Licuriciul din ceafa lui MRU (Opinii)

Joi, 19 Aprilie 2012, ora 18:18
7423 citiri
Licuriciul din ceafa lui MRU (Opinii)
Foto: gov.ro

Romania vrea de la America asa: sa o apere de atacuri teroriste, sa-i dea senzatia ca e importanta deoarece sta in coasta rusilor, sa-i trimita Coca-Cola, guma de mestecat, blugi, Tom si Jerry, sa-i construisca si ei un scut (mai mic), tehnologie pentru gaze de shit, avioane la mana a doua si autostrazi ca sa tina camioanele ce duc echipamente in Afganistan.

Carti de colorat pentru Doru Tulus si Daniel Morar, un "herstailist" pentru Crin Antonescu, un costum de Mickey Mouse pentru deputatul Mihaita 'Alimente, un harlet lui Toni Grebla. Si niste lumanari pentru Teo Peter.

Scutire de vize nu, ca au niste legi pe care nu le putem schimba, ca n-are Obama majoritate, daramite noi!

Ca sa aflam ce vrea America de la Romania putem sa-l ascultam pe domnul Mark Gitenstein, care intervine salvator ori de cate ori ni se poticneste democratia. Sa nu-l judecam prea tare - doar nu era sa trimita cea mai puternica tara din lume la noi vreo figura luminata, e bun si un mutalau -, mai ales ca nu vorbeste din mintea lui.

Domnul ambasador s-a declarat ingrijorat ca dormim pe noi. "Cred ca este extrem de important ca Guvernul sa continue procesul de privatizare sau de numire de manageri privati. Eu nu sunt expert in niciunul dintre procesele care au fost urmate in aceste cazuri particulare, dar cred ca este foarte important ca lucrurile de acest gen sa fie transparente si sa aiba credibilitate.

Dar asta nu inseamna ca nu trebuie facut deloc. Dimpotriva, trebuie facute amandoua. Cum spunem noi in America, trebuie sa poti sa mergi si sa mesteci guma in acelasi timp", s-a exprimat diplomatul fiind intrebat ce parere are despre gardul in care au intrat Cupru Min, Chevron si RMGC.

Vazand, probabil, ca reporterii au ridicat o geana, omul a explicat ca avem "bunuri de o valoare incredibila pentru romanii de nivel mediu, iar in unele cazuri au fost irosite sau s-a profitat de ele", cand mai normal ar fi fost sa investim noi in tara noastra.

Si constatand ca o ridica si pe cealalta, a dat din umeri - naiba va mai pricepe si pe voi! - spunand ca romanii pot emigra simplu, cumparand actiunile companiilor listate la New York, caz in care vor invata ce inseamna transparenta si managementul.

Cum ziceam, sa nu-l judecam prea tare. E drept ca nu avem bani sa retehnologizam si sa eficientizam - si nici inima sa reducem costurile pe seama somajului -, dar pana la urma nu e prost cel care cere!

Omul a intrebat de ce nu continua jaful. E drept ca-l doare inima ca nu ne indestulam din bogatiile nostre, dar cum sa nu-l chinuie mai tare faptul ca daca o mai lalaim mult trece criza si pretul ar putea creste? Doar si miliardarii SUA au palpitatii, vrem noi oare sa nu le mai ajunga banii decat pentru Tabita?

Mai bine ca reporterii nostri nu l-au intrebat pe Gitenstein daca nu se oftica si pentru interventiile din Orientul Mijlociu. L-au scutit de o mare durere.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#Ambasador SUA Mark Gitenstein, #privatizari companii romanesti americani, #vize SUA romani, #sfaturi ambasador SUA , #premier