Ziare.com

Contractele cu "baietii destepti" din energie, discutate de premier cu ministrul Justitiei

Joi, 23 Februarie 2012, ora 19:36

   

Contractele cu "baietii destepti" din energie, discutate de premier cu ministrul Justitiei
Contractele bilaterale din energie au fost evaluate preliminar, joi, de catre Ministerul Justitiei, Catalin Predoiu, in prezenta premierului Mihai Razvan Ungureanu, iar procesul de evaluare va continua.

"Discutia este despre o evaluare a contractelor bilaterale din energie si s-a facut o evaluare preliminara a acestor contracte in prezenta premierului, iar Ministerul Justitiei continua aceasta evaluare a contractelor. Guvernul isi mentine angajamentul de a pastra termenii, in privinta rezolvarii acestei chestiuni, asumati cu Fondul Monetar International", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, informeaza Mediafax.

Hidroelectrica a initiat, la 1 decembrie, negocieri cu toti beneficiarii de acorduri directe de achizitie a electricitatii in vederea majorarii preturilor de vanzare, a reducerii cantitatilor de electricitate si a duratei contractelor.

Renegocierea acestor contracte si anularea, in limitele legii, a acordurilor care nu pot fi renegociate, au fost cerute autoritatilor romane de catre reprezentantii Fondului Monetar International (FMI).

Termenul stabilit de FMI a fost 15 februarie, dar pana la acea data autoritatile nu au finalizat discutiile. Drept urmare, Ministerul Economiei, actionarul majoritar al Hidroeletrica, a transmis Ministerului Justitiei documentele pentru analiza in vederea anularii contractelor.

Astfel de contracte directe au fost incheiate de Hidroelectrica incepand din anii 2000, iar jumatate dintre acorduri au fost prelungite pana in 2018.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1074 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Mai ungurene, 007% competenta,

Cine sunt "baietii destepti din energie" cu contracte "grase" si prelungite de videanu bordura pana in 2018 ?
Pai ia sa vedem :"onorabilul" Stolojan, udrita prezidentiala si cocoselul sogorul prezidential,femeia de tip "stareta" paul voss, omul justitiar al actionarilor de tip portocaliu valeriu stoica, toti cu actiuni la ALRO Slatina,( societate cu statut de "energofag", datorita actionarilor portocalii mentionati, au devenit producatori si furnizori de energie electrica, incredibil, pai cu ce produce ALRO Slatina energie electrica? cu dinamul de la bicicleta?, sa continuam,alt "baiat destept", pinalti, si-a facut o firma in Serbia cu numele de RUDNAP, ce face, cumpara energie electrica cu o firma de "apartament",si cu un simplu calculator, dupa aceea o importa, cu un profit TRIPLU, urmeaza omul cu "broscoiul portocaliu in gat" de la Bistrita, ioan oltean, impreuna cu "copilsii" lui, "sa manaca si gura lor niste curent ieftin", si cel mai mare , buzaianu, cu fratele basescu mircea.
Acesti sunt "baietii destepti", in traducere libera, Camorra portocalie.

 

Curat murdar....

Pai domnu'Ungureanu, itzi lasi fara biznis colegii de echipa ?!
P.S. Firma lu'Pinalti citita invers ne dovedeste ca neamul haiducesc nu a murit, ci doar a suferit mutazii genetice...

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor