M.R.Ungureanu si carcotasii fara frontiere (Opinii)

Joi, 23 Februarie 2012, ora 09:14
3848 citiri
M.R.Ungureanu si carcotasii fara frontiere (Opinii)

Iata ca Guvernul condus de M.T. Ungureanu a fost lasat la apa in vacarmul contestarilor de tot felul, a premierului, a Guvernului Boc si a mentorului acestora, eternul, cum le pare unora, Traian Basescu.

Era de asteptat ca, pentru o vreme, rumoarea sa se mai potoleasca, macar atata timp cat noul prim-ministru sa aiba timp sa dea un sumar examen al competentelor sale in aceasta noua postura, cu atat mai inedita si dificila, cu cat se produce in conditiile vitrege ale unei ierni neobisnuit de aspre si de stresante pentru o buna parte a tarii.

Am fi putut astepta, de pilda, chiar un mic armistitiu intre fortele politice aflate de multisor pe o coordonata acuta a confruntarii lor fara sfarsit, amanand eterna iarna a vrajbei noastre, macar pana ne mai lasa putin iarna meteorologica ce a scufundat in nameti jumatate de tara. Ei, as!

Lupta continua cu resurse parca inzecite, cu toata indulcirea aparenta a tonului unor corifei ai Opozitiei. Greva parlamentara merge asiduu mai departe, in dispretul celor care castiga o paine mult mai putin alba muncind din greu pentru banii amarati ai crizei si tranzitiei. Duelurile verbale se intetesc si ele, ca si cum n-am avea nimic altceva de facut decat sa continuam la nesfarsit o galceava fara rost care se va rezolva oricum peste cateva luni de zile.

Nimic nu e bine. De ce n-a cazut Guvernul mai repede sau de ce a cazut tocmai acum? De ce nu se maresc salariile si pensiile sau de ce se vor mari daca n-avem resurse? De ce sa semnam tratatul de guvernanta fiscala, ba totusi e musai sa-l semnam? Nu vrem comasate, dar de fapt, nu ne-ar deranja daca ele ar fi anticipate. Vrem o garnitura tanara si competenta, dar nu asta, ci alta, de-a noastra. Vrem demisia tuturor, caci toti sunt oamenii vechiului regim, in frunte cu stim noi cine.

A fost edificator si tratamentul aplicat tanarului M.R.Ungureanu. Nici n-a apucat bine sa fie investit si am aflat despre el lucruri abominabile. Cica e spion si securist, mai securist chiar decat cei care au verdicte definitive ale justitiei in acest sens. Ca, pe vremuri, cand era pionier sau utecist, si-a turnat colegii, probabil, ca fumau la toaleta.

Ca nu e tehnocrat, ca Iohannis, cel mult adulat de Antanta cea ne-cordiala (tot profesor si el). Ca e, horribile dictu, evreu, caci numai astfel ar putea sa aiba niscaiva studii iudaice, si pe deasupra il mai cheama si Ungureanu, la fel ca pe unul dintre ciobanii cei malefici care-i pun gand rau ciobanasului nostru moldovean din "Miorita".

Unde mai pui ca stie si ungureste, pe langa ebraica! In fine, chiar daca face el figura de independent, este absolut sigur ca este calul troian al lui Traian, bagat la inaintare ca sa deruteze pe atletii onesti ai Opozitiei in ofensiva.

In consecinta, nimic din ceea ce vrea sa intreprinda nu reprezinta rodul unei intentii curate si tot ceea ce face trebuie copios criticat si amendat. Daca critica autoritatile incompetente si letargice in lupta contra nametilor, este arogant si ciocoi. Daca vrea sa puna stavila evaziunii fiscale in beneficiul unor sporuri salariale si de pensii, este luat in tarbaca. Si este pesemne de vina daca mai ninge, daca ploua, daca vor fi ceva inundatii sau daca apar gropi in carosabil.

Imi pot imagina ca, in clipele de singuratate si meditatie pe care si le mai ingaduie, deja isi va fi zicand ca a avut o inspiratie destul de proasta sa-si asume o asemenea sarcina ingrata intr-un moment de cumpana si in contextul unei colectivitati care pare sa aiba mai degraba vocatia scepticismului si criticismului dizolvant, decat pe cea a spiritului optimist si constructiv.

Ce viata linistita si confortabila ar fi avut in fruntea SIE! Mai ales ca si Victor Ponta l-a asigurat ca nu vor fi nici el, nici Maior clintiti din functii. Mare lucru ca regretele sa-l paraseasca in final!

Citeste si:
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Ce se va întâmpla după votul de învestire al guvernului Cioloș. Următorii pași, dacă executivul propus pică la vot
Guvernul Cioloș urmează miercuri, 20 octombrie, să fie supus la vot, începând cu ora 10.00. În contextul în care șansele ca executivul să fie învestit sunt aproape nule, următorii pași...
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Diana Șoșoacă, mesaj plin de ură în vârful pandemiei: ”Pentru voi, idioților, imbecililor, care ați făcut din COVID un țel în viață, sper să vă ia Ala rău pe toți”
Senatoarea Diana Șoșoacă a postat pe Facebook un mesaj care anunță moartea preotului Daniel Măcriș, fostul ei duhovnic. În vârstă de 40 de ani, acesta a fost găsit făra suflare în...
Sursa: Ziare.com