Editorial: Tentatia populismului la MRU

Marti, 24 Aprilie 2012, ora 17:54
2872 citiri
Editorial: Tentatia populismului la MRU
Foto: Arhiva

Crin Antonescu se considera mai credibil decat Mihai Razvan Ungureanu, si deocamdata asa este, daca nu cumva sondajele fura curent. Dar nu pentru mult timp.

Caci daca presedintele PNL contorizeaza mereu adepti care sunt satui de discursul sau politicianist, premierul adauga sustinatori destul de creduli incat sa aprecieze ca miscarea sa va aduce pe scena fete cazute din luna, nevirusate de breasla politrucilor, sau suficient de naivi incat sa-l distanteze de apucaturile romanului slujbas cu vorbele.

Prin oferirea spre populatie a unei zile libere in plus, 30 aprilie, care sa-i prelungeasca bugetarului atat de incercat mini-vacanta de 1 Mai, ziua clasei muncitoare in zadar si cu productivitate chinuita, premierul deschide posibilitatea de a se inscrie in sirul demnitarilor care doresc sa-i aline suferintele - caci care este visul de aur al romanului, atunci cand nu fuge in codri de teama turcilor? Bingo!

Desigur ca vestile bune nu se opresc la poarta stiintei guvernarii, ele bat la usile romanilor aflati in cautarea propriilor vieti. Comisia Europeana si Fondul Monetar International au aflat deja ca salariile contribuabililor slujbasi la stat vor fi readuse la nivelul din mai 2010, cand erau chinuite spre naspa, dar bugetarii trebuie sa intampine fenomenul cu montaje literare de multumiri. In plus, se acorda bani din visteria de rezerva pentru obiective portocalii, ca sa afle populatia avantajele pedelismului luminat, si se gasesc si bani pentru titluri executorii referitoare la salarii.

Mai mult decat atat, domnul Ungureanu a inceput vizitele pe santierele autostrazilor si se pregateste sa taie niste panglici la ocolitoarele lui Emil Boc. De ce n-ar face-o? La ce foloseste sa fii premiant daca nu afla tot satul?

Independent de programul de vizite de lucru si reparatii financiare, MRU primeste o mana de ajutor din partea lui Crin Antonescu. Si asta deoarece liderul liberal, asa cum ne-a obisnuit, este sedus de forma discursului, nu de continutul sau - spre deosebire de el, care conduce un partid care exista, ostirea lui Ungureanu este imaginara, spune seful PNL. Nu realizeaza ca astfel, pozitionandu-se critic fata de un om aflat in crestere de popularitate, isi arata limitele si sugereaza romanilor o alternativa.

Numai ca asta intareste dorinta lui MRU de a fi pretuit si il determina sa nu respinga tentatia de a satisface dorintele poporului chiar daca ele sunt in detrimentul acestuia. Oricum, ar fi anacronic. Romanii si-au intrerupt istoria imediat dupa Revolutie, au pus senzatiile aduse de pomeni in bucla, nu ingaduie proiectele, viziunile, strategiile, sunt sedusi exclusiv de o usoara mangaiere pe crestet si o alaturare fata de cauza lor de victime, nu sesizeaza demagogia national-populista. Pai daca si-o cer, de ce nu?

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Mihai Razvan Ungureanu premier, #Ungureanu PDL miscare politica, #alegeri Ungureanu partid, #motiune cenzura guvern Ungureanu , #PDL