Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

De ce nu contin si manecile USL niste "Ungureanu"? (Opinii)

Marti, 06 Martie 2012, ora 18:18
4517 citiri
De ce nu contin si manecile USL niste "Ungureanu"? (Opinii)

Daca n-ar fi existat in ultima vreme cateva episoade de natura sa insire si mai mult clei pe matura istoriei, de care se chinuie democrat-liberalii sa scape - dialogul dintre Traian Basescu si Raed Arafat sta in fruntea topului -, principalul partid de guvernamant ar avea mai putina transpiratie rece pe spinare.

Asta ca asta, dar ghinioanele - hai sa le spunem astfel, nu prostii - au contribuit la ingrasarea celei mai exotice zone a politicii romanesti, PP-DD, si e greu sa mai intorci nehotaratii si ingretosatii de la urne, cand dau semne ca s-ar putea indrepta spre ele.

Argumenul meu? Cateva lovituri de imagine au relansat poceala: criteriile de integritate ale Monicai Macovei, demisia lui Emil Boc, inventarea lui Mihai Razvan Ungureanu si a guvernului-gradinita, povestea cu aderarea Serbiei la UE. Elemente care nu sunt de natura sa exonereze Puterea portocalie de vina de a nu fi comunicat natiunii ca nu e tembela, doar muta si intesata de clienti politici si functionari incompetenti, dar constituie premisele relansarii.

As inclina sa cred ca, de cealalta parte, USL a cam pierdut startul spre primenirea imaginii. Crin Antonescu si Victor Ponta s-au culcat pe laurii prezumtivi si au utilizat pana la tocire - saturarea receptorului colectiv - o retorica invartita in jurul lui Traian Basescu.

In plus, dar la fel de important, au insistat sa nu furnizeze natiunii o alternativa coerenta la programele actualei guvernari si s-au bazat pe prestatia lor individuala, socotind ca s-au lipit definitiv de val. Doar ca nu suntem in anul 2004, cand fortele de dreapta si-au unit mainile pentru a inlatura de la butoane categoria "Iliescu si compania". Mai mult, din acel an teribil rezista inca pe scena nucleul ideologic al paradigmei impotriva careia s-a indreptat Alianta "Dreptate si Adevar".

Aflat, ce ironie, in coltul autointitulat varf de lance al luptei impotriva dictaturii lui Traian Basescu. Ignorand o nuanta, importanta si ea - dar incerc si eu sa manipulez: un tip care a condamnat (din interes) comunismul trebuie impuscat politic de un tip stampilat drept colaborator (din interes) al Securitatii.

De dragul jocului, nu pentru ca as muri eu de dragul USL (cu toate ca pe domnul Ponta sunt uneori tentat sa-l "reevaluez"), cred ca aceasta constructie politica trebuie sa reintre in scena. Si sa faca exact ceea ce a fost silit PDL: sa impuste cu potential mortal.

Adica sa-l debarce pe Crin Antonescu de la carma ligheanului in care a transformat PNL, sa-i gaseasca lui Victor Ponta un circuit mai mititel, unde sa creasca pentru liga mare, si sa identifice in bazinul lesinat unde fac gargara niste domni precum Athanasiu, de pilda, niste tipi din categoria lui Mihai Razvan Ungureanu. Fete noi, care cunosc limba engleza, nu fug de munca si, chiar daca nu au cine stie ce expertiza (ca nici MRU nu s-a calificat doar pentru ca a fost seful lui Silviu si Vasilica), sunt dispusi sa contribuie la refatadizarea USL.

Ca daca nu, e pacat. Daca nu mai face de acum incolo nicio greseala, puterea portocalie va ajunge la finisul campaniilor electorale umar la umar cu PNL si PSD. Ceea ce va echivala cu un 3 la 0 pentru Traian Basescu. Adica neprezentare.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Mihai Razvan Ungureanu USL, #USL alegeri 2012, #PDL alegeri 2012 , #premier