Mihai-Razvan Ungureanu prezinta miercuri lista viitorului guvern

Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 09:14
1595 citiri
Mihai-Razvan Ungureanu prezinta miercuri lista viitorului guvern

Primul-ministru desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu, este asteptat sa prezinte, miercuri, componenta viitorului Cabinet. Marti seara, pana tarziu in noapte, la Palatul Victoria au fost consultari in ceea ce priveste viitoarele nominalizari.

Surpriza a venit de la Andreea Paul-Vass, consilier economic al fostului premier Emil Boc, care, intr-o interventie la Realitatea Tv, a anuntat ca a refuzat nominalizarea din motive personale.

Premierul desemnat a avut, marti, mai multe runde de consultari cu reprezentantii formatiunilor din coalitie pentru a discuta pe marginea listei cu ministri si a programului de guvernare.

Consiliul de Conducere al UDMR a decis marti ca va continua actul guvernarii cu aceeasi echipa a Uniunii in masura in care programul guvernamental este unul "potrivit", lucru care nu s-a negociat inca, dupa cum a declarat vicepremierul Marko Bela. "Am decis ca vom merge mai departe cu aceeasi echipa, daca programul (guvernamental - n.red.) este potrivit, ceea ce in acest moment inca nu este discutat, nu este negociat", a afirmat vicepremierul.

Intrebat daca ar putea exista surprize in ceea ce priveste sustinerea UDMR pentru noul Guvern, Marko Bela a raspuns: "Surprize in sensul ca vom afirma ca votam si nu votam, nu vor exista, caci nu procedam asa".

Presedintele UDMR, Hunor Kelemen, a afirmat, marti, ca este nevoie sa fie incheiat un protocol de functionare a coalitiei, impreuna cu premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu.

Liderul grupului parlamentar al minoritatilor nationale din Parlamentul Romaniei, Varujan Pambuccian, a declarat, la randul sau, ca parlamentarii pe care ii reprezinta vor decide joi dimineata daca vor sustine sau nu un guvern propus de Mihai-Razvan Ungureanu.

Pambuccian a motivat amanarea deciziei afirmand ca multi parlamentari din grup au lipsit, in timp ce altii nu au avut timp sa se consulte cu organizatiile.

Colegiul Director al PDL a decis, marti, schimbarea intregii echipe ministeriale a partidului si propunerea de noi ministri in Cabinetul pe care premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu il va propune Parlamentului joi, a declarat presedintele formatiunii, Emil Boc.

"Aceasta decizie politica este luata in urma consultarilor cu ministrii Cabinetului in exercitiu. Nu este un gest de fronda la adresa ministrilor din Cabinet, ci este un gest de responsabilitate si de apreciere politica. (...) Astazi, toti ministrii din Cabinet fac un pas inapoi si propunem o alta echipa care sa duca PDL in Guvern si sa ofere o noua expertiza profesionala. Repet, este o decizie luata in unanimitate pe partea consultarilor cu ministrii si in colaborare cu ei. Este o decizie a PDL", a afirmat Emil Boc la finalul sedintei Colegiului Director al PDL.

Surse democrat-liberale au declarat ca, potrivit Statutului PDL, nominalizarea propunerilor de ministri s-a facut pe baza de vot secret cu buletine.

Premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu a declarat, marti, la Parlament ca Leonard Orban, Cristian Diaconescu si Catalin Predoiu sunt tehnicieni exceptionali, intrebat de presa de ce si-i doreste in componenta viitorului cabinet.

Presedintele UNPR Gabriel Oprea a afirmat marti ca formatiunea va acorda sprijinul politic pentru premierul desemnat, Mihai-Razvan Ungureanu, in efortul acestuia de a forma o echipa de guvernare.

Liderul UNPR a adaugat ca premierul desemnat a luat in considerare propunerea progresistilor si s-a declarat convins ca ea se va regasi in noul program de guvernare.

La randul sau, presedintele UNPR Marian Sarbu a declarat marti ca premierul desemnat Mihai-Razvan Ungureanu s-a aratat "determinat" sa discute un grafic de revenire a salariilor la nivelul din 30 iunie 2010, dupa cunoasterea rezultatelor economice ale primului trimestru.

Miercuri, la ora 12:00, este programata o sedinta a Birourilor permanente reunite ale Senatului si Camerei Deputatilor, unde, cel mai probabil, se va stabili programul audierilor viitorilor ministri.

Citeste si:
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Piedone, circ în miez de noapte. "Bă, directore, te-a făcut mămica ta director? Acum toată lumea, din casă, de la masă, de unde sunteți, cu coasele în mână!" VIDEO
Primarul Cristian Popescu Piedone a făcut un adevărat show cu zeci de spectatori miercuri seară, în plină stradă, și prin parcurile din Sectorul 5. Cu o stație de emisie-recepție în...
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Cîțu susține că dacă se schimbă compoziția politică a guvernului nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru întreg Cabinetul
Premierul Florin Cîțu a declarat, joi seara, 16 septembrie, într-un interviu la TVR 1, că, dacă se schimbă compoziția politică a Guvernului, nu trebuie să ceară votul Parlamentului pentru...
Sursa: AGERPRES