Lovitura lui MRU (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Marti, 27 Martie 2012, ora 16:27
11165 citiri
Lovitura lui MRU (Opinii)

Sunt mai multe, dar se pot traduce intr-una singura - miscarea de "macho politicus" a lui Mihai Razvan Ungureanu.

Ar putea sa se numeasca la fel de bine Miscarea Populara. Sau Noua Romanie. Oricum ar fi denumita, oricum ar fi privita sau comentata, miscarea lui MRU in rolul de prim-ministru al Guvernului Romaniei a devenit o miscare politica.

Si intentionat, si fara voie, s-a ajuns in punctul in care activitatea lui Mihai Razvan Ungureanu in calitate de "independent" trebuie sa fie decontata intr-un fenomen politic. Unul care sa poarte nume si prenume. Face parte din miscarea in sine a lui MRU.

Cate procente a adunat pana acum, daca a adunat, cui le va da sau ce va face cu ele - iata doar cateva intrebari care roiesc in jurul lui MRU. Ca premierul se afla in plina campanie de construire a propriei imagini e vizibil si din ultimul catun din Muntii Parangului. De restul, se ocupa presa si analistii. Fie ca vor, fie ca nu, fie ca stiu sau nu ce fac.

O vizita cu baiatul la Antipa intr-un weekend, o dupa-amiaza petrecuta cu un coleg de Guvern la o terasa din Centrul Vechi intr-o alta sambata - ce poate fi mai normal decat atat? Fata de predecesorul sau, incrancenatul stahanovist Boc, MRU pare degajarea si calmul intruchipat.

Cu toate ca nu am auzit niciodata un ras rasunand mai fals si mai planificat, premierul construieste si vinde imaginea unui politician asteptat de societate.

Ultima "lovitura" de imagine - usa trantita in nas nesatuilor din PDL - nici nu mai conteaza daca s-a intamplat sau nu in realitate, ori CUM anume mai exact a avut loc evenimentul, efectul s-a produs deja. Lovitura a nimerit tinta, oricare ar fi fost intentia autorului. Iar ideea campaniei e ca in final MRU sa aiba un chip. Oricum ar iesi, doar sa fie unul, pentru ca in prezent premierul e pur si simplu fara niciun profil.

Mihai Razvan Ungureanu a dat un ghiont Partidului Democrat Liberal, ca si cum ar mai fi avut nevoie si nu i-ar fi ajuns propria viteza pe care si-a luat-o in caderea libera accelerata pe care o dezvolta cu propriile resurse.

In timp ce din PDL rasare cate un caz de coruptie la fiecare apus de soare, M.R. Ungureanu isi construieste profilul de macho politicus trantindu-le usa in nas pedelistilor tot mai flamanzi dupa bani pentru partid.

Putem deja sa le adunam. Avem normalitatea - vizita la Antipa; degajare, calm si liniste - cafeaua din Centrul Vechi; fermitate si incoruptibilitate - usa in nasul puroiat al PDL.

Daca ne amintim si de desantul de la Antena 3, din confruntarea cu Gadea, putem sa mai adaugam profilului MRU curajul si stapinirea de sine. Pentru ca imaginea intelectualului ("soarece de biblioteca") transformat in seful spionilor (omul rece si fara niciun sentiment) nu ar fi prins la popor - asistam la nasterea noului MRU.

Sa nu ne impiedicam de faptul ca publicul pentru care se construieste acest minunat chip e tocmai cel care judeca tot mai putin singur, dar ia de buna imaginea care le este servita de-a gata.

Sunt cei care au si uitat deja ca acelasi MRU a acceptat lista cu ministrii din partea Coalitiei fara sa mai tranteasca usa nici in nasul lui Oprea reevaluatu', nici a lui Boc si nici maghiarilor tot mai santajisti. Atunci a luat el de bun si de-a gata Guvernul livrat de adevaratii papusari.

Am putea sa nu facem un capat de tara nici din faptul ca si-a inghitit propriile idei - scaderea CAS - in schimbul "sugestiilor" primite gata documentate de la Cotroceni - o crestere total prudenta de 15% a salariilor tuturor bugetarilor in plina criza. Aceste aspecte ale profilului lui MRU sunt irelevante si pot fi intoarse, pana la urma, tot in favoarea sa, orice decizie va lua in legatura cu ele.

Cat despre calitatea domnului prim ministru de a vorbi fara sa spuna nimic, fara sa raspunda la nicio intrebare si fara sa lamureasca deloc problema colaborarii sotiei cu OMV - nici sa nu mai pomenim. De ce sa ne mai suparam doar dintr-atata? Doar avem in fata noul mantuitor al neamului si viitorul castigator a tot ce pierde actuala Putere.

Pentru cine lucreaza nu stim, dar putem banui. Ca doar nu ne-o surprinde atat de mult sa aflam ca o face pentru tara si popor.

Citeste si:
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Marcel Ciolacu, despre candidatura lui Piedone junior la Primăria Sectorului 5: ”Partidul decide, nu unul sau altul”
Președintele PSD Marcel Ciolacu le-a transmis colegilor de partid că ”nu unul sau altul” decide dacă Vlad Popescu, fiul lui Cristian Popescu Piedone, va fi candidatul PSD pentru Primăria...
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Prima reacție a sindicaliștilor Metrorex după apariția stenogramelor: ”USLM are încredere în justiţie”
Sindicaliştii Metrorex au transmis, luni, că ”niciodată în forurile de conducere nu s-au luat hotărâri care să atingă integritatea fizică a unei persoane sau care să încalce legea”....