MRU cauta pe Facebook idei de nume si sigla pentru platforma de dreapta

Vineri, 10 August 2012, ora 19:56
6853 citiri
MRU cauta pe Facebook idei de nume si sigla pentru platforma de dreapta
Foto: lideruldeopinie.ro

Presedintele Initiativei Civice de Centru-Dreapta, Mihai Razvan Ungureanu, le-a cerut simpatizantilor sai idei pentru numele si sigla noii platforme de dreapta, care este de asteptat sa se constituie pana la sfarsitul lunii august.

Pe contul sau de Facebook, Mihai Razvan Ungureanu le transmite sustinatarilor sai ca asteapta parerile lor legat de numele si sigla formatiunii.

"Platforma de centru-dreapta se va constitui pana la sfarsitul acestei luni. Ce nume si ce sigla considerati ca ar fi reprezentative pentru noua forta politica de centru-dreapta? Asteptam parerea voastra!", scrie fostul premier pe pagina retelei de socializare, indemn preluat si de pagina similara a Initiativei Civice de Centru-Dreapta.

Printre numele propuse de simpatizantii lui MRU s-au regasit PRD - Partidul Romanesc de Dreapta, Alianta pentru Romania Europeana, Alianta pentru Romania Curata, Alianta pentru Justitie, UMP - Uniunea Miscarii Populare, UCD - Uniunea de Centru-Dreapta, Dreapta Romaneasca Unita, Alianta Dreptei Romanesti, Alianta Pentru O Romanie Europeana, Uniunea partidelor democratice din Romania sau Uniunea Democrat-Crestina.

Siglele enumerate de sustinatorii lui Mihai Razvan Ungureanu sunt Faclia democratiei, stejarul, culorile albastru si verde, un fundal albastru cu conturul tarii cu galben si stele in jurul acesteia sau chiar vechiul steag dac.

In plus, pe blogul ICCD, se arata ca "platforma de dreapta va fi o alianta electorala in care fiecare formatiune politica sau civica isi va pastra sigla si numele, dar vor impartasi obiective politice comune".

"Procesele interne, odata incheiate, urmeaza ca la jumatatea lunii septembrie sa ne prezentam publicului cu o platforma de dreapta puternica care va participa la alegerile din toamna si va fi principalul concurent al USL. Alternativa pe care noi o oferim romanilor pentru stabilitate macroeconomica, pentru stabilitate politica, pentru viitor social si recredibilizarea Romaniei va reprezenta munca specialistilor cu care fiecare dintre noi vine la masa. Dupa 20 august, vom face publice numele specialistilor care vor contribui la programul de guvernare al platformei de centru dreapta.

Pe 23 august vom face public un manifest al intentiilor noastre, care va descrie motivele unirii fortelor, felul in care dorim sa constituim politica, obiectivele noastre tactice. Acest manifest va explica si care va fi numele fortei politice pe care urmeaza sa o compunem si sigla sub care ne vom regasi", se mai arata pe blogul ICCD.

F.N.

Citește și:
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
Circar de meserie. Cum a făcut George Simion un hobby din a da buzna în instituții
George Simion, liderul AUR, a ajuns din nou în centrul atenției luni, 5 decembrie, după ce a dat buzna în Ministerul Energiei și a sabotat conferința de presă anunțată de Virgil Popescu....
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
Cum au jucat PSD și UDMR la dublu pe tema „taxei pe soare”
În toiul votului pentru aderarea la Schengen, coaliția de guvernare este cuprinsă de noi tensiuni după ce ministrul Energiei a prezentat un OUG despre care opoziția a spus că ar fi o „taxă...