Ungureni second-hand pentru un popor luat de proaspat (Opinii)

Autor: Cristian Mihai Chis
Sambata, 08 Septembrie 2012, ora 18:09
7406 citiri
Ungureni second-hand pentru un popor luat de proaspat (Opinii)

Riscul ca Mihai Razvan Ungureanu sa dezamageasca inca o tura de romani este enorm. Pe coridorul unei noi drepte, pe care paseste semet, fara odihna, cu vorbe mestesugite care cheama la solidaritate in numele unei utopii in locul careia indrazneste sa puna posibilul, se afla o groaza de suflare plina de speranta.

Potentiatii votanti din bazinul invecinat celui captiv al PDL isi spun ca mai incearca o data, ca la Loz in plic, deoarece ce-ar fi inima omului fara un colac de salvare? Cred ca sunt multi, asa cum mai cred ca dintre nehotaratii clasici se vor arunca cu pieptul inainte, increzatori, o buna parte.

Pe ei, pe lehamitea lor adunata in acesti ani de otrava, se bazeaza, in mare masura, Ungureanu.

Numai ca dintre acestia, unii au tinere buna de minte, iar nume ca Ionut Bazac sau Marian Saniuta, lideri in Forta lansata de MRU, ii fac sa se strambe. Cei carora le spun ceva, dar nu stiu de unde sa-i apuce, vor cauta pe google si vor descoperi de ce s-au strambat primii. Si unii, si altii, nu-si revin inca incercand sa combine mintea sclipitoare, organizata, a lui MRU cu imaginea lui Talmacean dansand in fata unei natiuni vraiste de ras.

Pentru ei exista, insa, un Marian Papahagi, un Gabriel Biris si inca doi-trei domni ratacitit printre ambitiosii membri ai ostirii ungurene, care au functiune de curatatorie a impresiilor ca undeva, ceva nu se pupa in lidershipul noii forte politice.

Vor fi iute anihilati de prestatiile lui Mihail Neamtu, de pilda, care nu-si propune, ca MRU, sa stranga in jur oameni care nu se mai regasesc in propria tara. Ci sa se remarce, sa striveasca, sa dea calului de mancare din pristolul de la Roma, vorba poetului national - ce pacat de inteligenta sa ca se lasa dominata de o ambitie patimasa si o dorinta apriga de a se face placut celui mai mare sef roman in viata!

MRU are nevoie de toate fortele care il conving de sanatatea demersului lor, de puterea de a nu se lasa obositi de lupta - va fi teribila! - , dar in primul rand are nevoie de constiinte. Cu talentul sau de politician, intelegand prin asta nas, discernamant, retorica si harnicie (nu neaparat in aceasta ordine) realizeaza, fara doar si poate, asta.

Dar probabil ca se bazeaza pe faptul ca asa cum el a reusit sa-si controleze firea, tentatia de a fi cocos, siguranta obraznica pe care ti-o dau momentele cand ai avut sub ochi informatie grea, interesul comun ii va determina pe ceilalti sa vada obiectivul.

Ma cam indoiesc. Am zarit multi flamanzi in aceasta constructie! Unde mai pui ca din Alianta Romania Dreapta face parte si PDL. Sa vedem daca gaselnita MRU, adica rebranduirea in doi timpi - himenoplastie si "Crezul" tatuat pe piept - va tine!

Citeste si:
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Traian Băsescu, către consilierii prezidențiali care l-au însoțit în Egipt: "Mă, dacă aveți chef de văzut piramide, luați-vă vacanță!"
Adriana Săftoiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, rememorează un episod din timpul vizitei făcute de fostul președinte în Egipt în cursul anului 2007. Istorisirea este spusă de...
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Klaus Iohannis, în alb imaculat alături de soție la piramidele din Egipt. Turiștii, ținuți la distanță pentru liniștea cuplului prezidențial
Preşedintele României Klaus Iohannis a făcut miercuri miercuri, 27 octombrie, o vizită de stat în Egipt, la invitaţia preşedintele Abdel Fattah El-Sisi. După întâlnirea oficială, șeful...
Sursa: Ziare.com