Mihai Razvan Ungureanu: Antonescu vrea sa atraga atentia printr-un nationalism de grota (Video)

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 11:41
4052 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Antonescu vrea sa atraga atentia printr-un nationalism de grota (Video)

Mihai Razvan Ungureanu afirma ca Victor Ponta si Crin Antonescu sunt repetenti la politica si ii acuza ca, in scurt timp, au decredibilizat Romania in plan extern.

"Asistam, din cauza instabilitatii politice, la o decredibilizare economica a Romaniei ca valoare economica, tinta investitionala, credibilitate in fata organismelor financiare internationale, variatia de paritate dintre moneda nationala leu-euro si dolar duce inevitabil la cresteri de preturi, mai ales acolo unde facturile se socotesc in euro transferat din lei. De exemplu la telefonia mobila, o sa platim abonamentele de o sa ne doara(...)

Trebuie sa intelegi de exemplu de ce vei plati in scurta vreme mult mai mult la carburanti pentru propria masina decat inainte si trebuie sa-ti dai seama ca aceasta problema economica majora care se rasfrange asupra ta, asupra pretului painii pe care o cumperi, asupra kilogramului de carne, asupra legumelor si fructelor pe care nu le mai gasesti din cauza secetei, toate chestiunile astea sunt determinate de absenta guvernului de la guvernare si transferarea guvernului exclusiv in mediul politic si mai precis la televizor", a declarat Mihai Razvan Ungureanu intr-un amplu interviu acordat pentru Evenimentul Zilei.

Liderul Initiativei Civice de Centru Dreapta a mai sustinut ca nu asa se conduce o tara.

"Mi se pare o atitudine care trebuie clar sanctionata prin vot pentru ca acest guvern nu isi face treaba pentru care a fost mandatat. De ce in continuare chestiunea economica este importanta? Pentru ca ea depinde intr-o masura accentuata de politic, cu atat mai mult in preajma alegerilor parlamentare, acolo unde guvernarea va incerca sa joace cartea populista", a mai spus MRU, criticand guvernul si pentru faptul ca " incearca sa acopere foamea de bani pe care sa ii arunce apoi in masuri populiste taind de acolo de unde investitiile garanteaza locuri de munca".

In ceea ce priveste o noua suspendare a presedintelui Basescu, vehiculata de PNL, Mihai Razvan Ungureanu spune ca de la USL ne putem astepta la orice, dar efectele ar fi catastrofale "pentru ca imaginea unei tari care isi cauta, bajbaie incontinuu pentru un viitor imediat, sau a unei certitudini imediate, extinsa pe durata a sase luni nu face decat sa doboare si ultima umbra de credibilitate pe care tara noastra o are".

"Daca nu se va maturiza, Ponta isi va incheia cariera sugrumat de ai sai"

In opinia fostului premier, succesorul sau nu intelege nimic din ceea ce se intampla in politica internationala.

"Domnul Ponta, in acceptiunea largii sale experiente diplomatice si de politica internationala, nu tine cont de absolut nimic pentru ca nici nu intelege ceva din ceea ce se intampla in politica internationala. Este convins ca daca primeste o critica din strainatate e un atac la persoana. Nu intelege de fapt ca este un semn de ingrijorare la adresa drumului pe care aceasta tara, tara noastra, il are.

Felul in care pune la colt comisari europeni, vicepresedinti de comisii europene, membri ai Parlamentului European, presedinti, socialisti, indiferent, nu mai alege domnia sa", a mai spus MRU, adaugand ca Ponta nu se comporta ca un prim-ministru ci ca un "comentator de peluza la un meci de divizia C".

Ungureanu spune ca Ponta are o "profunda atitutinde antieuropeana", dar asta nu pentru ca ar fi eurosceptic, ci pentru ca "nu reuseste sa fie european".

"Abia in momentul in care esti european poti sa fii pro-european pana la integrarea absoluta, federalist, sau eurosceptic. Unul dintre cazurile remarcabile de euroscepticism profund in Europa este cel al presedintelui Republicii Cehe, domnul Klaus, care este un mare economist si al carui euroscepticism este construit pe rationamente economice greu de demontat.

Pe domnul Ponta nu vreau sa-l suspectam de atata elaborare. Domnul Ponta este undeva intre gradinita si scoala primara in materie de relatii internationale (...) Genul acesta de vioiciune acneica, de adolescent care a scapat de acasa, pe care il are domnul Ponta este profund distructiv", a mai comentat Ungureanu atitudinea politica a succesorului sau.

Cat priveste o posibila ramanere la guvernare dupa alegeri, "Sper ca domnul Ponta o sa aiba la un moment dat decenta sa ne lase in pace, sa-si vada de studii ca presupun ca este momentul", a declarat Ungureanu, precizand si ca exista doua moduri prin care cineva isi poate face un drum in viata, profesionalizandu-se sau "umbland cu bata prin parc".

"Daca pe aceasta ultima cale, la varsta pe care o are, este hotarat sa mearga evident cariera politica a domniei sale se va incheia undeva abrupt, intr-o duminca, sugrumat de ai sai. Daca intelege ca are nevoie de un pic de maturizare, un termen de maturizare, in care sa treaca de la acreala aceasta aroganta si suficienta de care face dovada, la mai multa maturitate atunci, sigur, undeva la 50- 60 de ani s-ar putea sa ajunga, de ce nu, si in fruntea unei asociatii", a mai comentat MRU.

Antonescu - nationalism de grota

Nici liderul PNL nu scapa de criticile acestuia. "Domnul Antonescu, ca si domnul Ponta din pacate - probabil e aceeasi scoala de gandire- coboara totul la nivelul raporturilor interpersonale. Te critica cineva de la Berlin, il injuri. E o mica bataie de cartier. In spatele blocului daca se poate.

Domnul Antonescu probabil ca mai avea un mic rest de gandire electorala, imaginandu-si ca daca se adreseaza agitand pumnul si racnind catre cei care critica starea de fapt din Romania ar izbuti pe seama unui tip de nationalism foarte primitiv, de grota, sa atraga atentia publicului. Publicul romanesc este mult, mult mai inteligent decat considera domnii Antonescu si Ponta", crede Mihai Razvan Ungureanu.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Mihai Ungureanu Andronescu grota, #Mihai Ungureanu Ponta, #Ungureanu Crin Antonescu , #miscare politica