Mihai Razvan Ungureanu: Boc a plans cand a cazut guvernul MRU

Miercuri, 01 Mai 2013, ora 11:05
5437 citiri
Mihai Razvan Ungureanu: Boc a plans cand a cazut guvernul MRU

Senatorul Mihai Razvan Ungureanu a povestit ca in ziua cand a picat Guvernul sau, Emil Boc a fost singurul care a regretat ceea ce a perceput drept o "infrangere", iar USL a preluat o tara "la cheie".

In opinia lui MRU, exprimata pentru Adevarul, factorii care au condus la votul din Parlament in favoarea motiunii de cenzura, prin care Guvernul Ungureanu a cazut, au legatura cu lipsa de caracter uman al politicienilor.

Ungureanu a povestit ca unii dintre liderii PDL "aveau fete gri" cand vedeau cum 5.000 de oameni, reprezentanti ai structurilor PDL din teritoriu, il aclamau pe acesta. "Unii s-au speriat ca Ungureanu ar putea sa fie seful PDL-ului" si aceste tensiuni s-au amplificat in iunie si in iulie.

De altfel, sustine MRU, Emil Boc a fost singurul suparat pentru ca Guvernul Ungureanu a cazut.

"Mai rau pentru mine a fost sa vad ce caractere proaste s-au strans in politica romaneasca, ce zat uman... In momentul in care te superi pe propriul partid ca nu te-a facut ministru si cei din partea cealalta te ajuta sa iti amintesti ca ai si o ipoteca pe undeva... te cuprinde scarba. Singurul om pe care l-am vazut foarte suparat in ziua in care a cazut Guvernul a fost Emil Boc. A plans. Stiu ca si-a luat capul in maini si a suspinat. L-am simtit mai camarad, mai sufletist si am simtit ca a luat-o ca pe o infrangere personala majora. Pentru Emil Boc am un mare respect", a explicat MRU pentru sursa citata.

Mihai Razvan Ungureanu a spus ca primul guvern USL a preluat conducerea in conditiile in care "totul era la cheie". Acesta a aratat ca s-a reusit dublarea ratei de absorbtie pe durata celor 78 de zile si ca, pana la sfarsitul anului, cifra absorbtiei ar fi fost una plauzibila, desi parea "fantastica".

Daca nu ar fi fost cenzurat de Parlament, Guvernul sau intentiona sa reintregeasca salariile bugetarilor.

"Din pacate, o masura care era in programul de guvernare, cu care am cerut votul in Parlament, s-a dovedit a fi mult prea putin satisfacatoare pentru cetateni. Puterea de cumparare a crescut mult prea putin pentru a fi observata, dar reintregirea salariilor era o obligatie de program de guvernare, asumata, pe care o gandeam la nivelul lunii februarie insa pe o guvernare mai lunga, nu una de 78 de zile si nici una care sa se incheie pe 9 decembrie", a conchis MRU.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Mihai Razvan Ungureanu cadere guvern, #Mihai Razvan Ungureanu Emil Boc, #MRU Boc plans , #premier