MRU explica de ce a primit ex-pesedisti in partid si cui se adreseaza Forta Civica

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 21:11
5424 citiri
MRU explica de ce a primit ex-pesedisti in partid si cui se adreseaza Forta Civica
Foto: RealitateaTV

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat, vineri, ca partidul pe care il conduce reprezinta o oferta politica generala, care se adreseaza intregului electorat, fie el de stanga sau de dreapta, precizand ca lansarea partidului este oarecum tarzie pentru a ajunge in mod natural la maturitate

"Este o lansare relativ tarzie, acest lucru ar fi trebuit sa aiba loc cu un an in urma, pentru ca acest proiect sa fi ajuns la maturitate pe o cale organica. Ne adresam tuturor celor pot foarte bine sa fi votat la referendum sau sa nu fi participat la vot.

Indiferent cati romani au participat la referendum, cati au votat DA, optica noastra este una a coeziunii nationale. Oferta este una generala", a spus Ungureanu, la Realitatea TV.

Fostul premier a explicat ca, in afara de oferta generala, Forta Civica se adreseaza, cu precadere, clasei de mijloc din Romania, tinerilor si studentilor.

"Electoratul tintit de Forta Civica este calificat de atributele: cetateni romani care cunosc exercitiul votului si cunosc semnificatia sa, cu cultura civica medie sau peste medie, care reprezinta cu precadere clasa de mijloc, studenti, tineri si seniori inca activi, oameni cu cariera remarcabila in spate", a explicat Ungureanu.

Marea majoritate din ICCD - oameni care n-au avut nimic cu politica

Acesta a vorbit si despre componenta partidului, unde se regasesc multipli fosti membri PSD.

"Am considerat ca este nevoie de un vehicul politic aparte capabil sa transfere proiectele si interesele ICCD. La prima vedere se poate spune ca locul lor de intalnire este chiar centrul, din PSD vine un profesionist, fost prefect, domnul Saniuta, vine Bazac, fost ministru, acelasi lucru se poate spune si despre ceilalti fosti membri de partide care au venit spre noi.

Dar marea majoritate care constituie ICCD este formata din oameni care n-au avut nimic cu politica", a spus fostul premier.

A vorbi despre candidatul dreptei la prezidentiale este prematur

Presedintele Fortei Civice a adaugat ca o posibila candidatura la alegerile prezidentiale din 2014 este prematura, nefiind o necesitate in acest moment pentru Alianta Romania Dreapta.

De altfel, in privinta parlamentarelor, acesta a spus ca nu se gandeste decat la victorie, in orice caz, privind o potentiala infrangere, Ungureanu a precizat ca are o profesie la care sa se intoarca, de istoric si profesor.

"A vorbi despre candidatul dreptei la prezidentiale este prematur. Nu am intrat pe asemenea subiecte in discutiile dintre partide. Nu reprezinta o preocupare de necesitate, mult mai important acum este performanta Fortei Civice.

Nu ma gandesc la infrangere, ma gandesc in primul rand la un succes, eu sunt un istoric, scriu carti, ma intalnesc cu studenti", a spus MRU.

Aceasta guvernare a prabusit credibilitatea Romaniei

Mai departe, fostul premier si-a exprimat opinia personala si vis-a-vis de guvernarea Ponta, care ar fi distrus credibilitatea Romaniei si tot ce a fost construit in ultimii 8 ani.

"Aceasta guvernare reuseste sa fie performanta negativ, prima guvernare care schimba foarte multi ministri pentru incompatibilitate profesionala si etica. N-a izbutit sa se ocupe de guvernare, doar de peticeala administriativa si scandal politic. Au reusit ca in 3 luni de zile sa prabuseasca ce au construit altii in 8 ani de zile, printre care credibilitatea Romaniei. E o guvernare care are furtul intelectual ca o constanta, exemplele fiind Ioan Mang sau Victor Ponta", a incheiat Mihai Razvan Ungureanu.

Sper ca la parlamentare Alianta Romania Dreapta sa aiba candidati comuni

Ungureanu a declarat anterior ca momentan exista negocieri la nivelul partidelor din alianta Romania Dreapta in ceea ce priveste forma sub care vor candida la parlamentare, precizand ca, "gandul lui" este de a "merge impreuna, necum separat".

"In cazul in care, in urma votului, echipa cu care ne prezentam urmeaza sa conduca partidul, hotararea noastra este de a participa alaturi de celelalte partide prezente, deja, in arhitectura platformei de dreapta, impreuna intr-o alianta electorala, in campanie la victorie din 9 decembrie. Si, in continuare cu speranta ca alianta noastra nu va pregeta sa participe si la infruntarile electorale urmatoare, ca e vorba de europarlamentare, prezidentiale, alegeri locale partiale si cu ajutorul lui Dumnezeu pana-n 2016 cel putin", a spus presedintele Forta Civica.

MRU: Exista negocieri in alianta privind parlamentarele, speram sa candidam impreuna

Intrebat daca exista posibilitatea ca FC sa candideze separat la parlamentare, Ungureanu a spus ca "momentan exista negocieri", dar "gandul lui" este de a merge impreuna, "necum separat".

"In momentul de fata fiind in negocieri cu celelalte doua partide care in clipa aceasta sunt calificate pentru a face parte din alianta - PDL si PNTCD - gandul nostru este acela de a construi platforma, necum de a merge separat in alegerile din 9 decembrie", a fost raspunsul lui.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ungureanu Forta Civica lansare, #MRU partid lansare parlamentare, #MRU alianta dreapta partid , #miscare politica