Atentie la MRU! Vrea sa salveze Romania (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 09 Septembrie 2012, ora 23:59
9653 citiri
Atentie la MRU! Vrea sa salveze Romania (Opinii)

Mihai Razvan Ungureanu a luat partidul Forta Civica gata facut si vrea ca astfel sa puna si el umarul la ceea ce spera toata lumea sa fie revenirea dreptei la putere, sub mandatul lui Traian Basescu.

Si mai limpede spus, fiind in acelasi timp si mai adevarat, domnul M.R. Ungureanu tinteste sa coaguleze in jurul unui proiect grandios toata dreapta politica si toti oamenii de bine din aceasta tara pentru a-i mai oferi presedintelui inca doi ani linistiti la Cotroceni.

Filmul in care se pregateste insa lansarea noii drepte politice este unul sangeros. O buna parte din electorat stie deja ca orice vine dinspre Cotroceni sau tinde sa ajunga la Traian Basescu va deveni, mai devreme sau mai tarziu, mai mult sau mai putin, un simplu subordonat al ordinelor si viziunii unice prezidentiale.

In plus, bonus, MRU mai are si antecedentul mandatului de premier, din care s-a reflectat perfect latura generoasa a fidelitatii si recunostintei sale: nu a stiut pe cine sa multumeasca mai intai - pe presedinte sau partidul (partidele) care il sustinea. S-a dovedit astfel pentru oricine a fost atent ca poporul si cetatenii vin abia pe locul din urma.

Si, totusi, cu un astfel de background si pe un atat de minat teren, M.R. Ungureanu se pregateste sa recladeasca dreapta in jurul unei largi aliante care sa tina piept USL. Doar ca in punctul asta intervine o alta problema, mai mare decat primele - cei 7,4 milioane de romani care au votat impotriva lui Traian Basescu si care, cel mai probabil, nu isi vor pierde frustrarea si supararea pana la alegerile din decembrie. Ba dimpotriva.

Iar ei vor fi foarte atenti la tot ce vine sau se duce catre Traian Basescu. Extrem de atenti chiar la tot ce a avut sau ar putea sa aiba vreo legatura cu sustinerea presedintelui in functie.

Si, daca nu ma insel foarte mult in logica elementara a reactiilor psihologice ale unei multimi, electoratul va tinde sa il sanctioneze, din nou, indirect, pe Traian Basescu pe 6 decembrie, votand impotriva tuturor celor care se pregatesc sa-i asigure viata lunga si linistita la Cotroceni.

Desigur, nu toti cei 7,4 milioane isi vor mai pastra frustrarile pana atunci, insa nici oscilatii profunde nu cred ca mai sunt posibile in doar trei luni. Iar Mihai Razvan Ungureanu stie asta foarte bine. Il putem prezuma cu acest gand, macar in virtutea faptului ca a studiat istoria amanuntit.

Ca exista o foarte buna doza de adevar in ceea ce sta afirmat mai sus e suficient sa reluam chinurile facerii si desfacerii miscarilor si aliantelor de pe partea dreapta. Tocmai pentru ca stiu prea bine ce blestem penduleaza pe capul lor, noii intrati in jocul democratiei oamenilor buni versus dusmanii poporului din USL - alde Neamtu, Papahagi si cine o mai orbita in jurul acestei bizare scene pline de inimi si usturoi - au incercat si probat in ultimele luni toate variantele posibile si imposibile de nume, sigle, motto-uri si ideologii.

Rascoliti-va doar memoria de data recenta si va veti ingrozi, chiar si lasand deoparte miile de deghizari ale PDL din recentele alegeri locale. Sa ne limitam doar la proiectele moarte in fasa sau in timp: Miscarea Populara, Initiativa Civica, Noua Miscare de Centru Dreapta, Noua si Vechea Republica, Initiativa Civica de Centru Dreapta si tot asa...ma opresc doar ca sa nu va pierd rabdarea. Din tot acest bestiar spera ei sa iasa perla care sa incline balanta dupa 6 decembrie.

Ma tem insa ca tocmai pentru ca e asa de usor de intuit in ce directie vor sa incline balanta, toate miscarile astea browniene pretinse de drepta, cu sau fara inimi si usturoi, vor trebui sa achite la alegerile parlamentare nota de plata in contul celui pentru care si fac atata zgomot reformator.

Poate ca pana la urma asta e si toata strategia - multa galagie pentru a acoperi si dilua o stare de incordare insuportabila. Daca mai si subrezesc USL, cu atat mai bine!

Citeste si:
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
Ce ar avea de pierdut coaliția dacă scoate UDMR-ul de la guvernare. Câtă nevoie reală este de maghiari
În ultimele luni UDMR-ul a fost implicat în mai multe scandaluri care i-au determinat pe unii actori din PNL, dar și PSD scoaterea maghiarilor de la guvernare. Cu toate astea, liderii...
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Românii vor beneficia și la iarnă de plafonarea și compensarea prețului la energie. Anunțul lui Nicolae Ciucă
Premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri, 17 august, că măsurile de plafonare şi compensare a preţului la energie vor rămâne active ”în formula necesară protejării cetăţenilor şi...