MRU si alte pacate care ARD ascuns in PDL (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Luni, 24 Septembrie 2012, ora 13:40
7905 citiri
MRU si alte pacate care ARD ascuns in PDL (Opinii)
Foto: Arhiva

Dupa povestea cu cheltuielile facute din bani publici pentru ingrijirea trupului si desfatarea propriilor simturi, pe vremea cand era premier, Mihai Razvan Ungureanu a iesit mai sifonat decat s-ar fi asteptat.

Problema e ca izul parfumului MRU a atins nu doar imaginea istoricului, ci a patruns si in Forta Civica intoxicand mai ales Alianta Romania Dreapta. Prin contagiune, nici PDL nu se simte prea bine.

Ca si cum nu i-ar fi ajuns propriile mirosuri toxice adunate in ultimii trei ani de guvernare, Partidul Democrat Liberal s-a mai capatuit cu o belea pe cap - un ungurean ferchezuit in dandy pe banii victimelor masurilor de austeritate asumate de presedinte si Guvernul Boc.

Adevarata sau nu, aceasta imagine a fost creata de o parte a presei si proiectata asupra unui politician care inca se exprima mai metalic decat un cyborg si mai isteric decat omul cu usturoiul de la Noua Republica.

Cu asa pleasca pe cap, PDL aproape ca nu mai are nevoie de o Roberta Anastase, Elena Udrea, Traian Igas sau cine stie ce alta catastrofa a trecutului pentru a se ingropa singur in alegeri. E de ajuns MRU.

Pentru ca exista si o imagine reala a lui MRU, nefabricata de documente pe surse sau campanii de presa, dincolo de parfumurile cu care s-a pomadat sau nu din bani publici. Or, aceasta imagine nu e nici ea una impecabila sau extrem de atractiva, oricat ar trage de ea toti apologetii intelectualilor fabricati in laboratoarele serviciilor secrete.

Si nu e doar izul de bugetar parvenit, numit in functii toata viata si niciodata ales, care abia asteapta sa se "capatuiasca" intr-un post caldut la stat, pentru a-si imbuiba si rasfata nevoile trupului... asta ar fi si ea doar o imagine putin cam hidoasa, desi conforma cu realitatea unui intelectual care, obsesiv si obsedant, insista sa se prezinte drept salvatorul natiunii, mesia politicii romanesti si singurul intelectual care poate atrage masele clasei mijlocii intru schimbarea la fata a Romaniei.

Problema cea mai mare a "proiectului" MRU a fost enuntata, paradoxal, chiar de el insusi in momentul in care a incercat sa ia apararea traseistilor. Acel sofism ieftin si transparent tradeaza si descrie, in realitate, chiar traiectoria lui Mihai Razvan Ungureanu.

Ca o ironie maxima, MRU vorbea despre el insusi incercand sa se explice, sa se contextualizeze si sa isi justifice alegerile si pendularile de pana acum. Avandu-si Forta Civica imbibata de traseisti, care mai de care mai hidosi, de alde Dan Liga sau Ioan Bazac sau Stefan Pirpiliu, evident ca pentru Mihai Razvan Ungureanu traseismul "este o tema falsa".

Insa nimic nu este mai fals decat ca traseismul este o tema falsa. Insa destinul politic al lui MRU este imbibat de traseismul parvenitului care vrea cu orice chip sa ajunga cat mai sus, fara a castiga direct nicio confruntare. Ajuns in vremuri de restriste in ograda Fortei Civice, dupa ce a vazut ca nu poate ocupa PDL, Mihai R. Ungureanu isi cauta cu lumanarea ungurenii.

Iar acum, cand miroase de la o posta ca o distilerie, s-a infratit si cu PDL care duhnea demult inca a mort.

O combinatie aproape letala de mirosuri, care mai de care mai bizare. In conditiile date, este nevoie ca foarte multi ungureni sa arda intens, daca MRU si PDL isi doresc sa nu se faca de ras pe 9 decembrie. Ungereni cum ar putea deveni chiar "domnul" Dan Diaconescu, de exemplu. Sau orice alt nume dispus sa faca orice sa-l ajute pe Mesia politicii romanesti.

Inclusiv sa sponsorizeze cu zeci de milioane campania deja inceputa.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mihai Razvan Ungureanu PDL alegeri, #Ungureanu PDL Forta Civica, #Ungureanu candidat PDL presedintie , #PDL
Comentarii
Poza boxyro
boxyro
rank 5
Sunt curios cand nu o sa imi dau seama, dupa citirea primei fraze,