MRU: Dorim o garnitura de candidati credibili, nu oameni care-si machiaza biografia

Marti, 25 Septembrie 2012, ora 20:59
4938 citiri
MRU: Dorim o garnitura de candidati credibili, nu oameni care-si machiaza biografia
Foto: Gazeta Brasovului

Presedintele Partidului Forta Civica, Mihai-Razvan Ungureanu, a declarat marti ca Alianta Romania Dreapta doreste o "garnitura de candidati credibili", punctand ca nu vrea sa fie "avocatul traseismului", dar ca ceea ce conteaza pentru desemnarea candidatilor la alegerile parlamentare este competenta.

"Nu sunt discutii usoare (la nivelul Aliantei Romania Dreapta, n.red) si aceste discutii cuprind o sumedenie de capitole, incepand cu principiile de reprezentare si terminand cu alcatuirea listelor de candidati. Ce ne intereseaza sunt urmatoarele lucruri: o garnitura de candidati credibili, capabili sa castige nu doar pe seama muncii politice, a activismului politic al organizatiilor care ii propun, ci si pe seama numelui propriu.

Drept pentru care ne uitam dupa oameni care respecta complet codul etic al partidelor din care vin - si din pozitia aceasta nu exista nicio diferenta intre partidele componente ale Aliantei -, oameni care sa-si sustina biografia prin realizarile profesionale recunoscute public. Altfel zis, nu dorim ca pe aceasta lista sa existe oameni care-si machiaza biografia, adaugandu-si titluri universitare, scoli pe care nu le-au facut, care au copiat teza de licenta sau de doctorat. Nu vrem sa avem asemenea personaje", a afirmat Mihai-Razvan Ungureanu, la sediul formatiunii.

El a mai spus ca si-ar dori ca aceleasi principii sa se aplice atat candidatilor la alegerile parlamentare pe care-i propune Alianta Romania Dreapta, cat si celor propusi de USL.

Intrebat despre situatia "traseistilor", el a raspuns: "Am spus foarte clar ca sunt in postura in care pot cel mai bine defini traseismul. Fiti convinsi ca traseismul nu are un avocat in mine, dar respect competenta si interesul fata de orisice principiu care tine de alianta noastra".

Potrivit lui Ungureanu, in situatia in care vor aparea mandate suplimentare in urma alegerilor parlamentare, acestea sunt rezultatul "jocului aritmetic al proportionalitatii".

"Ar fi pacat sa avem un Parlament care arata mai corpolent decat Parlamentul pe care-l avem acum, pentru ca in momentul acela ne dam cu totii seama - tardiv, e adevarat-, ce inseamna sa nu respecti vointa nationala, pe un referendum care punea in cauza o cifra stricta, unic, de reprezentare parlamentara - 300 de parlamentari. Sper ca in momentul acela sa ne punem din nou intrebarea daca nu este nevoie de o reforma profunda a regimului constitutional, de o rescriere a Constitutiei Romaniei. Aceasta este una dintre problemele carora ne vom adresa in mod continuu - dorim o rescriere a Constitutiei Romaniei", a adaugat Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Kelemen Hunor, convins că pe listele UDMR au semnat și români: ”După 9 iunie vom avea 200 de primari”
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat joi, 18 aprilie, la Cluj-Napoca, după şedinţa Consiliului Permanent al Uniunii, că este convins că listele UDMR pentru alegerile locale au fost...
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Cîrstoiu neagă trimiterea pacienților de la Spitalul Universitar la clinica familie sale. ”Acest fragment dovedeşte exact opusul”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu, reafirmă, într-o postare pe Facebook de joi, 18 aprilie, că este supus „unei masive campanii de manipulare şi...
#candidati Forta Civica, #biografie candidati Forta Civica, #negocieri Alianta Romania Dreapta , #miscare politica