MRU face apel la bun simt: Eu depun motiune impotriva dumneavoastra

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 13:59
4257 citiri
MRU face apel la bun simt: Eu depun motiune impotriva dumneavoastra

Premierul Mihai Razvan Ungureanu a spus, in ultima interventie de la dezbaterea motiunii de cenzura, ca e nevoie de mai mult bun simt in politica si a acuzat atacurile liderilor Opozitiei.

"Inteleg sensul unei motiuni de cenzura in Parlament, e motivul pentru care v-am raspuns argumentat si clar, sobru si in fraze precise. Nu am facut, spre deosebire de replici, atacuri la persaona. Observ ca e arma celui care nu-si gaseste argumente logic.

Are dreptate domnul Antonescu - nu ma regasesc in generatie cu dumneavoastra nici cu unul, nici cu celalalt. Dupa domnul Antonescu, nu ma regasesc pentru ca domnia sa, stiind ce spune, ma acuza ca am fost premiant, imi pare rau ca va dezamagesc asteptarile.

Iar domnul presedinte Ponta e suparat din alte motive, le cunoaste si domnia sa foarte bine", a afirmat Ungureanu.

Discurs sobru si atacuri

"Exista in tot acest spectacol pe care cetatenii Romaniei l-au vazut, 2 momente - momentul discursului sobru si momentul invectivelor.

Domnilor parlamentari, cu atat mai mult cu cat pe unii va cunosc personal, unii au fost studentii mei, va spun cum ma simt cand ce vine in schimb e invectiva si atacul la persoana. Aceasta e degradarea discursului public in Romania. Nu ma veti auzi vorbind asa! Nu am de gand sa ajung la instigare la violenta. Are dreptate domnul deputat Vainer cand spune ca fiecare cuvant prost ales si gresit tintit poate sa intoarca lumea pe dos, o spune si Cartea Sfanta", a adaugat seful Guvernului.

Pun motiune impotriva dumneavoastra

El a comparat discursurile lui Adrian Nastase cu cel al lui Victor Ponta, multumindu-i primului pentru modul in care l-a facut si a spus ca "depune motiune" impotriva modului in care se face politica acum.

"Sunt convins ca se poate face un altfel de politica, in care sa existe bun simt, sobrietate, sa fie pretuit meritul, nu zgomotul.

Ati avut cu totii prilejul de a observa 2 moduri de adresare de la tribuna, unul al fostului prim ministru Adrian

Nastase, caruia ii multumesc si a unui care vrea sa fie prim ministru si caruia nu-i pot sa-i multumesc, domnul Ponta.

Eu sunt cel care pune motiune impotriva dumneavoastra, cred ca e nevoie de o alta motiune, de o alta politca, in care cetatenii sa se recunoasca. Chiar cred ca e nevoie de o Romanie in care a fi membru al Parlamentului sa fie o mandrie, nu o gimnastica de reprezentare (...) cred ca aceasta Rom poate fi construita si din aceste moment. Sunt convins ca toti cei care m-au susinut isi pot gasi raspunsul foarte repede, totul e sa doreasca", a conchis Ungureanu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Ungureanu motiune bun simt, #Ungureanu depunere motiune , #premier