MRU: Ar putea exista tandemul Ungureanu-presedinte si Predoiu-premier sau invers

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 22:46
3987 citiri
MRU: Ar putea exista tandemul Ungureanu-presedinte si Predoiu-premier sau invers
Foto: B1 Tv

Presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu, a marturisit ca l-ar sustine pe prim-vicepresedintele PDL, Catalin Predoiu, la functia de presedinte al Romaniei, daca acesta ar fi cel mai bine plasat candidat al dreptei.

"Trebuie un candidat si o dreapta unita in spatele lui. In dreapta se afla PDL, cel mai mare partid, cel mai bine organizat si apoi Alianta pentru Dreptate si Adevar - Forta Civica, PTCD, IRL si, de ce nu, Miscarea Populara.

Cred ca e un moment asemanator unui moment de adevar - daca partidele de dreapta au capacitatea de a vedea adevarul, de a si-l adjudeca. (...) Trebuie ca dreapta sa se uneasca si sa castige urmatoarele alegeri", a spus fostul prim-ministru, miercuri seara, la B1 Tv.

De asemenea, acesta a mentionat ca nu se poate discuta in acest moment despre fuziune prin absorbtie, nici macar despre fuziune, care este exclusa: "E o linie rosie peste care nu se poate trece".

"Ne dorim un mare partid pe centru-dreapta? Raspunsul este 'Da'. Ne dorim un mare partid pe centru-dreapta, dar nu se face ca o omleta dimineata. Cand esti mare trebuie sa renunti la mult, cand esti mic trebuie sa renunti la mai putine", a sustinut Mihai Razvan Ungureanu.

Mihai Razvan Ungureanu: Vreau sa candidez la functia de presedinte

Intrebat daca ar sustine un alt candidat al dreptei, daca acesta ar fi mai bine pozitionat in cursa pentru Cotroceni, fostul premier a raspuns afirmativ, dandu-l exemplu pe prim-vicepresedintele PDL Catalin Predoiu: "L-as sprijini fara rezerve, daca ar sta mai bine in sondaje".

"Imi doresc sa existe un candidat al dreptei care sa aiba sanse reale de a ajunge in turul al doilea. Credeti ca nu ar putea exista tandemul Ungureanu - Predoiu?", a continuat fostul premier.

Intrebat daca ar putea exista posibilitatea ca el sa fie presedinte si Predoiu premier, Ungureanu a raspuns: "De ce nu? Sau viceversa. Ar fi ceva rau in asa ceva? Nu cred".

Nu in ultimul rand, fostul prim-ministru a vorbit si despre PSD, despre care spune ca poate castiga toate bataliile electorale din urmatorii 20 de ani, mai putin una sngura.

"PSD este cel mai mare partid din Romania, ca numar de membri si de simpatizanti, cu bazinul electoral foarte bine definit. PSD nu e gluma, e o masinarie. Are resursa logistica si financiara astfel incat in urmatorii 20 de ani sa castige orice batalie electorala, mai putin una singura", a explicat Mihai Razvan Ungureanu.

Presedintele partidului Forta Civica a declarat, pe 6 octombrie, ca va candida pentru functia de presedinte al Romaniei in conditiile in care partidul sau, Alianta DA si celelalte partide de centru-dreapta valideaza aceasta decizie.

Despre pactul de coabitare: "Asta e jocul, cine il rupe. Eu nu as fi incheiat un astfel de pact"

Mihai Razvan Ungureanu a vorbit si despre pactul de coabitare, afirmand ca acesta "nu ar fi trebuit sa fie un contract intre doua persoane fizice".

"Cred ca asta e jocul - cine il rupe. Oricum, el nu mai exista acum, e o iluzie, nu este decat un nor de fum. Eu personal nu as fi incheiat un asemenea pact de coabtiare", a afirmat fostul prim-ministru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mihai Razvan Ungureanu candidat prezidentiale, #MRU sustinere Predoiu prezidentiale, #MRU pact coabitare, #MRU candidat dreapta prezidentiale , #premier