Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis

Luni, 13 Februarie 2012, ora 20:26
8766 citiri
Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis

Directorul Transelectrica, Horia Hahaianu, a fost demis, luni seara, la cererea premierului Mihai Razvan Ungureanu.

Motivul pentru care Ungureanu i-a cerut ministrului Economiei, Lucian Bode, sa il revoce pe Hahaianu este proasta comunicare in privinta resurselor de energie disponibile, au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

"Sefului Transelectrica i s-au reprosat proasta comunicare in privinta resurselor energetice ale tarii si faptul ca dinspre companie au fost lansate declaratii contradictorii, care au creat panica", au aratat sursele.

Intr-o hotarare publicata pe site-ul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri s-a anuntat, luni, ca Transelectrica ar putea adopta, in perioada 16 februarie-15 martie, in regim de urgenta, masura de limitare sau sistare a livrarilor de energie electrica la export.

Presedintele Traian Basescu a subliniat, ulterior, ca nu exista niciun fel de pericol ca populatia sa ramana fara energie electrica, insa pentru deplina siguranta, Guvernul probabil va decide sistarea exporturilor de energie.

Dupa alte cateva ore, Transelectrica a anuntat ca Sistemul Energetic National functioneaza in conditii de siguranta si ca nu exista riscul sistarii alimentarii cu energie electrica in regim normal a populatiei.

Citeste si:
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu a fost amendat cu 10.000 de lei: ”De acum vor începe să vină după mine”
Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, a anunțat că a primit o amendă în valoare de 10.000 de lei pentru că că nu a prelungit două certificate de urbanism care ar permite construirea unor...
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Iohannis a promulgat legea care permite împușcarea urşilor periculoşi
Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care poate fi făcută intervenţia imediată împotriva urşilor periculoşi, nu doar în interiorul, ci şi în exteriorul localităţilor....