Mihai Razvan Ungureanu: Alianta dreptei se incheaga cu dificultate

Sambata, 15 Septembrie 2012, ora 20:48
3693 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Alianta dreptei se incheaga cu dificultate
Foto: Arhiva

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, sustine ca alianta de centru-dreapta se realizeaza cu dificultate din cauza orgoliilor si este cazul ca acestea sa fie mai moderate pentru atingerea scopului final.

El a afirmat, sambata, la Constanta, ca nu au existat deocamdata negocieri in interiorul acestei aliantei legate de proportionalitatea reprezentarii in colegii si nici compozitia nominala a listei, acestea fiind chestiuni care vor fi discutate in perioada urmatoare.

Blaga: O alianta cu PNL ar fi una naturala, insa nu cu Antonescu. Niciodata (Video)

Intrebat daca nu cumva alianta de centru-dreapta a pierdut startul fata de USL, care a trecut deja la negocierea colegiilor, Mihai Razvan Ungureanu, a recunoscut ca exista un contratimp politic care trebuie acoperit si ca inchegarea aliantei s-a facut cu dificultate.

"Nu as spune ca pierdem startul, dar e un contratimp politic pe care trebuie sa-l acoperim. USL functiona oricum dinainte, USL nu avea o problema de timp cu atat mai mult cu cat calendarul politic al ultimelor trei luni a fost determinat de actiunile USL-ului.

In ceea ce priveste alianta dreptei, ea se incheaga cu dificultate si am spus acest lucru, se incheaga cu dificultate pe seama orgoliilor care nu sunt intotdeauna adecvate scopului final, al tuturor. Sunt un om care considera ca pe seama unui declic strategic vanitatile personale si orgoliile de circumstanta ar trebui sa fie mult moderate", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

Cand a fost intrebat despre ale cui orgolii este vorba, liderul Fortei Civice a precizat: "In general vorbesc, lista e prea lunga".

Totusi, el a explicat ca aceasta alianta trebuie sa isi propuna sa castige puterea, iar pentru acest lucru are nevoie de cel putin 35 la suta din voturile alegatorilor.

"In situatia in care facem parte dintr-o alianta, alianta trebuie sa castige puterea. Asta inseamna ca exista cel putin tinta celor 35 de procente locuri in Parlament, si credem ca pe seama unei campanii serioase si fara odihna se poate merge si dincolo de acest procent. Nu sunt un optimist, sunt un realist in situatia aceasta. Aceasta este asteptarea minima pe care o avem in acest moment la nivelul aliantei", a spus Mihai Razvan Ungureanu.

El a mai afirmat ca, desi USL este creditata conform unor sondaje de opinie la nivelul de 50 la suta, totusi sunt sanse mari ca acest fapt sa se schimbe pe fondul modului in care Uniunea Social-Liberala a guvernat in aceste trei luni, urmand o perioada cu scumpiri de toate felurile.

Mihai Razvan Ungureanu a participat sambata la inaugurarea sediului Forta Civica din Constanta.

PDL, Forta Civica si PNTCD semneaza duminica protocolul aliantei

Presedintele PDL, Vasile Blaga, liderul partidului Forta Civica, Aurelian Pavelescu, si presedintele PNTCD, Aurelian Pavelescu, vor semna, duminica, la sediul central al PDL, Protocolul Aliantei partidelor de dreapta.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...