Mihai Razvan Ungureanu, despre Ponta: Astept sa demisioneze. Impostura este spor de masa (Video)

Vineri, 29 Iunie 2012, ora 23:27
7306 citiri
Mihai Razvan Ungureanu, despre Ponta: Astept sa demisioneze. Impostura este spor de masa (Video)
Foto: B1

Fostul premier al Romaniei, Mihai Razvan Ungureanu, crede ca este "jignitor" cazul de plagiat a tezei de doctorat a actualului prim-ministru, Victor Ponta, declarand ca asteapta demisia acestuia.

"Ar trebui sa renunte la titlu obligatoriu, sa dea inapoi 15% din sporul pe care l-a primit. Cand esti prim-ministru, nu poti veni cu un plagiat. Este absolut jignitor", a declarat Mihai Razvan Ungureanu la B1 TV.

"Plagiatul dovedeste neintelegerea modului acesta de instruire post-universitara. Il dai ca sa dovedesti ca, in spatele doctoratului, este o munca de cercetare, nu compilatie. Il dai in ideea de a-ti valida produsul gandirii in randul celor care cunosc, pentru ca asa dovedesti ca poti face cariera in cercetare", a explicat fostul premier.

El a subliniat faptul ca nu este nevoie sa ai un doctorat pentru a face politica, iar asemenea cazuri trebuie expuse, din cauza ca exista adevarate "fabrici" de doctoranzi, existand si multe cadre didactice care dau titlurile pe bani.

"Nu-i normal sa ai un premier care sa spuna 'luati-mi titlul de doctor', de parca ar fi ceva de divertisment. Eu l-am auzit pe prim-ministrul Ponta spunand ca demisioneaza daca se dovedeste plagiatul. Astept sa demisioneze. Impostura este spor de masa. Cand este nesanctionata, devine obicei. Iar impostura academica si profesionala transferata in politica nu poate sa nu ne revolte", a opinat Ungureanu.

Toata dreapta sub o singura umbrela

Fostul sef al Guvernului a precizat ca nu a fost invitat la conventia PDL. Cu toate acestea, PDL-ul ar putea actiona sub umbrela unei asociatii mai mari, infiintata de Ungureanu: Initiativa Civica de Centru Dreapta.

Potrivit spuselor sale, asociatia se adreseaza electoratului de dreapta dezamagit de personalitatile politice, care se aduna datorita unor principii simple, cum ar fi plata pe masura muncii, priviligierea liberei initiative etc.

Orice persoana va putea adera la asociatie, fie ca face sau nu parte dintr-un partid de dreapta. De altfel, Ungureanu nu exclude posibilitatea ca asociatia sa se transforme, la un moment dat, in partid politic, desi nu crede ca acest lucru se va intampla pana la alegerile din toamna.

In schimb, candidatii din dreapta vor participa la alegeri sub umbrela acestei platforme electorale. "Asociatia preia din simpatie si o transforma in vot in toamna. Este motorul care angajeaza toti oamenii care nu vor sa voteze pentru USL", a explicat Ungureanu.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Mihai Razvan Ungureanu plagiat Victor Ponta, #Initiativa Civica Centru Dreapta , #premier