Lupta disperata pentru castigarea alegerilor (Opinii)

Sambata, 14 Aprilie 2012, ora 23:45
1773 citiri
Lupta disperata pentru castigarea alegerilor (Opinii)
Foto: Adevarul

Cand a fost desemnat prim-ministru Mihai Razvan Ungureanu, pe la inceputul acestui an, asteptarile de la acesta erau destul de mari. Baiat citit, tipul intelectualului rasat, cu expertiza profesionala promitatoare, toate acestea formau profilul demnitarului de care statul roman parea ca are nevoie.

Cu trecerea timpului insa, Ungureanu s-a acomodat repede la practicile toxice ale unui Guvern subordonat Cotroceniului. S-a vazut aceasta subordonare si la numirea noului ministru al Mediului, cand Traian Basescu a facut "recomandari" atat Guvernului, cat si lui Attila Korodi, ministrul investit in functie.

Desi nu face parte dintr-o structura politica, se pare ca premierul raspunde, din pacate, unor comenzi politice, mai ceva ca un slujbas de partid. A aratat-o ultima oara cand a alocat, din fondul de rezerva bugetara, bani pentru primariile din Romania. Lista e lunga si, probabil, la comanda vreunui pedelist "cu vana" in partid, sume mai consistente au fost alocate primariilor portocalii. Oricum, sumele oferite nu acopera nici pe departe nevoile comunitatii.

Ne amintim ca umbla vorba si despre fosta ministereasa de la Dezvoltare si Turism, Elena Udrea, ca ar fi atribuit bani preferential, cu preponderenta edililor portocalii.

Ei, acum, MRU, omul cu perspective aristocratice, pus sef de Basescu peste un guvern de necunoscuti, face acelasi gest de subdemnitate in alocarea fondurilor.

Si, totusi, Ungureanu incepe deja sa-i dea clasa sefei PDL Bucuresti, fosta cea mai grea ministereasa in Guvernul Boc. Mai bine orientat decat buzoianca cea blonda, MRU priveste in perspectiva si are de gand sa construiasca o noua miscare de dreapta. Deocamdata nu prea ne dezvaluie din ce o incropeste.

Pedeleii jubileaza si spera sa fie baza, pilonul central al edificiului imaginat de "independentul" dumnealor. Legat de acest amanunt, Ungureanu tace. Oare presimte domnia sa ca daca i-ar lua in barca lui pe portocalii, asa cum sunt ei, perceputi de opinia publica, corupti, imbuibati si cu dosare penale legate de gat ca o piatra de moara, i s-ar duce corabia la fund? Sa fie Ungureanu doar paravan in dorinta lui Traian Basescu de a schimba imaginea dezastruoasa a PDL pe care sa-l poata lansa la locale, dar mai ales la parlamentare?

In aceste context iese doamna Udrea pe bloguri, pe televiziuni cu analize gen, "in USL se face politica la ciupeala", "in USL se joaca la rupere", "USL se parbuseste", iar noi "vom castiga alegerile"?

Referitor la primirea lui Frunzaverde la USL, urmat de droaia de primari, domna Udrea comenteaza, declarand ca aceasta chestie "nu imbunatateste viata romanilor". Aferim! Au indulcit viata romanilor, nu-i asa, taierile si masurile de austeritate ale cabinetului Boc.

Pana la alegeri, cuminte din fire, electoratul asteapta sa puna stampila pe buletinul de vot. La sfarsit, se va vedea, care pe care...

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#alegeri PDL, #Ungureanu PDL, #Ungureanu premier, #program guvernare PDL , #premier