M.R. Ungureanu: Nu am ce sa imi reprosez legat de absorbtia fondurilor europene

Miercuri, 05 Septembrie 2012, ora 23:11
2042 citiri
M.R. Ungureanu: Nu am ce sa imi reprosez legat de absorbtia fondurilor europene

Mihai Razvan Ungureanu a declarat miercuri ca "nu are ce sa isi reproseze" din perioada in care a fost premier legat de absorbtia fondurilor europene, ba mai mult, presedintele ICCD sustine ca "ii pare rau" ca nu a putut "sa duca la bun sfarsit" procesul de corectare a acestui mecanism.

"Nu, dimpotriva, mie imi pare rau ca nu am putut sa duc la bun sfarsit pe seama caderii Guvernului ceea ce izbutisem intr-o prima faza, si anume corectarea acelor erori si acelor dificultati de functionare a mecanismului de absorbtie a fondurilor europene atat la nivelul local cat si la nivel central", a spus el legat de absorbtia fondurilor europene din perioada cand a fost premier.

Presedintele ICCD a precizat ca rostul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri "a fost esential", deoarece acesta a eliberat doua tipuri de documente necesare unei bune absorbtii a fondurilor europene.

"Si folosesc prilejul pentru a spune ca aici rostul Consiliului Consultativ al oamenilor de afaceri a fost esential. La nivelul Consiliului Consultativ in acea vreme, mai ales in lunile martie si inceputul lunii aprilie, s-au eliberat doua tipuri de documente.

Documente care vizau tehnic corectii de moment ale sistemului de absorbtie a fondurilor europene, felul in care se angajeaza proiectele, cum pot fi ele controlate in timp in asa fel incat sa nu existe intarzieri birocratice. Propuneri care au generat apoi o serie de HG sau decizii ale ministrilor de resort pentru scurtarea termenelor de analiza, a dosarelor", a mentionat fostul premier.

Mihai Razvan Ungureanu a completat ca celalalt tip de documente emise de Consiliul Consultativ al oamenilor de afaceri "vizau strategia de reasezare a sistemului de absorbtie a fonduurilor europene in asa fel incat el sa nu se blocheze la nivelul birocratiilor locale in principal".

El a sustinut ca "speranta" pe care o avea in perioada cand a fost prim ministru era ca, pana la sfarsitul anului, Romania sa poata obtina cele sase miliarde pentru care se angajase prin programul de guvernare.

"S-a pornit foarte bine, speranta pe care o aveam atunci la sfarsit de luna aprilie era ca pana la incheierea anului putem obtine cele sase miliarde pentru care ne angajasem prin programul de guvernare", a conchis Mihai Razvan Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Companiile din Europa, în dificultate – TradeVille
Rezervele Valutare Se Majorează Conform datelor BNR, rezervele valutare la BNR se situau la 63.12 mld. EUR, la finalul lunii februarie 2024, in creștere de la 61.41, nivel înregistrat la...
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
Piata rezidentiala se misca lent la inceputul anului 2024. Care sunt motivele
In luna ianuarie 2024 s-au eliberat 1.829 autorizatii de construire, la nivel national, pentru cladiri rezidentiale in scadere cu 12% fata de ianuarie 2023 O parte din aceasta scadere se explica...
#Ungureanu absorbtie Guvern fonduri, #Ungureanu fonduri europene reprosuri, #MRU fonduri europene rata , #premier
Comentarii