Ungureanu, invitat la prezentarea candidatilor PDL

Vineri, 04 Mai 2012, ora 19:20
1942 citiri
Ungureanu, invitat la prezentarea candidatilor PDL
Foto: Arhiva

Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu este asteptat sa participe, duminica, la evenimentul de lansare a candidatilor PDL pentru alegerile locale din 10 iunie, au declarat surse democrat-liberale.

Deocamdata, Mihai Razvan Ungureanu nu a confirmat participarea, au precizat sursele citate, care au adaugat ca, daca acesta va fi prezent le evenimentul organizat de PDL, ar urma sa sustina un discurs.

Conform surselor citate, Ungureanu a fost invitat la lansarea candidatilor PDL inca inainte ca motiunea de cenzura sa fie adoptata, iar dupa caderea Guvernului au existat discutii in privinta oportunitatii prezentei acestuia la evenimentul democrat-liberalilor. De altfel, lansarea candidatilor PDL a fost amanata de doua ori pana acum, prima data fiind programata in 21 aprilie.

Pe de alta parte, unii democrat-liberali asteapta ca acesta sa dea si un mesaj mai clar in privinta proiectului sau politic.

Ungureanu declara, in 18 aprilie, ca simte o asteptare din partea unui prezumtiv electorat dezamagit si care nu se regaseste in "cacofonia politica sau administrativa" actuala, dar ca nu se va implica in politica decat atunci cand va avea alaturi oameni de incredere.

Premierul demis Mihai Razvan Ungureanu nu a dorit, miercuri, la prezentarea bilantului guvernarii, sa isi prezinte planurile politice de viitor, limitandu-se doar la a declara ca va lupta pentru o clasa politica alcatuita din oameni care nu isi ascund mediocritatea, dar si care se dedica binelui public.

"In ceea ce priveste activitatea de viitor, veti afla la momentul potrivit. Continui sa cred ca aceasta tara are nevoie de lucruri mai bune, de o clasa politica profesionala, competenta, care sa se poata referi cu optim de tehnicitate la fiecare problema care greveaza situatia Romaniei. Cred intr-o clasa politica alcatuita din oameni care nu isi ascund mediocritatea, nici educatia precara. Cred intr-o clasa politica alcatuita din oameni care stiu sa se dedice binelui public", a spus Ungureanu.

El a aratat ca va lupta pentru aceste obiective, indiferent unde va fi si ce va face.

Seful campaniei electorale a PDL, Vasile Blaga, a declarat, miercuri, intrebat daca Mihai Razvan Ungureanu ar trebui sa se inscrie in PDL, ca, daca acesta va dori, "va fi primit cu bratele deschise in PDL".

"Va face ce va dori domnia sa. O astfel de posibilitate o simte dansul. Cand isi va exprima punctul de vedere, noi vom lua o decizie. Eu cred ca, daca va dori, dansul isi va face analizele, va fi primit cu bratele deschise in PDL", a precizat Blaga.

Presedintele PDL, Emil Boc, a declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, intr-o conferinta de presa, ca pana in prezent nu a fost discutata in PDL posibilitatea inscrierii in acest partid a fostului premier Mihai Razvan Ungureanu.

Deputatul PDL Sulfina Barbu a declarat, tot atunci, ca daca fostul premier Mihai Razvan Ungureanu va dori sa se alature PDL, atunci acesta "va fi foarte bine primit".

"Asa cum il cunosc, sunt convinsa ca in primul rand domnia-sa trebuie sa-si stabileasca obiectivele pentru cariera dumnealui pentru viitor. Nu este deocamdata membru al PDL, dar, daca va dori sa se alature echipei, sunt convinsa ca va fi foarte bine primit. Nu pot sa vorbesc in numele dumnealui", a spus Sulfina Barbu, raspunzand la o intrebare pe aceasta tema.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîțu iese la atac după tensiunile din coaliție privind candidatura lui Cătălin Cîrstoiu la Capitală. Variantele propuse de fostul premier
Florin Cîţu, fost premier și fost lider PNL, a anunțat că sunt probleme privind „candidatura coaliţiei toxice” în persoana medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei. El a...
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Scenariu-bombă în coaliție. Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu înainte de depunerea candidaturii ar fi deja stabilită SURSE
Cătălin Cîrstoiu va lămuri totul în legătură cu candidatura sa la Primăria Capitalei într-o conferința de presă, este mesajul public al coaliției PSD-PNL. În spatele ușilor,...
#Mihai Razvan Ungureanu, #Mihai Razvan Ungureanu PDL, #Mihai Razvan Ungureanu candidati PDL , #PDL