Miscarea lui MRU? Voinescu: Ideea salvatorului e puerila

Marti, 10 Aprilie 2012, ora 08:00
3654 citiri
Miscarea lui MRU? Voinescu: Ideea salvatorului e puerila

Purtatorul de cuvant al PDL, Sever Voinescu, a declarat, intrebat despre o miscare politica ce s-ar putea constitui in jurul premierului Ungureanu, ca un asemenea proiect ar putea avea loc doar in jurul unei viziuni, nu a unei persoane.

"Am sa va spun ce cred eu si ce am invatat traind in politica in ultimii 4 ani - un proiect politic serios nu se face in jurul unei persoane. Orice proiect politic in jurul unei persoane e sortit esecului pe termen scurt, chiar daca pe termen ultra-scurt poate sa para o solutie.

Proiectul politic serios se articuleaza in jurul unei viziuni. Cu cat viziunea e mai indrazneata si mai generoasa, cu atat oamenii vin mai entuziasti alaturi de aceasta viziune si se ierarhizeaza in grup si proiectul merge inainte. Ideea asta cu o constructie in jurul unei persoane care e un fel de salvator si ceilalti vin si se agata in sir indian de persoana aceea mi se pare o discutie care nu duce nicaieri", a spus vicepresedintele PDL pentru Ziare.com.

MRU poate articula o viziune

Sever Voinescu e de parere ca ideea unei miscari conduse de Ungureanu e "o poveste a presei", dar ca acesta e un om care ar putea sa articuleze o asemenea viziune.

"Toata aceasta poveste e o poveste a presei. Nu am vazut pe nimeni, cu cateva exceptii, cazand in aceasta capcana, sa spuna ca se poate construi politic in jurul unei personalitati. Nu se poate construi nimic temeinic in jurul unei personalitati. In jurul unei viziuni, da. Mihai Razvan Ungureanu e un om care poate produce si poate proba o viziune, este un om care poate da siguranta si poate marca un anume stil de leadership. Toate lucrurile astea conteaza si strang, pana la urma, energii.

Dar pentru ca lucrul asta sa se intample, nu e nevoie sa vrea cineva sau sa fie 2-3 oameni in anumite birouri si sa traga linii si sa faca scheme. Pentru Mihai Razvan Ungureanu si pentru noi, cei care il sustinem, esential e sa guverneze bine anul asta, de la aici pornim orice discutie. Daca Mihai Razvan Ungureanu va conduce guvernul care va reintregi salariile, conduce guvernul care va tine economia in parametri credibili, daca guverneaza o relansare economica, atunci Mihai Razvan Ungureanu are toate sansele sa articuleze acea viziune necesara, dar pana acolo mai e mult.

Dar pana acolo mai e mult si in politica, inca o data, ideea ca sunt 3 oameni care fac o schema si au gasit salvatorul si se agata de el, e o idee puerila, specifica analizei politice din Romania", a conchis Voinescu.

Discutia publica despre o miscare condusa de Mihai Razvan Ungureanu a aparut in urma declaratiilor acestuia, la o emisiune TV.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#miscare politica Ungureanu Voinescu, #Ungureanu constructie politica viziune , #premier