nu s-a stabilit vreun imn sau un slogan. Se vor face analize sociologice", a completat presedintele PNTCD.

Pavelescu a mentionat ca saptamana viitoare se va finaliza si protocolul aliantei si "programul program" care va stabili mecanismele tehnice de functionare a acesteia.

"In acelasi timp, ceea ce doresc sa va transmit este ca saptamana viitoare se va finaliza protocolul aliantei si programul program care vor stabili mecanismele tehnice de functionare a aliantei si programul de guvernare", a declarat presedintele PNTCD.

Intrebat cati candidati la parlamentare va avea alianta, Pavelescu a spus ca aceste criterii vor fi facute publice saptamana viitoare.

"Aceste criterii vor fi stabilite si vor fi facute si publice saptamana viitoare asa cum am spus. Avem o Comisie tehnica care lucreaza la modul de reprezentare si modul in care partidele vor fi reprezentate pe listele electorale si pe colegii in mod tehnic", a fost raspunsul lui.

El a precizat ca "s-a finalizat componenta Comisiei de Etica; comisia de Etica este condusa de doamna Monica Macovei, din partea PDL, domnul Teodor Stolojan, din partea PNTCD criticul literal - Alex Stefanescu, din partea Noii Republici - domnul profesor Stefan Vlaston, iar din partea ICCD - doamna doctor Smaranda Vornicu".

Blaga: Analizele sociologice vor stabili candidatii fiecarui partid

Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca analizele sociologice vor spune ponderea fiecarui partid din Alianta Romania Dreapta in ceea ce priveste numarul candidatilor la parlamentare.

"Principiul (de nominalizare a candidatilor pentru parlamentare - n.red.) este cel pe care il stiti dintotdeauna in alianta, analizele sociologice vor spune ponderea fiecarui partid. Cel putin PDL niciodata nu a prezentat o prognoza de procente. Sigur, vom dori sa avem un scor foarte bun care sa ne permita sa guvernam dupa alegeri", a spus el la finalul discutiilor cu reprezentantii aliantei.

El a mai declarat ca platforma program a acesteia va cuprinde inclusiv modul in care va fi desemnat premierul si candidatul la alegerile prezidentiale.

"In platforma program vor fi cuprinse toate lucrurile astea, inclusiv modul in care vom desemna premierul, modul in care vom desemna candidatul la presedintie. Pentru ca nu facem o alianta doar pentru aceste alegeri generale. Gandim o alianta pe termen mediu, cel putin pana la alegerile prezidentiale", a punctat presedintele PDL.

In ceea ce priveste protestele care au avut loc in fata sediul PDL Bucuresti in timpul intalnirii reprezentantilor dreptei, Vasile Blaga a spus ca acestea "nu i-au deranjat deloc".

"Nu ne deranjeaza, pe noi nu ne mai deranjeaza deloc libertatea de expresie. Nu ne deranjeaza din 1990 de la Revolutie. Iar pe domnul Dogaru daca el a fost, sau reprezentantii domniei sale cu atat mai putin", a comentat Vasile Blaga.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...