Ungureanu, invitat de PDL Arad sa candideze in colegiul lui Seculici

Miercuri, 03 Octombrie 2012, ora 15:11
1567 citiri
Ungureanu, invitat de PDL Arad sa candideze in colegiul lui Seculici
Foto: Arhiva

Liderul Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, este invitat de PDL sa candideze pentru Senat in judetul Arad, intr-un colegiu in care fusese propusa si candidatura liderului filialei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, care nu apare insa pe lista de candidati aprobata de BPM al PDL Arad.

Potrivit unui comunicat de presa transmis de BPM al PDL Arad, in cadrul unei sedinte extraordinare de marti seara a fost decisa lista de candidati in colegiile din municipiu, precum si strategia de campanie pentru alegerile din 9 decembrie.

Conform sursei citate, din cei 41 de membri ai BPM au fost prezenti 38, "intrunindu-se cvorumul necesar pentru ca deciziile luate sa fie statutare".

In Colegiul senatorial 1 a fost supusa la vot candidatura lui Mihai Razvan Ungureanu si candidatura liderului filialei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici.

"In urma votului secret, a fost validata propunerea de candidatura a lui Mihai Razvan Ungureanu, cu majoritate de voturi. Astfel, in cursul zilei de astazi (miercuri - n.red.), reprezentantii BPM i-au transmis o scrisoare lui Mihai Razvan Ungureanu, in care i se adreseaza oficial invitatia de a candida din partea Aradului pe colegiul senatorial din municipiu", se arata in comunicat.

Candidatii decisi pentru Camera Deputatilor sunt Lucian Rivis-Tipei - Colegiul 1 - si Claudia Boghicevici - Colegiul 2. Pentru Colegiul 3, numele candidatului va fi validat in cadrul unei sedinte a BPM care va avea loc miercuri dupa-amiaza.

Sursa precizeaza la final ca miercuri seara se va intruni si Biroul Permanent Judetean "pentru a valida deciziile luate de Biroul Permanent Municipal".

Seculici, o invitatie prematura

Liderul judetean al PDL, Gheorghe Seculici, spune ca BPM s-a grabit cand a transmis invitatia catre Mihai Razvan Ungureanu, in conditiile in care BPJ nu a validat inca deciziile organizatiei municipale.

"Deciziile BPM nu sunt valabile decat dupa validarea in cadrul sedintei BPJ. De aceea, a fost o hotarare prematura aceea de a transmite o invitatie scrisa catre Mihai Razvan Ungureanu de a candida la Arad", a spus Seculici.

La randul sau, presedintele organizatiei municipale, Adrian Nitu, a declarat ca trebuia sa se astepte validarea in BPJ inainte de a fi transmisa o invitatie catre Ungureanu.

"Eu nu am participat la sedinta Biroului Municipal pentru ca eram la Bucuresti. Eu cred ca deciziile luate in BMP au doar valoare consultativa in acest moment. Invitatia catre Ungureanu trebuia transmisa dupa validarea in BPJ a deciziilor, dar din pacate se joaca la limita statutului. A fost o graba pentru a forta nota", a precizat Nitu.

Intrebat pe cine sustine pentru a candida la Senat intre Seculici si Ungureanu, liderul municipal al PDL a mentionat ca il prefera pe Seculici.

"Eu cred ca un om de partid trebuie sustinut, din solidaritate, iar abia apoi sa vorbim de corectitudine in Alianta", a spus Nitu.

Surse din PDL Arad afirma ca intalnirea lui Vasile Blaga cu Ungureanu care urma sa aiba loc marti la Bucuresti a fost amanata de liderul Fortei Civice tocmai pentru ca acesta astepta invitatia scrisa de la PDL Arad de a candida, astfel ca discutiile dintre cei doi ar urma sa aiba loc miercuri.

Sursele citate considera ca Ungureanu isi dorea invitatia scrisa pentru a negocia dintr-o pozitie mai buna, aceea de potential candidat in judetul in care PDL are cele mai bune rezultate la alegerile din ultimii ani.

Desemnarea candidatilor pentru alegerile parlamentare a generat o disputa in PDL Arad, unde liderul judetean, Gheorghe Seculici, prezenta o lista de candidati pe care primarul Gheorghe Falca nu o recunoastea.

Presedintele filialei judetene Arad a PDL, Gheorghe Seculici, declara, marti, ca lista de candidati pentru alegerile parlamentare a fost aprobata de Biroul Permanent Judetean (PBJ) si trimisa organizatiei centrale a partidului pentru a fi avizata.

In aceasta lista, Seculici apare drept candidat la Senat in Colegiul 1 Arad.

Conform listei prezentate de Seculici, la Senat vor mai candida Traian Igas (Colegiul Sud) si Gheorghe Feies (Colegiul Nord), acesta din urma fiind primar al orasului Sebis.

La Camera Deputatilor, candidatii anuntati de Seculici sunt: Lucian Rivis Tipei (actual deputat) - Colegiul 1; Claudia Boghicevici (actual deputat) - Colegiul 2; candidat nestabilit ARD - Colegiul 3; candidat nestabilit ARD - Colegiul 4; Eusebiu Pistru (vicepresedinte CJ Arad) - Colegiul 5; Marius Gondor (actual deputat) - Colegiul 6 si Iustin Cionca (actual deputat) - Colegiul 7.

Liderul filialei municipale Arad a PDL, primarul Gheorghe Falca, sustinea insa ca Gheorghe Seculici "nu are cum sa detina deocamdata lista de candidati pentru ca inca este in discutie la organizatia municipala".

Falca spunea ca Biroul Permanent Municipal (BPM) al PDL Arad se va intruni marti seara pentru a stabili care sunt cei trei candidati la Camera Deputatilor si numele candidatului la Senat.

Primarul nu a dat un raspuns privind candidatura sa la Senat, afirmand ca va anunta public daca se afla printre candidati abia dupa sedinta BPM.

Gheorghe Seculici afirma insa ca "Falca trebuie sa-si incheie mandatul primit de la aradeni".

"Eu cred ca e mai bine sa ramana primar. Nici nu vreau sa ma gandesc la posibilitatea alegerilor anticipate pentru Primaria Arad", spunea Seculici.

In urma cu trei saptamani, PDL Arad arata intr-un comunicat de presa ca in cadrul sedintei BPJ si-au anuntat intentia de a candida, printre altii, presedintele filialei judetene, Gheorghe Seculici, si primarul municipiului Arad, Gheorghe Falca. Ambii ar fi dorit sa candideze la Senat in Colegiul 1, adica in municipiul Arad.

"Ne-am verificat potentialul, am tinut cont atat de increderea publica a posibililor candidati, cat si de notorietatea acestora. Decizia nu a fost luata (privind numele candidatilor - n.red.), dar sunt convins ca PDL va lua, ca de fiecare data, decizia ce mai buna", afirma, in comunicatul PDL, Gheorghe Seculici.

El arata ca intentioneaza sa candideze intr-un colegiu parlamentar si ca este dispus sa ii lase "cale libera" lui Falca pentru colegiul senatorial din municipiul Arad.

Surse din interiorul partidului afirmau ca la sedinta BPJ au existat dispute intre Falca si Seculici pe tema candidaturilor, iar dupa trei ore in care nu s-a ajuns la niciun compromis privind numele finale ale candidatilor la alegerile parlamentare, mai multi membri ai Biroului au parasit sala, astfel ca s-a pierdut cvorumul, iar o decizie nu a mai putut fi luata.

Referitor la aceste dispute, Seculici arata in acelasi comunicat ca "dezbaterile de la sedinta BPJ au fost normale, in functie de orgoliu si dispozitia fiecaruia".

Ungureanu: O surpriza

Primarul Aradului, Gheorghe Falca, este casatorit cu fiica lui Seculici, Ela, iar nasul lor de casatorie este presedintele Traian Basescu. Falca se afla la al treilea mandat consecutiv de primar si nu a mai fost parlamentar pana in prezent.

Nici Seculici nu a mai fost parlamentar, in carierea sa politica detinand, printre altele, presedintia Consiliului Judetean Arad, iar in prima jumatate a anului 2005 a fost vicepremier in Guvernul Tariceanu.

Duminica, Gheorghe Falca l-a invitat public pe liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, sa devina senator de Arad din partea ARD, propunerea fiind facuta la intalnirea regionala a FC de la Arad.

"Oferta noastra ca Mihai Razvan Ungureanu sa fie senator de Arad este valabila, pentru ca vrem sa adunam valori si cu valori sa mergem inainte", a spus Falca.

Ungureanu a declarat ca "o asemenea surpriza" il indeamna la "o gandire profunda si foarte atenta".

Liderul FC a spus ca va analiza propunerea si impreuna cu apropiatii sai si va raspunde ARD Arad cat mai curand.

Pana in prezent, pentru candidatura lui Mihai Razvan Ungureanu din partea ARD au fost vehiculate colegii din Iasi si Bucuresti.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#Ungureanu candidat PDL Arad, #Mihai Razvan Ungureanu candidat, #MRU candidat parlamentare , #PDL