MRU: Ponta a inceput sa vada nazisti peste tot. Romania nu e bal mascat

Luni, 08 Septembrie 2014, ora 18:05
2285 citiri
MRU: Ponta a inceput sa vada nazisti peste tot. Romania nu e bal mascat

Prim-vicepresedintele PDL, Mihai Razvan Ungureanu, reactioneaza dupa declaratiile de duminica seara ale premierului Victor Ponta, care a facut o comparatie intre presedintele Traian Basesc si regimul nazist din Germania.

"Lui Victor Ponta ar trebui sa ii fie rusine de sine si de declaratiile pe care a ajuns sa le faca. Intr-o tara ca Romania, care a suferit enorm timp de 60 de ani de pe urma experimentelor comuniste si naziste, un prim-ministru responsabil ar trebui sa isi aleaga cu grija cuvintele in semn de respect fata de victime si de familiile lor.

Acuzatiile de nazism pe care le aduce in spatiul public, fie ca i le adeseaza lui Klaus Iohannis sau lui Traian Basescu, sunt de joasa speta si arata o lipsa de scrupule enorma si incapacitatea de a intelege istoria unei tari al carei presedinte se inchipuie ca ar putea fi", sustine fostul premier, intr-un comunicat remis Ziare.com.

Acesta ironizeaza vizita presedintelui PSD in China, afirmand ca acesta "s-a inclinat ritualic la valorile socialismului nascut din Marea Revolutie Culturala" si ca, astfel, "a inceput sa vada nazisti peste tot".

"Lui Victor Ponta i se pare ca prin ce face pune etichete nimicitoare, care ii vor aduce voturi in alegerile prezidentiale. Ramane sa vedem daca electoratul din Romania este atat de gregar pe cat si-l inchipuie strategii PSD. In schimb, ce demonstreaza Victor Ponta in fata noastra si a comunitatii internationale e faptul ca e capabil de orice oroare pentru a castiga alegerile din toamna.

(...) Vreau sa ii reamintesc lui Victor Ponta ca Romania nu e un bal mascat sau un carnaval sezonier la care te deghizezi dupa cum iti spun sociologii ca ar trebui sa o faci. Nu e deloc distractiv sa ai un purtator de cuvant al campaniei care face declaratii anti-semite si pe care il trimiti la Muzeul Holocaustului pentru a-l purifica de ganduri revizioniste. Nu e deloc distractiv sa ai un purtator de cuvant al Guvernului care are vise de electrocutare a jurnalistilor care nu ii plac. (...) Nu e deloc distractiv sa ii juri credinta unui Primar care defileaza pe podiumuri imbracat in uniforma nazista", a mai afirmat fostul ministru de Externe.

Ponta, comparatie intre Basescu si Hitler? "Efectele celor 10 ani de mandat seamana cu ale nazismului"

Declaratiile lui Mihai Razvan Ungureanu vin dupa ce, duminica seara, premierul Victor Ponta a spus ca impactul pe care l-a avut Traian Basescu asupra Romaniei in ultimii zece ani seamana cu efectele regimului nazist asupra societatii din Germania: "Efectele celor zece ani de mandat ai lui Traian Basescu sunt asemanatoare cu cele lasate de regimul nazist in Germania".

F.N.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#MRU Ponta nazism, #Ungureanu Ponta nazism, #Ponta Basescu nazism, #Ponta comparatie Basescu nazisti , #PDL