Presa internationala, despre noul premier Razvan Ungureanu

Marti, 07 Februarie 2012, ora 09:07
8273 citiri
Presa internationala, despre noul premier Razvan Ungureanu
Foto: Arhiva

Razvan Ungureanu, seful Serviciului de Informatii Externe, a fost desemnat de catre presedintele Traian Basescu, noul premier in locul lui Emil Boc, noteaza principalele agentii de presa din intreaga lume.

Presedintele Traian Basescu a anuntat luni seara ca i-a cerut sefului SIE, Mihai Razvan Ungureanu, sa formeze un nou Guvern si sa incerce sa obtina votul de incredere al Parlamentului, scrie Reuters.

Jurnalistii comenteaza ca Emil Boc ca si-a dat demisia, alaturandu-se liderilor europeni invinsi de oamenii iesiti in strada, care au protestat furiosi, saptamani la rand, impotriva masurilor de austeritate.

La 22 de ani dupa caderea regimului comunist si a dictatorului Nicolae Ceausescu, Romania este a doua cea mai saraca tara din Uniunea Europeana. Plecarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului a fost salutata de protestatarii care indura, de zeci de zile, frigul cumplit si viscolul, comenteaza jurnalistii.

Numirea lui Razvan Ungureanu este dezbatuta si de Associated Press, precizand ca seful spionilor, absolvent de Oxford, a fost ministru de Externe in perioada 2004 - 2007, insa, din cauza unor conflicte cu premierul de atunci, Calin Popescu Tariceanu, a fost nevoit sa demisioneze.

Noul premier desemnat de presedintele Traian Basescu a declarat, luni seara, ca Guvernul pe care il va conduce va continua reformele incepute de cabinetul condus de Emil Boc, precizeaza si BBC.

Mihai Razvan Ungureanu, premierul desemnat de Basescu

"Ungureanu, care vorbeste mai multe limbi straine, inclusiv franceza, engleza si germana, este in continuare profesor de Istorie la Universitatea din Bucuresti", completeaza si Le Monde, citand AFP.

"Un sef al serviciilor de informatii, desemnat premier al Romaniei. Presedintele Romaniei l-a desemnat pe seful serviciului de informatii externe in functia de prim-ministru", scriu si jurnalistii de la Fox News.

Ungureanu, in varsta de 43 de ani, sustine ca principala lui sarcina e eficientizarea activitatii Guvernului si a spus ca loialitatea fata de interesul national si seriozitatea sunt principalele sale atuuri, adauga Wall Street Italia.

Mihai Razvan Ungureanu a fost desemnat premier de catre presedintele Traian Basescu, luni seara, dupa consultari cu partidele politice, in urma demisiei de dimineata a lui Emil Boc.

Basescu a spus ca principala sarcina a acestuia va fi trecerea la un program de restabilire a prosperitatii pentru romani, dar si de creare de locuri de munca.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Mihai Ravzan Ungurean premier, #premier desemnat Basescu Ungureanu, #Emil Boc demisie Ungureanu , #premier