Disensiuni in Alianta de Dreapta: Neamtu si MRU se contrazic

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 20:54
5392 citiri
Disensiuni in Alianta de Dreapta: Neamtu si MRU se contrazic

Mihail Neamtu, presedintele partidului Noua Republica, pare a avea o parere discordanta in cadrul Aliantei Romania Dreapta, formata din PDL, ICCD, FCD, PNTCD si Noua Republica.

Neamtu a postat pe Facebook, citand din Biblie, ca Iisus le-a spus oamenilor ca, "rupand petic de la haina noua, nu-l pune la haina veche, altfel rupe haina cea noua, iar peticul luat din ea nu se potriveste la cea veche".

Aceasta pozitie a liderului Noua Republica este in contradictie cu ce spune liderul partidului Forta Civica, aripa militanta a ICCD, Mihai Razvan Ungureanu, care si-a manifestat dorinta ca alianta sa aiba candidati comuni la parlamentare, ci nu separati, existand negocieri in acest sens.

MRU: Exista negocieri in alianta privind parlamentarele, speram sa candidam impreuna

"In cazul in care, in urma votului, echipa cu care ne prezentam urmeaza sa conduca partidul, hotararea noastra este de a participa alaturi de celelalte partide prezente, deja, in arhitectura platformei de dreapta, impreuna intr-o alianta electorala, in campanie la victorie din 9 decembrie. Si, in continuare cu speranta ca alianta noastra nu va pregeta sa participe si la infruntarile electorale urmatoare, ca e vorba de europarlamentare, prezidentiale, alegeri locale partiale si cu ajutorul lui Dumnezeu pana-n 2016 cel putin", a declarat presedintele Forta Civica.

Intrebat daca exista posibilitatea ca FC sa candideze separat la parlamentare, Ungureanu a spus ca "momentan exista negocieri", dar "gandul lui" este de a merge impreuna, "necum separat".

"In momentul de fata fiind in negocieri cu celelalte doua partide care in clipa aceasta sunt calificate pentru a face parte din alianta - PDL si PNTCD - gandul nostru este acela de a construi platforma, necum de a merge separat in alegerile din 9 decembrie", a fost raspunsul lui.

Textul postat de Mihail Neamtu poate fi interpretat drept o aluzie asupra integrarii PDL in Alianta Romania Dreapta, acesta aducand "bagaje vechi" intr-o initiativa noua.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Ungureanu Neamtu alianta dreapta, #Ungureanu Neamtu disensiuni alianta, #Ungureanu Neamtu Forta Civica , #miscare politica