Ponta promite referendum dupa regula CCR - Mihai Razvan Ungureanu nu il crede

Joi, 12 Iulie 2012, ora 09:50
5761 citiri
Ponta promite referendum dupa regula CCR - Mihai Razvan Ungureanu nu il crede

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a comentat declaratiile facute de Victor Ponta la Bruxelles, precizand ca prim-ministrul respecta o decizie a CCR doar dupa o reactie vehementa din partea comunitatii internationale.

"Vad ca premierul este nevoit sa ia in considerare evidenta unei reactii internationale si, spre surprinderea mea, nu evidenta unei reactii interne, vizibil indreptata contra deciziilor pe care Guvernul le-a luat.

Nu era nevoie sa se ajunga la o reactie atat de vehementa a comunitatii internationale petru ca primul ministru sa inteleaga ca modul in care sunt tratate Constitutia si legislatia care deriva din legea fundamentala a statului nu trece neobservat intr-o lume civilizata din care si noi pretindem ca facem parte", a mentionat MRU, invitat la Digi 24.

Ponta promite la Bruxelles ca referendumul se tine dupa regula CCR

Dupa declaratiile facute de Ponta la Bruxelles, Ungureanu spune ca a avut "un sentiment de mahnire".

"Dupa declaratiile de astazi ale lui Victor Ponta, nu am avut un sentiment de usurare, ci de mahnire, ca primul ministru al Romaniei este pus in situatia de a intelege ca lipseste din decizia Guvernului maturitatea pe care romanii i-o cer, dar nu sunt luati in calcul. In schimb, i-o cere si Occidentul si abia atunci se intelege", a completat MRU.

El a amintit ca, tot miercuri, mai multi ministri din Cabinetul Ponta au declarat public ca referendumul se va desfasura dupa OUG, nu conform deciziei CCR.

"Aceasta denota calitatea acestui Executiv, care, in opinia mea, este infima, apropiata de zero. In conditiiile in care primul ministru este pus in situatia sa-si contrazica propriii ministri, probabil ca intr-o tara decenta, solutia imediata ar fi demisia, daca nu remanierea celor care merg atat de departe cu declaratiile, incat se izbesc cu capul in zid", a mai comentat Mihai Razvan Ungureanu.

CCR: Referendumul pentru demiterea lui Basescu e valabil doar cu prezenta la vot peste 50%

MRU a subliniat ca nu are incredere ca referendemul va fi organizat conform deciziei CCR, desi Ponta promite acest lucru.

"Eu continuu sa spun ca in clipa in care intelegem ca acest referendum nu este unul de persoana ci un referendum asupra valorii democratice a institutiilor statului de drept si a modului in care aceste institutii pot fi pastrate in limitele constitutionale, raspunsul cetatenesc la referendum este limpede si sper ca si implicarea va fi pe masura", a mai spus presedintele Initiativei Civice de Centru Dreapta.

Curtea Constitutionala a decis, in sedinta de marti, ca modificarile la Legea Referendumului sunt constitutionale.

Magistratii au stabilit, totusi, ca, pentru a fi validat referendumul, trebuie sa se prezinte la vot jumatate plus unu din numarul de alegatori, iar ceea ce decide majoritatea dintre acestia se va aplica.

In replica, USL, dar si Ministerul de Interne, au transmis ca referendumul de pe 29 iulie se va defasura conform ordonantei de guvern si nu pe baza deciziei CCR de marti, potrivit careia trebuie sa fie prezenti la vot 50% plus unu din alegatori, pentru validarea referendumului.

PDL cere respectarea deciziei CCR cu privire la organizarea referendumului

Miercuri seara, insa, Ponta a spus, la Bruxelles, in cadrul unei conferinte de presa, alaturi de presedintele Parlamentului European, Martin Schulz, ca referendumul din 29 iulie se va desfasura dupa regula CCR.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Ungureanu Ponta referendum CCR, #referendum CCR Bruxelles Ponta , #miscare politica