M.R. Ungureanu: Ma ingrijoreaza modul in care USL incepe sa divida natiunea in doua

Miercuri, 08 August 2012, ora 22:57
1910 citiri
M.R. Ungureanu: Ma ingrijoreaza modul in care USL incepe sa divida natiunea in doua
Foto: B1 TV

Mihai Razvan Ungureanu, liderul Initiativei Civice de Centru Dreapta, se arata ingrijorat de faptul ca noua Putere imparte romanii in categorii in functie de cum au votat la referendumul din 29 iulie si considera ca invinovatirea maghiarilor si a romanilor din diaspora este o "josnicie".

Invitat miercuri seara la B1TV, fostul premier a declarat razand ca este "cel putin caraghios" faptul ca Guvernul Ponta da vina pe guvernele anterioare pentru neactualizarea listelor electorale, in conditiile in care Guvernul Ungureanu, de exemplu, si-a incheiat mandatul pe 27 aprilie, cu trei luni inainte ca referendumul sa aiba loc.

"Este si ilogic! Dar nu ar trebui sa ne sperie lipsa de logica si de morala a actualei Puteri care se straduieste sa gaseasca vinovati oriunde", a adaugat Ungureanu.

Liderul ICCD s-a aratat nemultumit de faptul ca USL ii trateaza diferit pe romanii din strainatate, in ceea ce priveste dreptul acestora de a se pronunta prin vot.

"Ce ma igrijoreaza este modul in care actuala Putere incepe sa divida natiunea in doua, indiferent de formula", a adaugat el, reamintind de unele declaratii ale politicienilor USL care ii invinovateau pentru esecul referendumului fie pe "ungurii ipocriti", fie pe romanii smecheri sau pe cei din diaspora.

"Puterea actuala gaseste vinovati acolo unde nu exista (...) spunand ca in momentul in care votezi potrivit propriei constiinte sau participi sau nu la un proces electoral potrivit propriei constiinte, daca nu indeplinesti ceea ce Puterea asteapta de la tine esti ipocrit, las, ticalos", a mai spus MRU.

El si-a exprimat profundul dezacord cu pozitia USL in legatura cu romanii din strainatate, conform careia "ei sunt altceva, noi suntem partea buna, cei care suntem in Romania, diaspora este partea care nu are drptul sa se exprime".

"Sunt nevoit sa le atrag atentia ca e primul pas, si un pas foarte grav pe care il fac cu buna stiinta, catre prabusirea acestui stat, si in conditiile in care actioneaza cu buna stiinta pentru dezbinarea, ura institutionalizata, acest lucru reprezinta un act criminal la adresa natiunii romane.(...) A-i arata cu degetul pe etnicii maghiari si pe romanii care traiesc in diaspora este de o josnicie care nu se poate imagina, intr-o tara care trebuie sa treaca prin criza", a conchis MRU.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Ungureanu USL divizare natiune, #Mihai Ungureanu etnici magiari, #Ungureanu maghiari referendum, #MRU referendum , #premier