MRU: Crin Antonescu nu are nicio sansa in fata mea (Video)

Miercuri, 29 August 2012, ora 22:09
7382 citiri
MRU: Crin Antonescu nu are nicio sansa in fata mea (Video)

Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu a declarat, miercuri seara, ca presedintele PNL, Crin Antonescu, nu ar avea nicio sansa in fata sa, daca alegerile prezidentiale s-ar sustine in acest an.

"Ca o speculatie, cred ca domnul Antonescu nu are nicio sansa in fata mea. Nu cred ca domnul Antonescu rezista unei confruntari cu mine. Nu este pregatit ca presedinte. Toata lumea o sa spuna ca sunt arogant", a afirmat Mihai Razvan Ungureanu, intr-o emisiune B1, dupa ce un sondaj al IRES l-a plasat in finala prezidentiala.

"Nu ma ametesc cu sondaje. Iar inceputul vietii politice in mine nu este cu atat de mult timp in urma", a completat, totusi, fostul premier.

Antonescu si Ungureanu, in turul doi al alegerilor prezidentiale - IRES

Liderul Initiativei Civice de Centru Dreapta (ICCD), din care fac parte si PDL, PNTCD, Noua Republica si FCD, a participat, miercuri, la lansarea manifestului de centru dreapta, un text care inglobeaza principiile asupra carora au cazut de acord liderilor tuturor acestor formatiuni, potrivit spuselor sale. Ungureanu sustine ca aceasta alianta politica nu este un raspuns la USL, ci s-ar fi intamplat oricum.

Printre aspectele asupra carora au cazut de acord liderii formatiunilor se numara un stat redus si mai putin prezent in activitatea privata, politica externa si politica de aparare nationala.

"Programul de guvernare este intr-o masura avansata deja la detaliu. Exista un schelet, asupra caruia s-a cazut de acord, casutele acestei matrici sunt umplute cu ideile tuturor", a spus Ungureanu.

Criza de regim politic

Fostul prim-ministru este de parere ca Romania se afla, in prezent, intr-o criza de regim politic, asemanatoare celor in care, in Franta, se face o noua republica.

"Suntem cu totii de acord ca, in ultimele 3 luni, Constitutia a devenit un fetis, toata lumea stie despre Curtea Constitutionala etc. Pe de alta parte, iti dai seama cate sunt de reparat", a spus Ungureanu, care a adaugat ca este nevoie de revizuirea Constitutiei.

Un al doilea lucru constatat de la momentul suspendarii presedintelui Traian Basescu este diferenta dintre comportamentul partinic al partidelor politice si ceea ce asteapta oamenii de la partide.

"In Estul Europei, partidele s-au constituit nu pe simpatia fata de unele principii, ci pe simpatii intre oameni. Diferenta pe care o face aceasta criza intre partidele vechi si ceea ce ar trebuie sa apara de acum incolo tine de asta: trebuie sa apara partide ca expresie politica a unor doctrine", a explicat Ungureanu.

Nu in ultimul rand, al treilea lucru observat este suprapolitizarea, care a condus la griparea administratiei publice.

Un nou partid politic

Desi ICCD va functiona, in continuare, drept alianta civica, prin urmare nu va putea participa la alegeri, va exista si un partid politic.

"Partidul este vehiculul prin care ICCD isi promoveaza valorile, oamenii si, evident, politica. Numele i-l veti afla la mom oportun. Ceea ce intentionam sa facem este: lista comuna si candidatul sa fie sustinut de toate partidele politice", a precizat fost premier.

MRU: Voi lansa un nou partid politic in septembrie

El a adaugat ca va exista si o comisie de etica in cadrul partidului, care va fi condusa de Monica Macovei.

De asemenea, Ungureanu a precizat ca exista multi membri ai PNL care sunt interesati sa "faca o politica buna" si care nu se mai regasesc in propriul partid, dupa alianta cu PSD, fiind si indepartati de presedintele actual, Crin Antonescu.

"Multi dintre ei isi doresc, intr-adevar, o politica de dreapta. Erau membri ai PNL care au asistat la inceputurile partidului si care au plecat", a conchis liderul ICCD.

Citeste si:
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Cum l-a resuscitat PSD pe ministrul-clovn din epoca Dragnea. Petre Daea a fost vajnic membru al PCR timp de două decenii
Petre Daea a fost votat miercuri, 6 iulie, de către membrii PSD pentru portofoliul de ministru al Agriculturii după ce Adrian Chesnoiu a demisionat din funcție ca urmare a unei anchete DNA. Daea...
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii îl izolează tot mai mult pe Nicușor Dan. Condiția nenegociabilă care-i este sugerată pentru a fi candidatul PNL în 2024 SURSE
Liberalii sunt din ce în ce mai nemulțumiți de relația cu primarul Bucureștiului Nicușor Dan. Surse politice susțin, pe de altă parte, că ar există o criză de leadership la nivelul...