Cum se vede Cabinetul Ungureanu in presa internationala

Joi, 09 Februarie 2012, ora 09:06
7423 citiri
Cum se vede Cabinetul Ungureanu in presa internationala
Foto: Ziare.com

Fostul sef al spionilor, Mihai Razvan Ungureanu, si-a desemnat noua echipa guvernamentala, pentru care va cere, joi, votul Parlamentului, noteaza principalele agentii si publicatii internationale.

Premierul desemnat a trasat sarcini clare noului sau Cabinet: "Ma astept la competenta, profesionalism, responsabilitate, decenta, modestie si comunicare", a cerut Ungureanu, potrivit Associated Press.

Fostul sef al SIE a facut si un apel la parlamentarii Opozitiei, carora le-a cerut "deschidere pentru dialog", pentru ca "suntem cu totii responsabili pentru aceasta tara".

Noul premier si-a numit echipa, "un mixt intre nou si vechi". Ungureanu a renuntat la ministrii PDL din vechea garda, insa a pastrat ministrii UDMR si UNPR din Cabinetul Boc. Ungureanu, care are o viziune pro-americana - adauga AP - a ales ministrii tineri pentru portofoliile de la Economie, Finante, Interne si Agricultura.

Unul dintre cei mai tineri membri ai noului Cabinet este pedelistul Lucian Bode, un inginer de 38 de ani, care a fost propus pentru conducerea Ministerului Economiei, completeaza CNN, care subliniaza ca postul ar fi trebuit sa fie ocupat de Andreea Paul Vass. Aceasta a refuzat insa functia in urma unor acuzatii de incompatibilitate.

Tot despre Guvernul tanar, desemnat de Ungureanu, relateaza si jurnalistii italieni de la caravella.eu.

Aceastia prezinta declaratiile lui Ungureanu, care a asigurat ca, desi mai lipsiti de experienta in comparatie cu predecesorii lor, membrii noului Guvern sunt "profesionisti exceptionali, oameni cu care am lucrat, pregatiti sa dovedeasca nu doar o generatie de schimbare politica, ci si una de principiu".

Ce planuri au ministrii din Cabinetul Ungureanu

Subiectul este dezbatut, de asemenea, de Reuters, care adauga ca Opozitia constesta numirea lui Razvan Ungureanu la sefia Executivului si echipa propusa pentru a face parte din noul Guvern.

In plus, parlamentarii Opozitiei au decis sa boicoteze sedinta de joi, cand tanara echipa guvernamentala va fi supususa votului din Parlament.

Orice nou Guvern in Romania trebuie sa depuna un efort semnificativ pentru a promova statul de drept si transparenta, fundamentele unei societati stabile, intrucat proceduri formale ale democratiei, cum sunt alegerile libere, sunt insuficiente, mentioneaza si Financial Times.

Caderea Guvernului condus de Emil Boc va da PDL-ului timp sa-si reconstruiasca popularitatea inainte de alegeri si sa se distanteze de austeritate, dar daca acesta este unicul scop, atunci este unul viciat, se mai arata in editorialul intitulat "Testul Bucurestiului".

Premierul desemnat, Mihai Razvan Ungureanu, a anuntat miercuri componenta Guvernului pentru care va cere, joi, de la ora 11:00, votul Parlamentului. Tot atunci, premierul desemnat va prezenta public programul de guvernare. USL a anuntat ca nu participa nici la audierile ministrilor in comisii, nici la vot.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Guvern Ungureanu membri tineri, #pdl Guvern Ungureanu Romania , #premier