MRU: Exista negocieri in alianta privind parlamentarele, speram sa candidam impreuna

Vineri, 07 Septembrie 2012, ora 15:33
2210 citiri
MRU: Exista negocieri in alianta privind parlamentarele, speram sa candidam impreuna

Presedintele Forta Civica, Mihai Razvan Ungureanu, a declarat vineri ca momentan exista negocieri la nivelul partidelor din alianta Romania Dreapta in ceea ce priveste forma sub care vor candida la parlamentare, precizand ca, "gandul lui" este de a "merge impreuna, necum separat".

"In cazul in care in urma votului, echipa cu care ne prezentam urmeaza sa conduca partidul, hotararea noastra este de a participa alaturi de celelalte partide prezente, deja, in arhitectura platformei de dreapta, impreuna intr-o alianta electorala, in campanie la victorie din 9 decembrie. Si, in continuare cu speranta ca alianta noastra nu va pregeta sa participe si la infruntarile electorale urmatoare, ca e vorba de europarlamentare, prezidentiale, alegeri locale partiale si cu ajutorul lui Dumnezeu pana-n 2016 cel putin", a declarat presedintele Forta Civica.

Intrebat daca exista posibilitatea ca FC sa candideze separat la parlamentare, Ungureanu a spus ca "momentan exista negocieri", dar "gandul lui" este de a merge impreuna, "necum separat". "In momentul de fata fiind in negocieri cu celelalte doua partide care in clipa aceasta sunt calificate pentru a face parte din alianta - PDL si PNTCD - gandul nostru este acela de a construi platforma, necum de a merge separat in alegerile din 9 decembrie", a fost raspunsul lui.

Iurascu: Obligatia lui MRU, castigarea prezidentialelor din 2014

Fostul presedinte al Partidului Forta Civica Adrian Iurascu i-a spus vineri lui Mihai-Razvan Ungureanu dupa ce a fost ales sa conduca partidul ca mandatul lui nu va fi de patru ani cat este normal, ci de 27 de luni pentru ca obligatia acestuia este "sa castige alegerile prezidentiale din 2014".

"As vrea sa-i spun dlui Ungureanu, pentru ca de astazi este presedintele partidului Forta Civica, as vrea sa-i spun ca in mod normal mandatul presedintelui partidului este de patru ani, dansul insa va avea un mandat mai scurt de 27 de luni pentru ca are datoria, obligatia si sarcina sa fie presedintele Romaniei", a spus Iurascu dupa terminarea Conventiei Nationale Extraordinare a partidului Forta Civica.

Acesta i s-a adresat acestuia spunandu-i ca "romanilor trebuie sa le facem bine cu forta civica" si ca "din pacate sau din fericire veti fi presedintele acestui partid nu patru ani, ci 27 de luni, acesta este mesajul meu, aceasta este obligatia si datoria dvs sa castigati alegerile prezidentiale din 2014".

Forta Civica si-a adoptat Statutul, semnul electoral si culorile

Delegatii partidului Forta Civica, al carui presedinte va fi Mihai Razvan Ungureanu, si-au adoptat vineri noul Statut, semnul electoral si culorile sub care se va prezenta de acum inainte in fata electoratului.

Partidul lui MRU a adoptat Statutul, semnul electoral si culorile

Astfel, semnul electoral al Fortei Civice va fi un dreptunghi de culoare albastra avand inscriptionat jos Forta Civica, iar sus o inima cu 7 stele si doua dungi. Culorile cu care se va identifica Forta Civica vor fi albastru si alb.

Conform Statutului partidului, membrii care primesc verdict de colaborare cu Securitatea vor fi exclusi, la fel si cei care au fost condamnati in urma unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile. Pe perioada procesului persoanele cercetate de justitie sunt suspendate de drept din partid, se mai arata in noul statut.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Adrian Cioroianu și Raluca Turcan, chemați în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, după scandalul de la Biblioteca Națională
Adrian Cioroianu și Raluca Turcan, chemați în Comisia de Cultură a Camerei Deputaților, după scandalul de la Biblioteca Națională
Președintele Comisiei pentru Cultură a Camerei Deputaților, Iulian Bulai, i-a invitat pe directorul interimar al Bibliotecii Naționale a României, Adrian Cioroianu, și pe ministrul Culturii,...
Nicușor Dan, încrezător că bugetul Capitalei va fi adoptat: ”O să avem mâine o foarte lungă discuţie pe buget, pe amendamentele partidelor”
Nicușor Dan, încrezător că bugetul Capitalei va fi adoptat: ”O să avem mâine o foarte lungă discuţie pe buget, pe amendamentele partidelor”
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat luni, 4 martie, că este foarte optimist că miercuri Primăria Capitalei va avea bugetul aprobat, după „o discuție foarte lungă” pe amendamentele...
#Ungureanu partid alegeri candidatura, #Ungureanu Forta Civica partid, #Ungureanu alegeri alianta , #premier