Ce cuprinde manifestul Aliantei de Centru Dreapta (Video)

Miercuri, 29 August 2012, ora 17:11
4190 citiri
Ce cuprinde manifestul Aliantei de Centru Dreapta (Video)

Prim-vicepresedintele PDL Cristian Preda prezinta in intregime manifestul politic al Aliantei de Centru Dreapta, care a fost semnat miercuri, la ora 16.00, in prezenta celor cinci co-presedinti.

Manifestul politic reprezinta o "temelie a aliantei electorale care va participa la alegerile din 2 decembrie ca alternativa la USL", dupa cum scrie Cristian Preda pe blogul sau.

Acesta prezinta si textul manifestului.

"Domnia legii si democratia nu sunt niciodata definitiv castigate. La mai bine de doua decenii de la prabusirea comunismului in Romania, fortele trecutului s-au coalizat impotriva statului de drept si a justitiei. (...)

Niciodata, de la mineriade pana azi, tara nu a avut o mai proasta imagine externa. Incapabila sa gestioneze criza economica, puterea de stanga a generat in plus o criza politica si institutionala. In loc de 'revolutia bunului simt' pe care o promitea, coalitia socialist-liberala a declansat contrarevolutia bunului plac", noteaza europarlamentarul democrat-liberal.

"Propunem societatii romanesti o platforma politica articulata in jurul valorilor de centru-dreapta. Vom coagula energiile reformatoare, vom recladi increderea in domnia legii si in democratie, vom reda speranta in viitorul Romaniei europene. Suntem animati de orientarile doctrinare ale dreptei populare europene, in pluralitatea sa de optiuni crestin-democrate, conservatoare si liberale.

In centrul platformei se afla o alianta electorala intre partide", se mai arata in manifest, al carui scop imediat este castigarea alegerilor parlamentare, iar pe termen mediu si lung misiunea dreptei unite este "consolidarea statului de drept" si a Justitiei.

"Romania are suflet, Romania are destin national, Romania are viitor european!", se incheie manifestul politic al aliantei de centru-dreapta.

Manifestul dreptei: "Romani, sus inima! Romania are viitor"

PDL, PNTCD, Partidul Noua Republica, Initiativa Civica de Centru Dreapta, Fundatia Crestin Democrata (FCD), forte civico-politice reunite in scopul formarii unei aliante electorale de centru-dreapta pentru alegerile parlamentare din acest an, au lansat miercuri manifestul politic "Romani, sus inima! Romania are viitor".

Ceremonia de semnare a manifestului s-a desfasurat la sediul Fundatiei Crestin Democrate din Bucuresti, cu incepere de la ora 16.00, in prezenta presedintilor PDL, Vasile Blaga, ICCD, Mihai-Razvan Ungureanu, PNTCD, Aurelian Pavelescu, PNR, Mihail Neamtu, si FCD, Adrian Papahagi, a informat FCD.

F.N.

Citeste si:
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Acuzațiile care i se aduc primarului Sectorului 3
Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu...
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
Scandal între PNL și UDMR la Târgu Mureș după ce maghiarii au alocat 80.000 de lei pentru „Turul ciclist al Ținutului Secuiesc”
La Târgu Mureș s-a iscat un scandal între PNL și UDMR după ce primăria a aprobat acordarea în regim de urgență a 80.000 de lei din buget pentru a organiza „Turul ciclist rutier Zseklerla...