Mihai Razvan Ungureanu - o miza de aur? (Opinii)

Marti, 07 Februarie 2012, ora 12:05
8297 citiri
Mihai Razvan Ungureanu - o miza de aur? (Opinii)

Presedintele Traian Basescu ne propune ca prim-ministru pe seful spionilor romani din strainatate, domnul Mihai Razvan Ungureanu, directorul SIE.

O alegere care nu trebuie sa ne uimeasca. Ne aflam sub puterea unei fatalitati dictata de indivizi pentru care Romania este doar o mare rezervatie de vanatoare populata de sclavi pe care ii poti umili, infometa, batjocori sau ucide lent fara niciun risc, sclavi care muncesc pentru propasirea stapanilor, traind de pe azi pe maine, cu o bucata de paine uscata si cu laturile unui circ ieftin varsate non-stop de politicienii bufoni, manelistii, ciobanii, tarfele si cocalarii deveniti peste noapte modele de succes.

Intr-o tara cu sistemul democratic aruncat in aer, cu principalele institutii ale statului - Parlament, Guvern, Justitie, Armata, servicii secrete - controlate de o singura forta, slujitoare a unei grupari oculte care a creat un mecanism aproape perfect de instrainare si jefuire a avutiei nationale, intr-o tara in care partidele de opozitie sunt formate din baroni nascuti din jaful anilor trecuti, infometati si disperati sa ajunga la putere cat mai repede cu putinta, intr-o astfel de tara, repet, nu ne poate uimi ca seful unuia dintre principalele servicii secrete ajunge sa fie desemnat prim-ministru.

De fapt, cine conduce Romania din decembrie 1989? Daca studiem biografiile unor politicieni locali sau nationali de marca vom afla, chiar si ca o mica pata abil ascunsa printre randuri, o legatura directa sau indirecta a individului respectiv cu Securitatea.

Aceeasi fantoma a Securitatii o vom afla daca studiem trecutul unora dintre marii magnati ai petrolului, finantelor, trusturilor mass-media, marilor exploatari agricole, marilor companii de constructii etc.

Demonul securist bantuie inclusiv vietile unor marcanti oameni de arta si cultura si chiar ale liderilor bisericesti, acestia din urma punandu-se la adapost prin exceptarea de la normele privind desecretizarea dosarelor Securitatii. Ne intrebam iarasi, cine conduce de fapt Romania?

Domnul Mihai Razvan Ungureanu este doar o clona mai eleganta, eventual mai inteligenta, a ex-premierului Emil Boc. Fara a fi sedus de imaginea pe care vrea sa si-o promoveze - de specialist rece, diplomat si eficient - despre acest individ ma limitez sa citez din Wikipedia (accesata la 6 februarie 2012):

"In perioada studiilor efectuate la Liceul de matematica-fizica "Costache Negruzzi" din Iasi, din 1985 si pana in decembrie 1989 a fost membru supleant in Comitetul Central al Uniunii Tineretului Comunist. In 1988, a devenit student la Facultatea de Istorie-Filosofie din cadrul Universitatii "Al. I. Cuza" din Iasi. Conform agentiei de presa Amosnews, in timpul evenimentelor de la Iasi, din 14 decembrie 1989, a monitorizat studentii care aruncau manifeste in incercarea declansarii unei revolte anticomuniste in camine."

Daca minte Wikipedia, speram ca domnul Mihai Razvan Ungureanu va interveni pentru modificarea paginii care ii este dedicata.

Spuneam ca domnia sa este o clona licentiata nu ca o ironie gratuita, ci ca o concluzie la discursul prin care Traian Basescu l-a desemnat candidat la sefia Guvernului, un discurs prin care a trasat liniile directoare (poruncile?) pentru activitatea noului guvern.

Nu insist, sa nu ne iritam aiurea, doar subliniez ciudata obsesie pe care o are domnul Basescu pentru "redeschiderea unor exploatari miniere de indiferent ce natura sunt ele, avand in vedere cresterile de pe piata materiilor prime pe plan mondial" la care a facut iarasi referire in discurs.

Sa fie aceasta insistenta a presedintelui influentata de interesele Rosia Montana Gold Corporation? Sunt adevarate afirmatiile din presa ca Mihai Razvan Ungureanu ar fi fost bursier sustinut indirect de Marc Rich, unul din marii magnati ai planetei din domeniul comertului cu minereuri?

Exista vreo legatura intre aceste doua mici piese de puzzle? Aceasta sa fie, de fapt, una din principalele mize ale desemnarii lui Mihai Razvan Ungureanu, o ultima, nevazuta si extraordinara miza inainte de pierderea puterii? Sunt intrebari la care viitorul prim-ministru trebuie sa raspunda, pentru a risipi orice banuiala.

Evenimentele din ultimele luni demonstreaza ca poporul roman traieste o drama rar intalnita, caci este un popor tradat de propriile-i elite. Politicienii se lupta pentru jefuirea tarii, magnatii sunt partasi la acest jaf, liderii vietii culturale si religioase se comporta ca niste autisti, insensibili la tragedia din jurul lor, vazandu-si de orgoliile meschine si de confortul pe care satisfacerea acestora il asigura.

Intre timp, in doar un deceniu, din 2002 pana in 2011 am scazut cu 2,5 milioane locuitori. Urmand acest ritm, in 80 de ani vom disparea ca popor si incep sa cred ca meritam asta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
”Nu am ce să-mi reproșez. Mandatul rămâne pe masa coaliției”. Cîrstoiu a făcut declarații în faţa Spitalului Universitar. Explicaţii privind acuzaţiile de incompatibilitate
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Dan Tănasă, candidatul AUR la Primăria Brașov: ”Braşovenii nu mai sunt nevoiţi să aleagă răul cel mai mic”
Alianţa pentru Unirea Românilor, filiala Braşov, a prezentat, vineri, candidatul pentru funcţia de primar al Municipiului Braşov în persoana deputatului Dan Tanasă. Acesta a declarat...
#Mihai Razvan Ungureanu premier, #Mihai Razvan Ungureanu Basescu, #Securitate SIE, #sef SIE premier , #premier